@ErmanHocam, ben şirket aracı olarak 2 yıldır Megane Sedan 1.5 dizel otomatik kullanıyorum, full paket değil ama anahtarsız giriş ve çalıştırma, lastik basınç sensörü, bluetooth,hız sabitleyici gibi bir kaç işe yarar donanımı var. Konfor ve kalite olarak elbette VW grubu ile fark var ama tercihi çok yüksekte tutmuyorsanız sizi üzecek bir araba da değil, sedan araba olarak daha önce Passat kullandım, sınıf farkı olmasına rağmen iç mekan genişliği ve bagaj hacmi olarak Passat'ı çok da aratmadı.@krym ustadim bende uzun vadede sedan bir araca gecmeyi dusunuyorum.Bu sefer almisken dolu paket ve 1-2 yaslarinda almayi dusunuyorum ama passata yonelince fiyat ucuyor.Normalde renaultu sevmem ama meganin full donanima gozum kayiyor.Cunku Fazla acilmadan girtlagina kadar dolu olarak alinabilecek bir arac.Aracin disi 10 numara ama ic kalite ve konfor bakimindan hayal kirikligi yasarmiyim sizin yada diger arkadaslarin bi tecrubesi varsa paylasirsa sevinirim
Dizel alacaksanız 5.5 litre civarında yakıyor, şanzıman çift kavrama EDC, DSG gibi konforlu. Yalın bir araba, ilk kez kullanacak bile olsanız çok rahat alışıyorsunuz. Benzinli motorunu kullanmadım, bir fikrim yok.
Eksiklikleri iç mekan yalıtımı(rüzgar ve yol sesi), malzeme işçiliği ve far grubu. 2 yılda 4,5 kez ön far ampulü değişti.
Aracı tavsiye ederim ama 200 bin TL bu araç için biraz fazla olur. Bu rakama çıkarsanız farklı alternatiflere de bakın derim. ( Scoda Octavia, Honda Civic, ikinci el Passat...) Veya full donanima girmeden orta paketle maliyeti düşurebilirsiniz.