Abi aynı dert bende de var VARTA akü aldım daha senesi dolmadı 3. gün akü zayıf 4.gün akü boşaldı. bilgisi olan varsa yardım lütfen. Akşam takviye yapacağım çalışması için.
Yarında elektrikçiye götürmeyi düşünüyorum aldığım ustayı aradım aracında kaçak olabilir dedi. İlk kez başıma geliyor böyle bişi
Burda en önemli şey akünün üretim tarihidir., Varta elbette iyi bir aküdür ama 1 yıl önce üretilmiş bir akü ne marka olursa olsun., ömrünün bir kısmını doldurmuş olur.. satıcının saklama koşulları vs.. etkiliyen faktörler.,
Koltuk ısıtma aracın aküsünü oldukça etkiler., aracın standart donanımında koltuk ısıtma ve diğer eklediğiniz özellikler olmadığı için., fabrika aracın donanımına göre akü takar., Aracınızda fabrikasyon olarak koltuk ısıtma olsaydı doğal olarak fabrika daha güçlü bir akü takardı.,
Bu sebebten siz araca eklenmiş retrofit’ler olduğu in akü aldığınızda aracın standart amper değerinden 6-7amper daha güçlü bir akü almanız daha sağlıklı olur.,
Araçta kaçak akım veya araç park halindeyken enerji çeken bir şey var mı kontrol etmek gerek.,
En önemli husus yeni akü alırken 4-5 aydan eski akü almayın., akünün üretim tarihi oldukça önemli bir konudur..
***Aldığınız akünün garanti kartı halaa duruyorsa., garanti kartı üzerinde yazan 14 haneli seri numarasıyla akünün üretim tarihini öğrenebilirsiniz.