Yakin zamanda bu uniteden aldim ve yazilimini inceliyorum. Oncelikle urun 100% Çin VAG uretimi onu onaylayabilirim yani cakma 3. parti bir firma tarafindan uretilimis bir urun degil. cunku firmware dosyalari icerisinde VAG'a ait sertifikalar var ve cihaza ulasilmasin diye bayagi ugrasmislar.
Ben yazilim muhendisiyim, firmware icerisindeki dil dosyalarini ayikladim ve TTL uzerinden nasil baglanacagimizi da mikrokontrolcunun dokumanlarindan anladim diyebilirim. Ancak TTL erisimi icin kart uzerinde 3 yere lehim ile baglanti yapilmasi gerekiyor. Ince lehim isciligi yapabilen biri icin kolay bir is ama ben aractaki cihazi bile yerinden sokmeye korkuyorum
Cihazin yazilimi Linux o yuzden baglanmak dosya atmak vs o kadar zor degil. Rus biri bozulan cihazi icin yapmis ve TTL erisimi saglamis ama yazilimsal kisimlarini cozememis. Yani nereden TTL baglantisi alacagimizi da biliyoruz. TTL baglantisini sagladiktan sonra gerisi bende
)
Bu cihaza sahip bir gonullu var ise ben yazilim kisimlarini hallederim, bu cihazi turkcelestirebiliriz.
Bu arada cihaza ait en son firmwareini de buldum onda stabil kablosuz carplay de var saniyorum.
Yapmamiz gereken lehimleme islemi su (Bahsettigim Rus arkadasin paylasimi);
Ekli dosyayı görüntüle 76413
Boyle ince bir yere lehim yapabilecek cihazi olan biri varsa buradan konusalim.