5 ay kadar önce aldığım golf 7 içi bej renk opsiyonlu aracımı aldıktan sonra şoför koltuğunun yan tarafındaki süngerin tiftiklenmiş olduğunu farketmiştüm. Daha sonra da detaylı temizlik yaptırırken o kısım iyice hasar görmüş ve fotoğrafını koymuş olduğum durum başıma gelmiştir. Araç henüz 49.500 km civarında. Tabi böyle bir sorun olması can sıkıyor. Servis duyduğuma göre fahiş fiyatlar çekiyormuş. Bu durumda bana ne önerirsiniz? Ne yapabilirim ya da nerede yaptırabilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 31480
Ekli dosyayı görüntüle 31481
Hocam yanal destekleri bu şekilde olan koltukların kaderi bu. Kilo, giysiler, kulanım şekli ve sıklığı bunu öne çeker veya öteler.
Lakin çözülemeyecek problem değil bence, ben Türkiye'de her türlü kumaşın bulunabileceğini düşünüyorum.
İşinin ehli bir usta,
parça değişimi yaparak o koltuğu ilk günkü haline getirir.
Driven34 Can Eyilik, araçlarının döşeme restorasyonlarını Maslak sanayide Bekar Oto Döşeme'ye yaptırıyor. Bir görüşün derim.
Çok güzel işler yapan döşemecilerimiz var, muhakkak işinizi görecek biri çıkacaktır.
Vw ayıp ediyor!
Mk4 14 yıllık araçta bunlar yok! (Bizzat gözlemledim)
Vw sosis işine girdiğinden beri malzemeden çalmaya başladı
Sözde saf high quality %100 domuz eti !
Kesin ona da at/eşşek eti karıştırıyorlardır!
Mk7,5 dan itibaren Çalıp çalıp kılıfına uyduruyorlar.
Mk7,5 da kalite anlamında çalmayıp neyi geliştirdiler derseniz direkdiyon da parlama sorunu yok ...hadi buna şükür.
Zaten farklı daha iyi malzeme kullandıkları en baştan gözüküyordu.
Buradan +
Golf Mk3 Sport, Mk4 Pacific, Mk6 Highline kullanan biri olarak (hepsinin koltukları recaro tarzıdır) Golf Mk6 ve Mk7 nin koltuk kumaşları bence daha iyi.
Mk3 ve Mk4'lerde yanal desteklerin aşınması kronik bir sorundur.
Sahibindendeki ilanlara bakınca bir kısmında koltuk kılıfı olduğunu, bir kısmında bu aşınmaları görürsünüz. Çok azı da iyi durumdadır.
Ben 4 farklı Golf Mk4'ten örnek paylaşayım...
İlki gri kumaş ile kötü bir yama yapmış hatta.