atacandiri
Üye
Peki arkadas sormus ama ben de eklenti yapim dpf temizligini yaptigini tam parkederken anlarsak napcaz hadii biraz yol mu gudelim dicez yoksa kontagi kapatmassak 15 20 dk dpf isini yapar mi
Yani aslında yapmanız gereken belli., yapacak bişey yok önce işinizi hallediceksiniz.,Hocam tamam dpf temizlesin de gideceğimiz yere gittik ~4km rolanti yukseldi pasif dpf başladı fakat işimiz acele ve öyle sürecek vaktimiz yok ne yapmalıyız? Gözümüz devirde kulagimiz motorda gezmek te cok garip canım sıkıldı şimdi açıkçası.
Bende de aynı sorun var partikul temizligide yaptırdım ama nedense sorun devam ediyorMerhabalar 2019 model 10 bin km de 1.6 dizel otomatik golfüm var aracı 1 ay önce aldım sorum şu aracımın şehir içinde 3-5 km gitmeden hararet göstergesi daha 60 derecede iken durup stop edince birkaç dakikadan fazla fan çalışıyor bu normal mi sizce
Sabit durduğunuzda 5dk içinde iptal ediyo temizliği, devir düşüyor, tekrar hareketlenince yeniden başlıyor temizliğe. Çok eski başlığı hortlatmışızPeki arkadas sormus ama ben de eklenti yapim dpf temizligini yaptigini tam parkederken anlarsak napcaz hadii biraz yol mu gudelim dicez yoksa kontagi kapatmassak 15 20 dk dpf isini yapar mi
2 ayda bir miMERHABA yeni konu açmak istemedim. aracı yeni aldım GOLF 7.5 2017 1.6 TDİ DSG 160.K KM DE. Araç günlük çok kısa mesafe yapıyor ev - okul arası ve hiç devirli kullanılmıyor. Dün pazar günü araç 5 dk lık gezi sonrası stop ettiğimde fan çalışması durmadı ve egzozdan çok yüksek derecelerde sıcak hava çıkıyordu. ilk önce korktum ama sonra dpf temizliği geldi aklıma ama duran stop edilmiş araba nasıl egzozdan sıcak hava atmaya devam ediyor. yaklaşık 3-5 dk fan ve egzoz çalıştı sonra kendiliğinden durdu. Ne yapmamız lazım. 10 dk devirli kullanın demişler ama her 2 ayda bir böyle mi yapıcaz.
teşekkürler hocam yorumunuz içinKonuya takıntılı bir kişi olarak ELM327 klonu bir cihaz aldım. Eski bir küçük android tablete VAG DPF programını alıp kurdum. DPF ile ilgili tüm parametreleri canlı olarak istediğimde takip edebiliyordum. Bu uygulama IOS cihazlar için yok maalesef. Sonra bunun çok benzeri olarak DPF MONITOR FOR VAG uygulaması çıktı. Carplay desteği de var. Bunu satın alıp kurdum. Şimdi carplay ekranında anlık bilgi alabiliyorum. Rutin şehir içi trafikte kurum durumunu istediğimde görüp limit olan 24grama ne kadar kaldığını, ne zaman rejenerasyon yapacağını falan biliyorum. Eve geldik misal, hanımı çocujları indirip park halinde gaz abasıp temizliyorum. Büyük kolaylık oldu.
Bu aracın DPF'sinin rejenerasyon için kurum limiti 24 gram, kül limiti (ömrü) ise 80 gramdır. 24 grama veya son temizlikten sonra yaklaşık 440 kilometreye ulaşınca rejenerasyon başlar. Sensörlerde falan bir sıkıntı oldu, kül miktarını ölçemedi mesela, her halukarda yaklaşık 800 kilometre sonra kafadan rejenerasyon yapar.
Aracım 149binde. şuan 36.75 gram kül var. Ankara şehir içi 25 km ortalama hızlı ve 16-17 kmlik rutin seyahatlerde son iki rejenerasyon 24 gram (440 km) ve 24 gram (405) km olarak gerçekleşti. Bu mevsimde 200-250 kilometrede bir rejenerasyon yapması anca aşırı kül dolu bir DPF ve çok kısa mesafe ile mümkün olabilir. Kışın bu rutinle 250-300 kilometrelere inecektir diye tahmin ediyorum. Soğuklar bastırınca kurumların yanma sıcaklığını düşüren katkılardan atacağım depoya.
tekrar konu açmak istemedim kusura bakmayınSabit durduğunuzda 5dk içinde iptal ediyo temizliği, devir düşüyor, tekrar hareketlenince yeniden başlıyor temizliğe. Çok eski başlığı hortlatmışız
Dediğinize göre park edip stop etmeden, fan sesine bakıp fan çalışıyorsa egzos sıcaklaştıysa park etmeyip 10 dk daha mı sürücez.2 ayda bir mi
Benim aracım 3 4 günde bir DPF temizliyor, bende kısa mesafe çok gidiyorum, temizliğe geçtiğini fark ettiğimde yolumu uzatıyorum ya da ertesi sürüşte temizliği bitirip biraz devirli kullanıyorum.
Hayır, yani temizliği yarıda bırakırsanız ve sonradan anlarsanız bu durumu ertesi sürüşünüzde temizliğin bitmesini bekleyin yani sürün kısacası, park halinde beklerseniz yapmıyor zaten, 5dk yapıp duraklatıyor.Dediğinize göre park edip stop etmeden, fan sesine bakıp fan çalışıyorsa egzos sıcaklaştıysa park etmeyip 10 dk daha mı sürücez.
Teşekkürler hocamHayır, yani temizliği yarıda bırakırsanız ve sonradan anlarsanız bu durumu ertesi sürüşünüzde temizliğin bitmesini bekleyin yani sürün kısacası, park halinde beklerseniz yapmıyor zaten, 5dk yapıp duraklatıyor.
Rica ederimTeşekkürler hocam