Konuya takıntılı bir kişi olarak ELM327 klonu bir cihaz aldım. Eski bir küçük android tablete VAG DPF programını alıp kurdum. DPF ile ilgili tüm parametreleri canlı olarak istediğimde takip edebiliyordum. Bu uygulama IOS cihazlar için yok maalesef. Sonra bunun çok benzeri olarak DPF MONITOR FOR VAG uygulaması çıktı. Carplay desteği de var. Bunu satın alıp kurdum. Şimdi carplay ekranında anlık bilgi alabiliyorum. Rutin şehir içi trafikte kurum durumunu istediğimde görüp limit olan 24grama ne kadar kaldığını, ne zaman rejenerasyon yapacağını falan biliyorum. Eve geldik misal, hanımı çocujları indirip park halinde gaz abasıp temizliyorum. Büyük kolaylık oldu.
Bu aracın DPF'sinin rejenerasyon için kurum limiti 24 gram, kül limiti (ömrü) ise 80 gramdır. 24 grama veya son temizlikten sonra yaklaşık 440 kilometreye ulaşınca rejenerasyon başlar. Sensörlerde falan bir sıkıntı oldu, kül miktarını ölçemedi mesela, her halukarda yaklaşık 800 kilometre sonra kafadan rejenerasyon yapar.
Aracım 149binde. şuan 36.75 gram kül var. Ankara şehir içi 25 km ortalama hızlı ve 16-17 kmlik rutin seyahatlerde son iki rejenerasyon 24 gram (440 km) ve 24 gram (405) km olarak gerçekleşti. Bu mevsimde 200-250 kilometrede bir rejenerasyon yapması anca aşırı kül dolu bir DPF ve çok kısa mesafe ile mümkün olabilir. Kışın bu rutinle 250-300 kilometrelere inecektir diye tahmin ediyorum. Soğuklar bastırınca kurumların yanma sıcaklığını düşüren katkılardan atacağım depoya.