Merhaba Hocam,
@GolfTutkulu bende aracımın trimlerini kaplamak istiyorum. Tiyo verebilir misin ? Uzun kullanımda deformasyon oldu mu ? Kaplarken nelere dikkat etmeliyim ?
Uzun kullanımda çizilme oluyor ama çok aşırı değil.
Zaten tekrar tekrar kaplama imkanınız var.
Deforme olan yer olunca söküp tekrar kaplayabilirsiniz.
Bu sayede içiniz de rahat olur, orjinal trimler çizilince lekelenince çok üzülüyordum bunları hiç umursamıyorum yenilenebilir olduğu için.
Folyo kalitesi çok önemli
Oracal 970 den hesaplı başka folyo denedim aynı tadı vermedi.
Daha iyisini bulabilirseniz alın, daha ucuzuna bakmayın ama.
Folyoyu ısıtırken fön makinesini çok aşırıya kaçmadan tutun.
Ev ortamında ya da tozsuz bir yerde yaparsanız iyi olur, araç üzerinde yapmak çok zor gerçekten.
Önce kolay ve küçük parçalardan başlayın bu sayede eliniz alışır hem de hata yapınca küçük parça çöpe gitmiş olur
Parçaların boyutlarını ölçün biçin planlayın ondan sonra folyoyu kesin,
neden? folyo yetmeyebiliyor ve düzensiz kesmekten işe yaramayan fazla artık parça çıkıyor.
Uygulama yaparken çizmemek için gözlük bezi kullandım, parmağınızla bastırırken bile gözlük bezi gibi birşeyle baskı yapın.
Artık kenarlar fazlalıklar kırpılacaksa parça iyice soğuduktan sonra kesin folyo sertleşir bu sayede...
maket bıçağı kullanırken de alttaki trimi çizmemeye özen gösterin, daha sonra sökünce üzer...
Folyo ile kapladıktan sonra keseceğiniz yerleri karıştırmamanız için fotoğraf çekin önce, karıştırırsanız ona bakarak rahat bulursunuz. Parça sökmekten gözünüz korkmasın kolayına kaçıp üstünkörü yapınca daha sonra söküp tekrardan yapasınız gelir.