Güncellemeden hemen sonra kanallara baktım 18.9 sürümdeyen açık olmayan kanallar açıkmı diye ama yok, sürüm yükseltme olayı sadece yeni çıkan araçlarıda okuma yetisine sahip ediyor...Onun dışında pek bir özelliği yok gibi. Yinede CemK hocamın bu hizmetinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.2020 araçlarında kullanabilmek dışında 18.9 sürümünden özellik açısından bir fark var mı?
evet..Güncellemeden hemen sonra kanallara baktım 18.9 sürümdeyen açık olmayan kanallar açıkmı diye ama yok, sürüm yükseltme olayı sadece yeni çıkan araçlarıda okuma yetisine sahip ediyor...Onun dışında pek bir özelliği yok gibi. Yinede CemK hocamın bu hizmetinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
18-19-20 den sonraki rakamlar da o yılın kaçıncı ayına kadar çıkan araçları desteklediğini gösteriyor diye biliyordum ben de.evet..
zaten kablo sürünlerindeki 18-19 rakamı model yıllarını, sonraki rakamlar ise kablo sürümünü işaret ediyor diye biliyorum..
dediğiniz gibi sonsürümün bütün fonk açma gibi bir yetisi yok
bende 18.9 sürüm var
hocama versiyon yükseltmek için rahatsız edeceğim gibi
Aynen hocam misal 18.9 Sürümünü ele alalım...18-19-20 den sonraki rakamlar da o yılın kaçıncı ayına kadar çıkan araçları desteklediğini gösteriyor diye biliyordum ben de.
"9.ayına kadar" diyelim, yanlış anlaşılmasınAynen hocam misal 18.9 Sürümünü ele alalım...
20(18.) yılın (9.)ayın'dan itibaren... çıkmış araçlar için uygun bir kablo.
Hocam benim 12.12 kablo son resimdekinin aynisi usbasp programlayici ile yapilabiliyormuYukseltme icin onemli kriter Atmel Çipli olması. Bootloader açıksa ki buna uzaktan baglanip bakmam lazım, uzaktan yapilabiliyor. Degilse de Atmel192 çipli ve Programlama pinleri olan bir kabloysa yapılabiliyor. Bazi Atmel değilde Çin Chipset olanlr var, onlar maalesef.
Yapilan tip örnek:
Ekli dosyayı görüntüle 30364
Ekli dosyayı görüntüle 30365
Bu kablosu cikabilen V2 yazanlardan, buda yapildi.
Ekli dosyayı görüntüle 30366
Yapılamayanlara örnek:
Ekli dosyayı görüntüle 30367
Ekli dosyayı görüntüle 30368
Ekli dosyayı görüntüle 30369
Ekli dosyayı görüntüle 30370