Ali hocam teşekkür ederim. Forumda birkaç başlıkta yazmıştım. 2022 yılı itibariyle kullandığım iki aracımıda artık periyodik bakım için yetkili servise götürmeme kararı aldım. Servisten aracım için silecek fiyatı aldığımda 520 lira gibi bir rakam dendi. Biliyorsunuz indirimi de bakıma gelen araçta yedek parça indirimi yapıyorlar. Servisle bir görüşün yardımcı olabilirler "belki" dendi. %30 indirimle hali ile sadece ön silecek 365 liraya geliyor.SWF veya Bosch gibi pahalı bir marka alma düşünceniz varsa, serviste orijinal silecekleri %30 indirimle alarak Bosch ile hemen hemen aynı rakama geliyor.,
Çeşme suyu kullanımı, ucuz cam sabunları, ucuz antifrizli cam suları, markette satılan cam sil tarzı ürünler, marketlerde satılan silikonlu cam temizleyicileri, oto yıkamacıların kullandığı ucuz köpükler (içinde kostik bulunur)., kışın kar yağışı sonrası silecek lastiğine düşen karın donup buzlanması --> bunlar silecek lastiklerinin en büyük düşmanıdır.!
@vosbik serviste Orijinal Ekipman Silecek (fabrikanın taktığı) ve "Eco Seri Orijinal Silecek" olmak üzere 2 tip silecek vardır.,
Servis gelen şirket araçları için siz veya şirketiniz Eco seri silecek istemiyorum., orijinal ekipman silecek istiyorum diye söylemedikçe., bunu söylemeniz gerekir aksi taktide Eco seri takarlar., adından da anlaşılacağı üzere ömrü kısa olacaktır., Sonuçta şirket araçlarının bakımı ve temizliğinden sorumlu kişi veya şirket aracını kendine tahsis edilen biri gidipte bu araç için çeşme suyu yerine içme suyu alıp doldurmaz.
Bugüne kadar sileceklerim dahil herşeyi servisten aldım. Aynı zamanda silecek suyum içme suyu+vw economy seri cam suyu. Araç kostikle hiçbir zaman yıkanmıyor. Kar ve buzlanma durumlarında da dikkatli davranırım ancak zamanla illa ki eskiyor ve kopmalar başlıyor.
Bende şu an bosh aero twin modellerine odaklandım.