Llumar cam filmi

İnşallah düzelir hocam ya golflerde böyle olduğu yazıyordu birkaç yerde rezistanslardan parlama yaptığı yönünde de beni asıl korkutan yan aynalar ve dikiz aynası karanlık kalması eski aracımda da 2 numara vardı sorun yoktu bu atr 15 3 numaraya mi denk geliyor 2 diye ısrar etti servis ben 20 yapın demiştim muhtemelen ellerinde 15 vardı onu yapıp geçtiler işlem bitince teslim aldım akşam baya kötü geldi ilk gün
2/3 numara ifadelerini kullanmıyorum ben, pek bir anlam ifade etmiyor çünkü.
ATR serisinin en koyusu 05, sonra 15, 20, 35 ve 50 diye devam ediyor.
Zamanla alışırsınız, 15-20 arasında uçurum yok ama cam filmine alışkın olmayan birisine ben ATR20/35 öneririm.
Ön yanlara 35, arkalara 20.
Ben 15-05 kullanıyorum, o ayrı. :D

2/3 numara ifadelerini kullanmıyorum ben, pek bir anlam ifade etmiyor çünkü.
ATR serisinin en koyusu 05, sonra 15, 20, 35 ve 50 diye devam ediyor.
Zamanla alışırsınız, 15-20 arasında uçurum yok ama cam filmine alışkın olmayan birisine ben ATR20/35 öneririm.
Ön yanlara 35, arkalara 20.
Ben 15-05 kullanıyorum, o ayrı. :D
Eyvallah hocam önlere 35 çektirsem arkalar 15 kalsa çok sırıtır mı 20ye mi çevireyim sizce gözüm alıştı da yine de daha net görmek bir şey kaybettirmez

Eyvallah hocam önlere 35 çektirsem arkalar 15 kalsa çok sırıtır mı 20ye mi çevireyim sizce gözüm alıştı da yine de daha net görmek bir şey kaybettirmez
Arkaların daha koyu olması garipsenecek bir şey değil hocam, tercih sizin.

Benim bildiğim kadarı ile ön cam ve ön kapı camlarına film uygulanması yasak…

Bende lumar marka film çektireceğim golf 8.5 aracıma. Fakat 2 durumda çok kararsız kaldım. Ön kapı camları ATR20, arka kapı camları ATR15 mi yapmalıyım, yoksa tamamen ATR15 mi yaptırmalıyım. Ön kapı camları çok koyu olursa evet park etmek zorlaşıyor fakat benim için asıl önemli olan şey aslında ön ve arka camlarda ton farkı olsun mu yoksa tamamen aynı tonda mı olsun kararsızlığı.

Bende lumar marka film çektireceğim golf 8.5 aracıma. Fakat 2 durumda çok kararsız kaldım. Ön kapı camları ATR20, arka kapı camları ATR15 mi yapmalıyım, yoksa tamamen ATR15 mi yaptırmalıyım. Ön kapı camları çok koyu olursa evet park etmek zorlaşıyor fakat benim için asıl önemli olan şey aslında ön ve arka camlarda ton farkı olsun mu yoksa tamamen aynı tonda mı olsun kararsızlığı.
Bence 20 ve üzeri yaptır ön yan camları en arka camı da 35 filan zaten ayna karartma var 15 koyu kalıyor yan camlara 20 ya da 35 komple yaptırmak daha ideal şimdi yaptıracak olsam öyle yaptırırdım.

Bence 20 ve üzeri yaptır ön yan camları en arka camı da 35 filan zaten ayna karartma var 15 koyu kalıyor yan camlara 20 ya da 35 komple yaptırmak daha ideal şimdi yaptıracak olsam öyle yaptırırdım.
Biraz araştırdığım ve fikir aldığım kadarıyla tamamen 20 yaptırmak mantıklı. En başta ön yan camlara 20, arka yan camlar ve arka cama 15 düşündüm ama dediğiniz gibi arkayı görmek için 15 kötü olacak gibi zaten ayna kararıyor.

Yasak tüm camlar için geçerli hocam, fakat en ön camda yoksa polisler takılmıyor pek.
Tüm camlarda yasak olması imkansız çünkü bir çok araç arka ve arka yan camları fabrikasyon olarak karartılmış çıkıyor trafiğe…

Cam filmini çok koyu yaptırmak bence sağlıklı değil hem dışarıdan içerisi hiç gözükmüyor ki bu durum olumsuz bir hava yaratıyor araçtaki kişiler açısından ikincisi içeriden dışarısı akşamları ciddi manada az görülüyor trafik güvenliği açısından, bence ideali en fazla 20 olmalı tamamen kişisel tercihler tabiki

Tüm camlarda yasak olması imkansız çünkü bir çok araç arka ve arka yan camları fabrikasyon olarak karartılmış çıkıyor trafiğe…
Fabrikasyon karartılmış, adına üstünde fabrikasyon. :) Konumuz cam filmi
Film ile alakalı "şu camlar için yasak" diye bir ifade yok, varsa paylaşın ben de öğreneyim.

Ön cam filminden aracım trafikten men oldu, araştırdım yani zamanında.

Bugün biraz kuruyunca bir tık daha açılmış ama hala parlama olayı var. Filmi ters takmış olma ihtimali yoktur değil mi içeriden özellikle iç ışığı açınca ayna gibi yansıma varken dışarıdan araç iç ışığı açık olduğunda sanki hiç film yok gibi. Ve bence karartmali dikiz aynası olan araçlarda arka cama ya en düşük numara yapılmalı ya da hiç yaptırılmamalı ama görüntü nasıl olur bilmiyorum. Benim saçma gibi olsa da düşüncem ön yan camlar 35 arkalar 20 en arka cam 35 ya da 50

Ekli dosyalar

• 20241210_193113.jpg
    20241210_193113.jpg
    96.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 20241210_193131.jpg
    20241210_193131.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 16
  • 20241210_193346.jpg
    20241210_193346.jpg
    292.3 KB · Görüntüleme: 17
Cam filmini çok koyu yaptırmak bence sağlıklı değil hem dışarıdan içerisi hiç gözükmüyor ki bu durum olumsuz bir hava yaratıyor araçtaki kişiler açısından ikincisi içeriden dışarısı akşamları ciddi manada az görülüyor trafik güvenliği açısından, bence ideali en fazla 20 olmalı tamamen kişisel tercihler tabiki
Eşiniz araba sürüyorsa dışardaki ahmakların verdiği rahatsızlığı düşünerek yaptırmak mantıklı geliyor bana

Bugün biraz kuruyunca bir tık daha açılmış ama hala parlama olayı var. Filmi ters takmış olma ihtimali yoktur değil mi içeriden özellikle iç ışığı açınca ayna gibi yansıma varken dışarıdan araç iç ışığı açık olduğunda sanki hiç film yok gibi. Ve bence karartmali dikiz aynası olan araçlarda arka cama ya en düşük numara yapılmalı ya da hiç yaptırılmamalı ama görüntü nasıl olur bilmiyorum. Benim saçma gibi olsa da düşüncem ön yan camlar 35 arkalar 20 en arka cam 35 ya da 50
Ters takma gibi bir durum olmaz. Yapışma yüzeyi bellidir.

Daha önce cam filmi kullanmadıysanız alışma süreci olabilir.
35 ve 20 dengeli gibi duruyor. Ön kapı camlarından dışarıdan içeri bakınca görünür.
Arka cam rezistans çizgileri de zamanla alışılacak bir durum.

Teknik olarak ışık olan alandan ışıksız tarafa görüş oranı azalır.
Yani karanlıkta içeride ışık varsa dışarıdan net görünür, içeriden dışarı görünmez. Gündüz de tam tersi..

Geri
Üst Alt