Uygun lastik ölçüsü

Tanju1616

Üye
İsim
Tanju
Merhaba arkadaşlar, hayırlı cumalar. Tecrübe edinmiş arkadaşların fikrine ihtiyacım var.

Comfort 1.0 TSİ aracımda 205/55/16 ölçülerinde lastik vardı. Onların yerine dijon kış lastikli 225/45/17  taktım. Araç kış lastiği olmasına rağmen konforsuz geliyor fakat yol tutuşu bariz iyileşti. Yakıt 0.3-0.4 arttı.
Yaz için  optimum ölçülerde  , malum sitelerde gerçek indirimli lastik bulursam şimdiden alacağım. İki alternatif ölçü var 205/50/17 ve 215/50/17.

205/50/17 orjinal ebatla aynı çapta ,  215/50/17 ise % 2 değişim var dolayısıyla sürtme yapar mı bilmiyorum. Konfor ,yol tutuş , yakıt olarak hangisini tercih etmeli 

Merhaba arkadaşlar, hayırlı cumalar. Tecrübe edinmiş arkadaşların fikrine ihtiyacım var.

Comfort 1.0 TSİ aracımda 205/55/16 ölçülerinde lastik vardı. Onların yerine dijon kış lastikli 225/45/17  taktım. Araç kış lastiği olmasına rağmen konforsuz geliyor fakat yol tutuşu bariz iyileşti. Yakıt 0.3-0.4 arttı.
Yaz için  optimum ölçülerde  , malum sitelerde gerçek indirimli lastik bulursam şimdiden alacağım. İki alternatif ölçü var 205/50/17 ve 215/50/17.

205/50/17 orjinal ebatla aynı çapta ,  215/50/17 ise % 2 değişim var dolayısıyla sürtme yapar mı bilmiyorum. Konfor ,yol tutuş , yakıt olarak hangisini tercih etmeli 
Fabrikasyon ölçülerin haricinde bir ölçü tercih etmem şahsen.

@Tanju1616 sürtme yapmaz onu söyleyeyim , bende şuan 225/45/17 kullanıyorum , konfor biraz düşüyor çünkü lastiğin yanağı düştükçe araç tümsek ve çukurlar da daha sert olur lakin yol tutuşu ve frenleme daha iyi, orta sayı (lastik yüksekliği) demektir o arttıkça konfor artar.

205 ince gelip bombeli hal aldırır lastiğe 215 45 17 ya da 235 45 17 alabilirsiniz ama 225 i değiştirmeyin kalsın

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jant büyüyük lastik inceliyor konfor her türlü düşecektir. Yaptığınız drğişime değmez kısacası

@Tanju1616 he şunu da söylemeden geçemeyeceğim , 1.0 araca 17 jant lastik takmanın mantığı neydi onuda anlamış değilim araç yeterince küçük ve güçsüz motor ne diye jantı büyütüp aracı yorup ve yakıtı yükselttin ki , 16 jant gayet iyi 215/50/16 yapsaydın yol tutuşu iyi olurdu zaten 

[mention=18324]Tanju1616[/mention] he şunu da söylemeden geçemeyeceğim , 1.0 araca 17 jant lastik takmanın mantığı neydi onuda anlamış değilim araç yeterince küçük ve güçsüz motor ne diye jantı büyütüp aracı yorup ve yakıtı yükselttin ki , 16 jant gayet iyi 215/50/16 yapsaydın yol tutuşu iyi olurdu zaten 
1.2 ton arabaua 50 kilo dahi yükleyince ne değişir hocam abartmayın isterseniz orjinal ekipman zatrn

@Tanju1616  üstten arkadan ve önden 0.65mm yaklaşma olacak. sürtmemesi gerekir. 

Tabi ki konfor, lastik yanağının artacağından ve tabanın daralacağından artacak.

Yakıt tüketimine de olumlu yansıma olur.

Güvenlik olarak da kış aylarında olduğumuzu varsayarsak hızı ve yol şartlarını düşünürseniz temkinli gidilirse tercih edilebilir.

Bir de janta göre lastik tabanı daralacağı için dikkat edilmediği durumlarda jantın kaldırım sürterek çizilmesi daha kolay olur.

Denenebilir, ancak temkinli olmak kaydıyla.

@ltftaha ne mi değişiyor dene görürsün, 0.4 yakıt farkı , artı yokuş ve vites aralarında bariz boğulma farkı kullanan bilir , polo da çok ama çok farkettim 

@Tanju1616 he şunu da söylemeden geçemeyeceğim , 1.0 araca 17 jant lastik takmanın mantığı neydi onuda anlamış değilim araç yeterince küçük ve güçsüz motor ne diye jantı büyütüp aracı yorup ve yakıtı yükselttin ki , 16 jant gayet iyi 215/50/16 yapsaydın yol tutuşu iyi olurdu zaten 
Hocam 19" -20" falan olsa tamam diyeceğim de 1.0 TSI Highline araçlar zaten 17" jant ile geliyor, kullanımı ciddi anlamda etkileyecek olsaydı fabrikasyon olarak böyle çıkmazdı.

@Tanju1616 sen biraz daha gaza dokundugun için farketmiyosun , oda zaten yakıta etki ediyor ordan anlaman lazım , araç yorulduğu biraz daha güç sarfettiği için bu fark 😉

Geri
Üst Alt