@tiesay Bende 1.5 tsi act kullanıyorum evet yok keşke olsaydı. Motor hakkında düşünceleriniz ne hocam bence önceki 1.4 e ve piyasadaki rakiplerine göre muazzam.
Önceki 1.4 tsi 150 hp motorda en belirgin farkın tork patlaması ile bir anda fırlayıp sonrasında durulduğu yönünde. Ben 1.4 kullanmadım ancak kullanıcıları hep bunu belirtiyor.
1.5 de ise çok net olarak :
-Tork patlaması yok ancak hızlanması çok lineer, yani dizel gibi anlık fırlatıp kesilmek yerine, araç sürekli olarak ivmeleniyor. Beni fazlasıyla tatmin ediyor. (1.4 ile 0-100km/h verisi aynı olup 8.3sny, ancak esneklikte ise 1.5 daha iyi yanılmıyorsam.)
-DSG nin D modunda 1.4e göre daha uysal davrandığı, kickdown konusunda da ağırdan aldığını hissediyorum ve duyuyorum. Ancak Bunun dsg yi korumak için yazılımla yapıldığını düşünüyorum.
-Aracın max. 250nm tork değerini 1500dd de dizelden bile daha erken vermesi ve bunu 3500dd ye kadar kesintisiz taşıması çok iyi. Yalnız DSG özellikle D modunda ekonomi amaçlı zorladığı için 1100-1200 devirlerde aracı gezdirmeye çalışıyor ve ani hızlanma isteklerinde motor bence isteksiz kalıyor, pedaldan kickdown bşr nebze geç yapıyor. 1100-1200dd de hangi araç yapıştırır diyebilirsiniz ancak ben o devirde yapıştırmasını istemiyorum, sadece şanzıman ekonomi zorlayacağım diye bu kadar uğraşmak yerine kickdown u biraz daha hızlı yapsa. S modda tabi yüksek devire müsade ettiği için bu gibi 1100-1200dd lere düşürmek yerine vitesi indiriyor ve sizi sürekli max. tork eğrisi içerisinde tutuyor.
- Yakıttan çok memnunum, kağıt üzerinde hızlanma ve yakıt ekonomisi 1.4 ile neredeyse aynı görünmesine rağmen ACT (silindir kapama) ve yelken (motor kapama) özellikleri gerçekten müthiş. Eğer ekonomi kasacağım derseniz motor cidden şaşırtıyor. Ankara da korona öncesi dur kalk trafiğin olduğu zamanlarda şehir içi uzun dönem yakıt tüketimim (ki araç halen 4000km ve rodaj henüz yeni bitiyor) 7.1lt idi. Geçtiğimiz günlerde trafiğin olmadığı ve benim de çoğu zamanki gibi aksiyonuz sürdüğüm bir esnada şehiriçi yakıt ortalamamı 5.4lt (41km/h ortalama hızla) seviyesine çektim. Şanssızlığım aracı aldığımdan beri hiç şehirlerarası yola çıkamadım, inanıyorum ki şehirlerarası yolda 90km/h ort. hız ile 4.5lt değerlerini yakalayabilirim.