@nebraska hocam iki sene adliyede Zabıt katibi olarak görev yaptım, 8 ay yazı işleri müdürlüğü ve emanet memurluğu, 3 ay icra müdürlüğünü vekaleten yürüttüm ayrıca ilçe adliyesi olduğu için 7 mahkemeye tek başıma ben baktım, hukuki konularda az çok bilgim vardır.
Cezai işlem yapılan yol bu yol, Artvin ili Varyant mevkii, bu mevkide bir tane bile hız sınırı tabelası yok, videonun 13 dakikasının 4. saniyesinden sonraki virajı döndükten 50km hız sınırı ile radar kuruluyor, 80 km ile şahsıma ceza yazılıyor,
İtiraz kanallarının açık olduğunu söylediniz ya; bende süresi içerisinde hız tabelası ve yolda radarla hız kontrolü olduğuna dair bir tabela olmadığını, belirtilen alanda yerleşim yeri olmadığını iddia ederek ve bu videoları da ekleyerek keşif talepli itirazda bulundum,
Ancak hakimlik jandarmanın dosyaya sunmuş olduğu tutanağın resmi belge olduğunu, jandarmanın beyanında belirtildiği gibi oranın yerleşim yeri olduğunu vs. gerekçelerle itirazımın reddine diyor.
Cezanın hatalı değil, usulsüz olduğunu düşünüyorum ( ki izlediğinizde sizde hak vereceksiniz ne bir yerleşim yeri ne bir tabela var) yolun üstü ve altı ormanlık ve uçurum bir alan iken çok kıymetli kolluk kuvvetimiz alanın yerleşim yeri olduğunu, burada 50 km tabelasının olduğunu işlemin usulüne uygun olduğunu iddia etmiştir ve bu iddiasını da mahkemeye kabul ettirmiştir.
İşin en acı yanı; mahkeme hakimi bölgeye yeni atanmış olmasına rağmen gelir gelmez bölge hakkında bir görgüye ve bilgiye sahip olmadan vatandaşın üstün menfaati yerine idarenin menfaatini koruyan bir karar vermiştir. Daha da ilginç bir durum ise kabahatler kanununa göre verilen bu karara itiraz edilemez.
Yolun fiziki yapısı ve keskin virajları nedeniyle bu yolda 95km nin üzerine hiç çıkamadım!
Şimdi yolu iyice izledikten sonra tuzak kurulup kurulmadığına vicdani olarak sizde bir yorumda bulunun.