Ötv yükseldi

İnanılmaz gerçekten. Kapımın önündeki arabama bakıyorum.. artık beni aşıyor bu araç. Dili olsa müsade isteyip bineceğim. Fiyatı arttıkça psikolojim bozuluyor. Umarım başına bir şey gelmez :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ülkenin ekonomik durumu kötü, bunun hepimiz farkindayiz

ötv geldi, yani kemer sikma zamani

eyvallahhh!!!!  zor zamanlarda üstümüze düseni yapariz

ama niye sadece biz vatandaslar!!!!!

bizim paramizla satafat icinde yasiyorlar!!!

vatandas sen tasarruf et, sükret!!

biz mercedeslerle konvoy yapariz, itibardan tasarruf olmaz!!!

iste böyle olmaz, israf politikalarindan vazgecilmesi lazim

sirf yandas mütahite is yaptiracakalar diye her sehire stad yaptilar

3. ligde oynayan takimin stadi premier ligdeki takimlarda yok!!

cünkü biz cok zenginiz

@krym hocam sakin lütfen 

yazdıklarınıza katilmamak elde değil katılıyorum fakat odak noktasını degistirseniz sağlığınız için iyi olur insan koronadan bi şekilde kurtuluyor ama bu düzen korona dan beter ne saç kalıyor ne dış çok yıpratıyor söylenecek okadar çok söz var ama kaar etmez 

Gelin arabalarimizin ömrünü nasıl uzatırız onu düşünelim 

Gaza basamiyoruz zaten az yaksın die 

Yeme içme bakımini yaptır sonuçta artık ortalana  300 bin tl lik araba sahipleriyiz :))))

Nasıl olur da ömrünü uzatırız acaba...:)))

Bu baslık hicbiyere varamaz

Eldeki aracı yürütme maliyetleri üzerine (ne kadar yürütebilirsek) anca eldeki araçla devam edicez 350 bin km falan mecbur

%80 ötv üzerine %18 kdv  

(100+80 ) x 1.18 = 212

100 liralık arabayı 212 liraya almak artık bir gurur / haysiyet  meselesi olarak kabul edilmeli 

Hadi elinizdeki 2019 highlaynt golfü 305 e sattınız 400 e mk8 almak icin 95 bin lazım (valla kolay gibi)

Niye toplam %112 (kdv +ötv) verdigini kendine soran araba maraba almaz ? 

Yavv gidin o parayı kıbrısta kumarhanede yiyin daha iyi 

Engelli raporlu arkadaşlar şimdiden mk 8 leriniz makyajlı tiguanlarınız yeni kasa leonlarınız yeni a3 leriniz şimdiden 80 kere hayırlı olsun ...hayrını görün saglıkla binin....kaptırmadığınız her kurus vergi helaldir.

@Savatage engelli vatandaş da alamaz hocam onları en fazla 303 bin tl olmalı otv ye girmesi için...

Hakket onur haysiyet meselesi 400 verip araba alıcam sonra????

Geçen hafta favoriye aldığım 193.500 olan GOLF 2020 1.0 tsi araç bu sabah 200.000 oldu. Yine diğer başka bir ilan vardı 0km golf 2020 1.0 tsi o ilan 199.000 idi şuan ilanı geri çekmiş. 

1.0-1.2 araçlar şuan çok daha fazla alıcı bulacak. 

İtalyanın adamı tilt etmeyen vergilendirmesi

Scala fiyat listesi

İva esculsa:  vergiler haric

Chiavi in mano : hersey dahil

%26 vergi alırım geçerim bitti diyor adamlar 

Almanyada vergi %19 (şimdilerde corona nedeniyle vergi indirimi var %16)

%112 vergi nedir

Buda almanyaya gelsin

Screenshot_20200827-205227.png

@elninomk8 hocam hic sormayin gunlerdir golf 8 videolari izliyorum icim tam araca isinmaya baslamisti hayallerim suya dustu. Leon ve golfte kapi iclerinde torpidoda doseme olmamasi kaputta amortisor olmamasi style pakette bile elektrikli bagaj olmamasi ve kalitesi dusmus gibi gozuken araclara bu kadar para vermeli miyiz diye dusunurken olanlara bakin. Simdi rotami yeni octaviaya cevirmistim her yeri kaliteli gorunuyor ki bu aracin da fiyati nasil olacak gorecegiz. Tek bildigimiz sey yeni arac almak cok cok cok zor olacak.

suraya bir octavia incelemesi birakayim yinede arabalar tutkumuz.

@krym

@audis8

Hocam comfortline belki %50 dilimde kalabilir, şöyle ki doğuş internette yayınladığı 246.000tl fiyat listesi iskontosuzdur. 

Önemli olan düne kadar bayi en son ne fiyat veriyordu, oradan geriye hesaplamak lazım. 

Misal 240.000tl ise, çıplak fiyatı 127.118tl yapar ve bu fiyatla yeni kanuna göre %50 dilime gireceği için 225.000tl satış fiyatı olur. 

En önemli konu ise, bugün bu araç olmadığı için bayiye gidip 225.000tl dese, kapora verseniz bile bu araç 1-2aya anca gelir. Kurda olacak oynamalar neticesinde araç çıplak fiyatı 130.000 olduğu an, satış fiyatı bir anda 276.000tl olur. 

Yani 225.000tl diye yola çıkıp, 276.000tl olarak bambaşka bir fiyata ulaşabilir. 

Diğer bir ihtimal comfortline içerisinden sürüş ve ışık konfor paketleri çıkarır, composition media 8" çıkarıp, mat beyaz renk getirip çıplak fiyatı 130.000 altında tutmaya çalışabilirler ancak bu da riskli. Çünkü bunları çıkardığınızda araç tamamen boş kalacak ve araç gelene kadar olur da euro zıplar ve yine üst dilim %80 e girerse, 276.000tl den hız sabitleyici, büyük media ekranı, ışık sensörü, karartmalı aynası olmayan araca kimse bakmaz. 

Siz yarın doğuştan bir comfortline fiyatı sorun bakalım, buradan yazın ne diyecekler. 
Yanlış olmasın hocam. Ben ellerinde comfort olmadığı için fiyat güncellemesi yapmıyorlar diye biliyorum. 
comfort 246bin iken highline 265-270 civarında. Kur farkı zammı yaptılar. Highline 290a çıktı. Comfort sabit kaldı. Sonra bidaha kur farkı yaptılar. Highline 310a çıktı. Comfort yine aynı kaldı. Onun fiyatını güncellemediler. Yoksa oda şuan 275-280 arası olmuştu. 

@Rx7 Doğrudur hocam, fiyat listelerini yakın takip etmedim. Bu durumda sadece midline plus %50 lik dilimde kalacaktır.

Vw nin fiyat listesi oyununu sevmiyorum, hemen her firma direk satış fiyatı yazarken vw baz liste yayınlıyor, üzerinden ne indirim olduğunu bilemiyoruz. Ben ocak ayında aldığımda liste fiyatı üzerinden %18.5 iskonto uygulanıyordu, şuanda durum ne bilemiyorum. 

• Beğen
Tepkiler: Rx7

Bu ülkede tek düşen şey kış gelince hava sıcaklığıdır. Gerisi hep artar...

Daha önceleri arkadaşlar ötv indirimi için başlık açmışlardı. Tartışmıştık ötv nin indirilimeyeceğini fakat bir umut çok bekleyen vardı. Etrafımda da bekleyenler vardı. Özellikle imkanı olanların beklememesi gerektğini söyledim ama ötv indirim kandırmacasına kapılmışlar bir kere. 

100 yılda 1 ya savaş veriyoruz ya da zorluk çekiyoruz. Bu coğrafya böyle malesef. Cebindeki kurşunları havaya sıkarsan karşına düşman gelince namlunun ucunda kurşunsuz bekler dizini döversin...
Düşenler listesine vicdan ve merhametide eklemenizi rica ediyorum :)  

Geri
Üst Alt