Radar cezalarına SON!!!! [TomTom AmiGO] Hem navigasyon Hem radar programı

@coskun023 kısmen haklı olabilirsiniz, jandarma çevirme yapıyorsa tabelayı koymak zorunda zaten. Yediğiniz cezanın hatalı işlem olduğunu düşünüyorsanız itiraz kanalları herkese açık. Ayrıca devlete karşı önlem almak yanlış bir cümle olmuş. İşin içine kanun maddeleri girdiğinde devlet her zaman haklıdır ve bunu değiştirmeye de şahıs ve kurumların gücü yetmez.

@nebraska hocam iki sene adliyede Zabıt katibi olarak görev yaptım, 8 ay yazı işleri müdürlüğü ve emanet memurluğu, 3 ay icra müdürlüğünü vekaleten yürüttüm ayrıca ilçe adliyesi olduğu için 7 mahkemeye tek başıma ben baktım, hukuki konularda az çok bilgim vardır. 

Cezai işlem yapılan yol bu yol, Artvin ili Varyant mevkii, bu mevkide bir tane bile hız sınırı tabelası yok, videonun 13 dakikasının 4. saniyesinden sonraki virajı döndükten 50km hız sınırı ile radar kuruluyor, 80 km ile şahsıma ceza yazılıyor, 

İtiraz kanallarının açık olduğunu söylediniz ya; bende süresi içerisinde hız tabelası ve yolda radarla hız kontrolü olduğuna dair bir tabela olmadığını, belirtilen alanda yerleşim yeri olmadığını iddia ederek ve bu videoları da ekleyerek keşif talepli itirazda bulundum,

Ancak hakimlik jandarmanın dosyaya sunmuş olduğu tutanağın resmi belge olduğunu, jandarmanın beyanında belirtildiği gibi oranın yerleşim yeri olduğunu vs. gerekçelerle itirazımın reddine diyor. 

Cezanın hatalı değil, usulsüz olduğunu düşünüyorum ( ki izlediğinizde sizde hak vereceksiniz ne bir yerleşim yeri ne bir tabela var) yolun üstü ve altı ormanlık ve uçurum bir alan iken çok kıymetli kolluk kuvvetimiz alanın yerleşim yeri olduğunu, burada 50 km tabelasının olduğunu işlemin usulüne uygun olduğunu iddia etmiştir ve bu iddiasını da mahkemeye kabul ettirmiştir. 

İşin en acı yanı; mahkeme hakimi bölgeye yeni atanmış olmasına rağmen gelir gelmez bölge hakkında bir görgüye ve bilgiye sahip olmadan vatandaşın üstün menfaati yerine idarenin menfaatini koruyan bir karar vermiştir. Daha da ilginç bir durum ise kabahatler kanununa göre verilen bu karara itiraz edilemez. 

Yolun fiziki yapısı ve keskin virajları nedeniyle bu yolda 95km nin üzerine hiç çıkamadım!

Şimdi yolu iyice izledikten sonra tuzak kurulup kurulmadığına vicdani olarak sizde bir yorumda bulunun.  

Moderatör tarafında düzenlendi:
@coskun023 hocam benim demek istediğim de aynen bu dur. İşin içinde devlet varsa her zaman haklıdır. Ayrıca bahsettiğiniz yerde muhakkak bir yerleşim yeri vardır, ama dibinde ama belki 3 km uzaktaki köyün insanları o yoldan karşıdan karşıya geçiyor veya hayvanlarını geçiriyordur veya buna benzer bir sebebi vardır. Jandarmanın yalan beyan vermesi mümkün değil.

O na bildirim buna bildirim boş iş hocam bunlar ekstradan bir getirisi olma şansı çok zayıf. Sürüş güvenliğini tehlikeye atması bakımından ben ilk mesajımı yazmıştım.

Kullanan kullanır, ben fikrimi söyledim. 

Bir saat önce, coskun023 yazdı:

Hocam geçmiş olsun. Video çevirmenin olduğu yolculuğun değil galiba.
Tamamını izledim 04:35 te hatalı sollama yapıyorsunuz.

Amacım sizi eleştirmek değildir.

@Terms Doğrudur hocam e devlette cezai işlemi gördükten sonraki iki farklı yolculuğumun videosunu kayıt ettim, bu ve benzeri bir tane daha var. 

4:35 te karşıdaki 2. virajı görünce sollamaya çıktım, haricinde çokta sollama yapılabilecek yollar değil. 

Eleştiri tabi ki yapılabilir, amaç trafik güvenliğine katkı olduktan sonra.

@nebraska Hocam yollar üzerinde hayvan geçtiğine hatta yabani hayvan çıkabileceğine dair tabelalar bile varken, burada yaya trafiği olabileceğine dair bir tabelanın da olmaması verilen cevabın yerinde olmadığına işarettir. 

Belirtilen alanı gözle görmediğiniz için olabilir demişsiniz, yolun üst ve alt tarafı insan yürüyemeyecek kadar yamaç ve orman dokusu ile kaplı. 

Özellikle Karayollarından tabela olup olmadığına, valilikten ise  kolluk cevabındaki iddiaların kaynağına dair bilgi sorulmasını istedim ama dikkate alan olmadı. 

Olayın özünde, tüm forum arkadaşlarıma tavsiyem İdari Cezalara özellikle Trafik Para Cezasına itiraz edecekseniz ve haklı olduğunuza inanıyorsanız mutlaka Avukat aracılığı ile başvuru yapın, aksi durumda hukuki bilginiz ne kadar iyi olursa olsun dikkate almıyorlar, ama Avukatınız olunca gerekli itirazları yapacağınızı bilerek dosyayı daha düzgün inceliyorlar. 

Ceza ve itiraz derken esas mevzuyu unuttuk.

İOS kullanan arkadaşlar, bu programı indirmek için ülke değiştirmeniz gerekli, bunun içinde yeni bir mail adresi ile İcloud'a kaydınızı yaptırın AppStore'den adres kısmına Almanya'yı seçerek bildiğiniz bir adresi veya her hangi bir adresi giriniz. Bu şekilde indirebilirsiniz, daha sonra kullanmak için yeni İcloud adresiniz kenarda dursun, eski İcloud adresinizle tekrar girerek programı kullanmaya devam edebilirsiniz.

@coskun023  Ios için faklı mail adresi gerekmiyor hocam,ülkeyi değiştirdikten sonra aynı mail adresiyle giriş yapılabilir

@Recep Gül Ülke değişimi ücretli üyeliklerinizin ( Müzik ve diğer ücretli abonelikler) iptal olmasına neden olabilir.

@nebraska 

Hız limitlerine uygun güvenli bir şekilde gidilirse hiç bir programa ihtiyaç yok. Hem araba mı kullanalım yoksa elde telefon orada bu var şurda şu var bildirim mi yapalım. 
Hocam programı kullanma zorunluluğunuz yok, bugüne kadar araç kullanıpta eline hiç telefon almamış olmadığınıza pek inanasım gelmiyor.

Tabii ki keşke herkes kurallara uysa "GEREKSİZ" hızlar yapılmasa, kazalar olmasa, böyle programlara hiç  gerek kalmasa. 

Programı paylaşmamın amacı, " Hız limitlerini aşabilirsiniz program zaten sizi radarlara karşı uyaracak" demek değil. İnsanlık hali bazen dalgın oluyoruz,50km lik yolda 60-65 e çıkabiliyoruz tam da o esnada radar'a yakalanıyoruz, Ceza geldiğinde ise amacınızın hız yapmak olmadığı dalgınken yakalandığınız için ufakta olsa bi NEDEN dedirtiyor.

Burada programın amacı devreye giriyor. İster kullanın ister kullanmayın, Programı kullanacağınız zaman illa elinizde tutmanıza sürekli ekrana bakmanıza gerek yok, Programı açıp telefon tutacağına sabitliyorsunuz, program üzerinde yapacağınız işlemler ise saniyeliktir. 

Kumpas gibi saçma sapan yerlere konulan radarlar için faydalı bir uygulama. Bunun haricindeki yollar için ortalama bir sürücü zaten nerede kaç km/h sınırı olduğunu biliyordur.

Normalde Türkiye’de radar tespit cihazı kullanımının tespiti halinde para cezası, hatta hapis cezasına kadar yolu var diye biliyorum. Bu bir telefon uygulaması olduğundan tespiti yapılabilir mi bilemiyorum.

@yunusaktas91 Yaşadığım ülkedede keza öyle hocam, kullanımı o kadar yayıldı ki, artık yasak geldi radar app kullanımına kullanırken yakalanırsan 30 birim gibi bir cezası var,fakat şöyle de bi durum var, polis sizi durdurup "Telefonunu ver bakayım radar programı kullanıyor musun" ?  diyemez, tabi elinde mahkeme kararı vs yoksa, diğer Türlü  radar programı kullandığınızı görse bile kanıtlayamaz, radar programı değil navigasyon der geçerseniz.

Geri
Üst Alt