Herkese merhaba, 3 silindirli araba alınır mı sorularından sonra böyle bir içerik hazırladım. 3 silindirli motorlar hakkında ne düşünüyorsunuz? 3 silindirli motor kullanan arkadaşlarımız var ise görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
zaman zaman arz talebe göre aradaki fiyat farkı değişebiliyor, 5 bin tl için tabi ki 1.0tsi alınmaz fakat mesela ben zamanında alırken bu fark 10bin tl idi (1.4 tsi vs 1.0tsi) üstelik o zaman araçlar bu kadar pahalı değilken 10bin tl ciddi fark oluyordu.Ocak 2020 de aldığım araç için iki opsiyon bulabilmiştim,
- 1.0 tsi (ve arkalar torsiyon çubuk) için verdikleri fiyat X lira,
- 1.5 tsi yeni motor (ve arkalar bağımsız süspansiyon) için verilen fiyat ise X + 5000tl idi.
Üstelik 1.0 motor olan aracı zamanında bayi kendi üstüne aldığı için (kota doldurmak amacıyla) garantisi de 3 ay önden başlamıştı.
Yakıt tüketimi ve mtv avantajı var ancak 5000tl için kim 1.0tsi seçerdi anlamadım...
Şuanda ise bu fiyat farkını hissettirmemek için 1.0tsi araçları midline plus olarak, 1.5tsi araçları da comfortline ve highline olarak veriyorlar sadece. Böylece kimse arada ne kadar fiyat farkı var anlayamıyor çünkü donanım paketi farklı.
Nihayetinde 3 silindir motor tabiki alınır ancak vw markasında oluşturulan satış stratejisinde aradaki fiyat farkına artık değmediğini düşünüyorum...