Geçmiş olsun hocam. Boş yolda sola dönerken arkamdan vuran araç hatasız ben 8/8 hatalı çıkmıştım. Haklıyı haksızı neye göre ölçtüklerini anlayamıyorum. Yan şeritteki araç şeridinize geçip size çarpıyor suç yarı yarıya hiç adil değil.
Hocam öncelikle geçmiş olsun 3 ay önce bende bir kazaya karıştım zincirleme arkadan vurdular % 100 benim haklı çıkmamı beklerken karşı taraf çıktı bana arkadan vurmasına rağmen 4.500 tl hasar çıktı kaskoda artmadı fazla 500 tl arttı araçların zamlanmasına rağmen itiraz içinde mahkemeye falan vermeniz gerekiyor uğraşmaya değmez anlıyacağınız ondan da bir sonuç çıkmayacaktır kaskocu bana öyle demişti benim hasar için.Merhaba arkadaşlar eksper yuzde 50/ yuzde 50 kusur oranlarini cikardi. Yani cikan masrafin yarisini ben ödeyecekmişim. Ustaya diyorum ki bu sonuc hatali bana kusur yazamaz. Yazmış işte yapacak birsey yok dedi. Tamam hukuk devleti degiliz ama buna itiraz nasil ederim ? Kimse iki seritli yolda yanyana giderken karşıdaki dengesiz direksiyona sahip çıkamayıp benim seridime girip kazaya sebep oldu diye bana kusur yazamaz yani.
Eksper beyimiz birde jantlar cnc diye jantlari yaptirmak istememiş. Usta direk degiselim deyince degisim olmaz tamirle hallolur demis. Aklim almiyor yani fotolarda belli yani kazada olduğu. İnsan degil bunlar!
bunun ilerleyişi itiraz gibi bir durum nereye yapilir ?
Yukarıdaki ilk senaryoda sizin araç X aracı oluyor. Yani kusurlu %100 X aracı.. Çünkü öndeki aracı geçmek isterken solundan geçen aracı beklemesi gerekirdi yazıyor. Ancak siz soldaki aracın sağından geçiyorsunuz. Yani sana göresi bana göresi olmayan bir geçiş hatası.İlgili karayollari trafik kanununu buldum 54. Madde net bir sekilde %100 karsi tarafi kusurlu buluyor hemde 3 senaryoda da.. Sigorta sirketine dilekce yazip tekrar incelenmesi icin basvurumu yaptim.
Ekli dosyayı görüntüle 39826
Ekli dosyayı görüntüle 39825