Llumar cam filmi

Ters takma gibi bir durum olmaz. Yapışma yüzeyi bellidir.

Daha önce cam filmi kullanmadıysanız alışma süreci olabilir.
35 ve 20 dengeli gibi duruyor. Ön kapı camlarından dışarıdan içeri bakınca görünür.
Arka cam rezistans çizgileri de zamanla alışılacak bir durum.

Teknik olarak ışık olan alandan ışıksız tarafa görüş oranı azalır.
Yani karanlıkta içeride ışık varsa dışarıdan net görünür, içeriden dışarı görünmez. Gündüz de tam tersi..
@Apathetic Ek olarak ışık geçirgenlik ve yansıma oranları..
ATR-05.jpg

ATR-15-998x1024.jpg

ATR-20-998x1024.jpg
ATR-35-998x1024.jpg

ATR-50-998x1024.jpg

Ters takma gibi bir durum olmaz. Yapışma yüzeyi bellidir.

Daha önce cam filmi kullanmadıysanız alışma süreci olabilir.
35 ve 20 dengeli gibi duruyor. Ön kapı camlarından dışarıdan içeri bakınca görünür.
Arka cam rezistans çizgileri de zamanla alışılacak bir durum.

Teknik olarak ışık olan alandan ışıksız tarafa görüş oranı azalır.
Yani karanlıkta içeride ışık varsa dışarıdan net görünür, içeriden dışarı görünmez. Gündüz de tam tersi..
Teşekkürler hocam. Daha önce Leon aracımda rayban marka diye orta kalite bir film vardı 2 numara ve çok memnundum. Daha iyisini yaptıralım diye bunu yaptırdım ama ne bileyim kışa denk geldiği için tam kurumadı da ondan mı böyle sorunlar yaşıyorum çözemedim. Nette biraz araştırma yaptım volkswagen grubu araçların arka cam rezistansi kalın olduğu için bir çok araçta bu arka camda ışık dağılması mevcut sanırım film cama tam yapışmıyormuş rezistans yüzünden. Söktürsek iyice kurumadan arka camı rezistans zarar görür mü acaba yoksa alışılır mı bu duruma

Fabrikasyon karartılmış, adına üstünde fabrikasyon. :) Konumuz cam filmi
Film ile alakalı "şu camlar için yasak" diye bir ifade yok, varsa paylaşın ben de öğreneyim.

Ön cam filminden aracım trafikten men oldu, araştırdım yani zamanında.
Benim kastım “mantıken” eğer araçlar koyu renk arka camlarla trafiğe çıkabiliyorsa aynı şeyi cam filmi uygulaması ile neden yapamayalım demek istiyorum…
Ama bazı Apaçiler aracın ön camı dahil bütün camlarını kapkara yapınca işte böyle herşeyi yasaklamaya bayılan polisimiz de üzerine düşeni yapıyor herhalde…!

Teşekkürler hocam. Daha önce Leon aracımda rayban marka diye orta kalite bir film vardı 2 numara ve çok memnundum. Daha iyisini yaptıralım diye bunu yaptırdım ama ne bileyim kışa denk geldiği için tam kurumadı da ondan mı böyle sorunlar yaşıyorum çözemedim. Nette biraz araştırma yaptım volkswagen grubu araçların arka cam rezistansi kalın olduğu için bir çok araçta bu arka camda ışık dağılması mevcut sanırım film cama tam yapışmıyormuş rezistans yüzünden. Söktürsek iyice kurumadan arka camı rezistans zarar görür mü acaba yoksa alışılır mı bu duruma
Geçen yıl Aralık da Ankara soğuğunda yaptırmıştım. Solargard HP Supreme 22 marka model. Bir sıkıntı yaşamadım. Eğer ki yaşasam sıkıntısız değişirdi.

Ekli dosyalar

• 1000111413.jpg
    1000111413.jpg
    134.5 KB · Görüntüleme: 13
Tüm camlarda yasak olması imkansız çünkü bir çok araç arka ve arka yan camları fabrikasyon olarak karartılmış çıkıyor trafiğe…

Benim kastım “mantıken” eğer araçlar koyu renk arka camlarla trafiğe çıkabiliyorsa aynı şeyi cam filmi uygulaması ile neden yapamayalım demek istiyorum…
Ama bazı Apaçiler aracın ön camı dahil bütün camlarını kapkara yapınca işte böyle herşeyi yasaklamaya bayılan polisimiz de üzerine düşeni yapıyor herhalde…!

Önce imkansız diyorsunuz, şimdi mantıken diyorsunuz. Cam filmi yasak, önü arkası yok. En ön camda film yoksa polisler takılmıyorlar. Uygulama bu şekilde.

Bana kalırsa en ön cam simsiyah olmadığı sürece camlar filmli olabilir. Ben ön camımda PP60 varken trafikten men edildim, ön camda güvenle kullanılabilecek ve görüşü azaltmayan bir film. Fakat memur bey beni çevirdiği yerde "ben seni dışardan göremiyorum şu an" dedi.

Cam filmi konusunda kanunda da uygulamada da mantık yok. Uygulamada polis herhangi bir cihazla ölçüm yapmıyor, canı ceza yazmak isterse yazıyor. Egzoz için desibel ölçümü yapmadan ceza yazdıkları gibi.

Poliste kabahat yok; kanunlar, yönetmelikler yeterince açık değil. Kanun uygulayıcılar zor durumda kalıyor bu şekilde.
Maddeler nereye çekersen oraya gidecek cinsten...

Apaçilerden ben de muzdaribim, o konuya girsek çıkamayız herhalde.

Geri
Üst Alt