Evet, burası Türkiye. Bu zırcahillere yanlış yaptığını usulünce (efendice) ya da anladıkları dilden, yani nasıl anlatırsanız anlatın gününüzün içine edilebiliyor.
Çoğunluğu umursamıyor ya da atar gider yapıyor; nadiren de olsa özür dileyip kapatan da oluyor.
FAKAT, bu kekomançileri sen uyarmazsan ben uyarmazsam polis uyarmazsa (ceza yazmazsa) azalacağını beklemek abes olur.
Bu dızzo bremınları 5 kilometrelik yolda 10 kişi uyarsa/rahatsız etse bir daha açabiliyor mu bakalım...
Yani, maalesef iş başa düşüyor.
Ya da memleketimize has bir sensör geliştirilecek; sis sensörü. Araçlara takılacak ve sis yokken katiyen yanmayacak
))
Bir de bu sis düşkünü tipler sisi nasıl açacağını bilir ama sinyal kolunu kullanmaktan bihaberdir genelde.
Soyları tükenir umarım.
En son yaşadığım olayı anlatıp noktayı koyayım. T5'in OEM farlarının arka sisi göz yuvalarınızı bir mermi gibi delip geçiyor. Trafikten dolayı geçip gidemediğim için adama arkadan 1 milyon defa selektör yaptım; sis açtım kapadım. Işıklarda tip tip baktım. Önüne geçince sis açtım kapadım NAFİLE NAFİLE NAFİLE. Kilometrelerce gözümü kör etti.
Ben şimdi arabadan inip biriken o sinirle adamın ağzını burnunu kırsam, sis farıyla beraber tüm tamponunu aşağı indirsem kime ne faydası olacak... diye düşünmemek lâzım. Yani bunları yapmamak lâzım tabii ama yanından da öylece geçip gitmemek lâzım bence. Toplum bir şeye ortak tepki verirse kimse dayanamaz.