3 yıllık RCD330 macerasından sonra yaklaşık 1 aydır bu cihazı kullanıyorum. İnternette ne Türkiyede ne de yurtdışı sitelerde (Çin hariç) bu cihaza dair güncel bilgi neredeyse hiç yok, bu nedenle deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Uzun süre RCD330 kullandıktan sonra bu cihaza geçtiğim için kıyaslama şansım oldu.
RCD330'a göre artıları:
SES KALİTESİ. RCD330 ile kıyaslanmayacak derecede iyi. RCD330'da yüksek sesle müzik dinlemeyi unutmuştum artık, bunda basslar tizler yüksek de olsa baş ağrıtmıyor ve birkaç kanaldan alıyorsunuz sesi. Orijinal ünitenin bir tık altı denilebilir.
Ekran kalitesi ve parlaklığı cam olması nedeniyle RCD330'a göre iyi. Dokunmatiğinde de bir sorun gözlemlemedim.
Araç hataları medya ekranında gözüküyor artık.
MFA ekranına Audio menüsü(dinlenen şarkı ve sanırım radyo adı) geliyor. Telefon menüsü yok yine.
Geri görüş kamerası ekranında araç park sensörü imgesi de beraber gözüküyor. (RCD330da aynı ekranda gözükmüyordu)
Arka park sensörü için fazladan bir sıra yakınlık simgesi mevcut.
Kablosuz carplay desteklediği söyleniyor ancak eski firmware'larda stabil olmadığını söylemişler, yenilerde stabil çalışıyor deniyor bazı Çinli kaynaklarda ancak denemedim. Odis'le açmak yeterliymiş.
Wifi hotspot ve WLAN var, bir mobil interneti repeater olarak kullanıp daha geniş alana dağıtmak mümkün. Bir kez işime yaradı. Başka ne işe yarar bilemedim. Çok detaylı da kurcalamadım.
Bu üniteyi dokunmatik klima paneliyle birlikte taktırdığım için RCD330'da ekrandan klima yönetimi var mıydı bilmiyorum ancak bu cihazdaki klima menüsünden dijital klima -derece ayarı hariç- yönetilebiliyor.
Araç durumu ekranına sürüş okulu denen bir mod geldi.
Araç kapısı açıldığında müzik sesini kısıyor( çok hoşuma giden bir fonksiyon oldu)
Yazılım piyasaya çıktığından beri sürekli güncelleniyor. Çinde 7-8 civarı yazılım güncellemesi almış cihaz. Gelişime açık.
RCD330'a göre olumsuz özellikleri :
İngilizce
MFA ekranı da ingilizce oluyor.
İlk açılış ve carplay bağlantı süresi RCD330'a göre daha uzun.
RCD330'a göre menüler bir tık daha yavaş tepki veriyor.
Gizli özelliklerle açılan bazı menülerde eksiklikler var ve gelmiyor. (konforlu sinyal, sesli onay, gündüz farı açma kapama vs.) Bu menülerin yeni T-Roc multimedyalarında falan da olmadığını okumuştum bir yerde. Cihazla ilgili bir durum olmayabilir. Bunlar haricinde temel fonksiyonlarda ciddi bir menü eksikliği yok. Tüm ayarlar mevcut ve aktif.
USB çıkışı şarj hızı RCD330'a göre düşük.
Bu arada bu cihazda araç durumu menülerinde sadece Passat ve T-Roc resimleri gözüküyormuş normalde, Çin satışlarında bile Golf ikonu gelmez denilerek satılıyor. Satın aldığım arkadaş(Ersin Çakır) ilgili ekranlara Golf ikonu yüklemeyi başarmış.
Sonuç olarak F/P olarak kesinlikle tavsiye edebileceğim bir upgrade.
Kazasız belasız sürüşler