Golf 7.5 1.6 dizel fan açması

Hayır, yani temizliği yarıda bırakırsanız ve sonradan anlarsanız bu durumu ertesi sürüşünüzde temizliğin bitmesini bekleyin yani sürün kısacası, park halinde beklerseniz yapmıyor zaten, 5dk yapıp duraklatıyor.

Aynı durumda iken aracı park haline alıyorum ve gazı köklüyorum. 2500 devirde sabit iken 1.5 litre/saat yakıyor. Rejenerasyon bitince ses bir anda değişiyor. 2.5 litre/saat gibi yakmaya başlıyor ve multimedya ekranındaki ilgili yerde “start stop kullanılabilir durumda” gibi bir ibare çıkıyor. Start stopu kapatıyorum. Turbo rahatlasın normale dönsün vb diye 2-3 dakika rölantide çalıştırıp kapatıyorum.

Daha yeni partikül temizliği yaptığım halde yine kısa mesafe gidince fan açıyor

Partikül temizliği sık sık tekrar eden bir durum hocam zaten. Bugün yapsanız 3 gün sonra yine yapar.
Birde kaliteli yerlerden yakıt almaya çalışın, ucuz yakıt daha kolay kurum yapacaktır.

Partikül temizliği şehiriçi kullanımda trafikte kaldığınız duruma göre her (200-350 km) arası (ekranda uyarı şığı yakmayan pasif rejenerasyon) devreye girer.

Partikül temizliği sık sık tekrar eden bir durum hocam zaten. Bugün yapsanız 3 gün sonra yine yapar.
Birde kaliteli yerlerden yakıt almaya çalışın, ucuz yakıt daha kolay kurum yapacaktır.
Yakıtı sadece BP' den alıyorum hocam. Bulunduğum ilde katkı maddesi kullanmayan veya kullansa bile en az düzeyde kullanan tek bir yer var ordan alıyorum o da BP. 3 günde bir aracı 2500-3000 devirde 80km hızla 15-20 dk kullanacak mıyım yani?

Partikül temizliği şehiriçi kullanımda trafikte kaldığınız duruma göre her (200-350 km) arası (ekranda uyarı şığı yakmayan pasif rejenerasyon) devreye girer.
Anladım hocam teşekkür ederim eskiden böyle olmuyordu yani aracı ilk aldığım zamanlarda böyle derdim yoktu son 1 senedir böyle

Golf dizel araç biraz özen istiyor diyebiliriz.
Kullanım detaylarını iyice öğrenmek gerekir.

Fan açıyor tamam da ne sebeple açıyor onu bilmek gerekir. Kılavuza bakmak gerekir.

Yetmez.
Elektrikli araçla rota beliyip nerede elektrik doldurulması hesaplanıyorsa , dizel araçta da dpf rejenerasyon ne zaman yapar onu ayarlayıp ona göre davranmak gerekir.

Geri
Üst Alt