Siz dedikten sonra aldığınız ampule baktım gayet güzel duruyor. Rica etsek akşam için bir video çekebilir misiniz? Kısalar açıkken karşısına geçip?@ogzogz bende bu şekilde değil. O iki tane beyaz elips şeklinde ışık yok.
@e2e açıkçası aracıma led ampül düşünmediğimden çok fazla bilgim yok. Trafikte denk geldiğim kadarıyla pek de araştırmayı düşünmüyorum. Bahsettiğiniz gibi video ve fotoğraf yanıltıcı olabiliyor. Ancak konu başlığının altındaki fotoğraflarda orjinal far ampul ile led yansıması sonucu bu konuyu açtım.@ogzogz oğuz hocam selam, araç şu an Bodrum'da ancak 7-10 gün sonra gelecek. Gelince çekerim tam karşıdan. Dediğiniz gibi düşünceli olduğunuz durumda araştırıp alıyorsunuz aksi takdirde herkesin küfür ettiği bir fara sahip olmak istemem . COB ve ZES led farkının bile çok kritik olduğu bir durum söz konusu. Piyasada 5000kelvin ve üzeri 100 TL ye satılan yüzlerce LED var. Birde hep bir ağızdan LED Xenon diyorlar. Kisadan önce sis ve uzun için soruyolar. Burada amaç belli sürekli selektör atıp milleti rahatsız etmek. Tofaş kuş serilerinde bile gerekli kodlamaları yapıp ( kodlama değil tabi ama ayarliyorlar) sis ve uzunun aynı anda yanmasini sağlıyorlar. Zaten bu "led zenon mu abi?" cümlesini kim söylüyorsa o dükkandan koşarak kaçmak gerekiyor. Forumda halojen LED değişimi yapan arkadaşlar da var. Eğer aldıkları markaları ve videoları eklerlerse fikir sahibi oluruz. Gerçi video ile gerçek göz çok farklı ama yine de fikir verir. Şimdilik karanlıkta çektiğim bir foto ekleyim ne kadar fikir verir bilmiyorum ama video da eklerim araç gelince.
Ekli dosyayı görüntüle 35195
2. sorum ise farları Led far ile değiştirdim fakat sürücü tarafı karşıdan bakıldığı zaman sönük duruyor bunun için servis yardımcı olur mu ya da benim yapabileceğim bir şey var mı?
Teşekkürler..
Ekli dosyayı görüntüle 35292
Ekli dosyayı görüntüle 35293
Beyaz halojenler ile aydınlatmanız daha iyi olacaktır., çağ atlatmaz ama yine de ciddi iyileşme olur.,Arkadaşlar aracm 2014 midline.Ben de halojen farlardan memnu değilim.Ben de led ampul taktırmayı düşnüyorm fakat karşıdan gelenin gözüünü almasından ve kötü aydınlatma olcağından vazgeçtim.Bunun yanında beyaz halojen ampullerden takmayı düşünoyurm zira gece önümü zor görüyorum.Bu konuda marka model tavsiye edebilecek ya da takan kullanan arkdaşlar varsa öneri ve görüşlerinii paylaşırs asevinirim..