Radar cezalarına SON!!!! [TomTom AmiGO] Hem navigasyon Hem radar programı

@Recep Gül Ben de öyle düşünüyorum hocam, hakkınızda ciddi bir takip yoksa zaten normal şartlarda polis cep telefonunuzu incelemez. Günümüzde telefonların takibi çok da zor olmadığından uygulamayı kullanan kullanıcılar internet üzerinden belki tespit edilebilir ama emniyetin bunun peşine düşmesi için çok fazla sürücünün kullanıp dikkat çektirmesi gerekir sanırım.

Tomtom gibi büyük bir firma böyle bir işe nasıl cesaret etmiş diye düşünürken benzer bir özelliğin Yandex’te olduğunu hatırladım.

75EDF135-85E2-400A-A99D-6F5666A829B3.jpeg

Google Maps’i daha çok kullandığım için bu konuda sizin paylaştığınız uygulama kadar verimli mi bilemiyorum. 

@nebraska 

Hız limitlerine uygun güvenli bir şekilde gidilirse hiç bir programa ihtiyaç yok. Hem araba mı kullanalım yoksa elde telefon orada bu var şurda şu var bildirim mi yapalım. 
Hem size yanıt olması, hemde programın temel kullanım mantığını açıklamak maksadında bir video çekmiştim bu sabah.... Sürçü lisan ettiysem affola =) iyi seyirler.

@yunusaktas91 Hocam program hem navigasyon hem radar app olarak geçiyor, tabii ki TomTom'un navigasyon kısmı beni ilgilendirmiyor, google map'i tek geçerim, tomtom'un radar kısmını kullanıyorum ben,bi yandan google maps açıkken diğer yandan tomtom'un widget'ini açıp yoluma devam ediyorum. 

TomTom almanya'ya gelen "radar programı kullanımı yasağı"ndan sonra app'e bir güncelleme getirdi ve burda radar  bildirimleri ülkenizde yasak fakat kullanmak isterseniz açabilirsiniz diye bir seçenek getirdi. Yani işin içinden sıydıldı "Ben kullanıcıya uyarımı yaptım,gerisi onun bileceği iş" dedi ve çekildi. Almanya'nın yapabileceği en köklü iş bu app'i ülke genelinde yasaklamak,onuda yapıyor mu? yapacak mı? yapabilir mi ! bilmiyorum.

@Recep Gül valla hocam ister 3 ister 5 defa verin bence faydası yok denecek kadar az. Üstelik illegal bir duruma yönlendiriyorsunuz insanları. Güvenli bir yolda hıza karşı birisi değilim ancak bu tarz uygulamalrın kullanım amacını herkes sizin gibi mantıklı bir seviyede düşünemez. Bir laf vardır ya başı bi tarafa k..mız bir tarafa gider bizim.

@nebraska 

valla hocam ister 3 ister 5 defa verin bence faydası yok denecek kadar az.
'dan kastınızı anlayamadım hocam k.bakmayın.

Ülkede legal bir iş dönüyor mu ki buna illegal deyip el çekelim. Size şöyle söyleyeyim hocam, Yaşadığım ülkede bu programa yasak yeni geldi, buranın devleti'de her devlette olduğu gibi paraya sıkışınca çareyi polisleri,zabıtaları sokağa salmakta buluyor, en ufak bir yanlış park, hız limiti aşımında cezalara boğuluyorsunz, Benim 1 ay içinde toplamda 200€ kadar ceza yediğim zaman tamda bu zamandı işte.

Her 30km'lik yola radar, her yerde park yasağı, yani sürücünün "hata yapsınlarda ceza keselim" 'e getirmişlerdi olayı. 

Şimdi devlet böyle gaddarca önlem alırken , halkta kendi önlemini almasın mı ?
+"Radar programını kullanmak yasak"
- NEDEN ? 
+E yakalanmıyorsunuz para alamıyoruz sizden..... Çok etik değil mi ? Halbuki kurallara uymaya çalışıyorum fakat senin koyduğun radar 50km'lik yolda 58 le gittim diye ceza kesiyor...

Gerçekten ciddi bir illegal durum olsa hocam, bu app zaten mağazada görünmez. Tamamen kaldırılır. Ben vergimi ödüyorum herkes vergisini zaten fazlasıyla ödüyor, neden paramın geri kalanını cezalara ödeyeyim ? hem de maksadım kuralları çiğnemek olmamasına rağmen !

Moderatör tarafında düzenlendi:
@nebraska 

'dan kastınızı anlayamadım hocam k.bakmayın.

Ülkede legal bir iş dönüyor mu ki buna illegal deyip el çekelim. Size şöyle söyleyeyim hocam, Yaşadığım ülkede bu programa yasak yeni geldi, buranın devleti'de her devlette olduğu gibi paraya sıkışınca çareyi polisleri,zabıtaları sokağa salmakta buluyor, en ufak bir yanlış park, hız limiti aşımında cezalara boğuluyorsunz, Benim 1 ay içinde toplamda 200€ kadar ceza yediğim zaman tamda bu zamandı işte.

Her 30km'lik yola radar, her yerde park yasağı, yani sürücünün "hata yapsınlarda ceza keselim" 'e getirmişlerdi olayı. 

Şimdi devlet böyle gaddarca önlem alırken , halkta kendi önlemini almasın mı ?
+"Radar programını kullanmak yasak"
- NEDEN ? 
+E yakalanmıyorsunuz para alamıyoruz sizden..... Çok etik değil mi ? Halbuki kurallara uymaya çalışıyorum fakat senin koyduğun radar 50km'lik yolda 58 le gittim diye ceza kesiyor...

Gerçekten ciddi bir illegal durum olsa hocam, bu app zaten mağazada görünmez. Tamamen kaldırılır. Ben vergimi ödüyorum herkes vergisini zaten fazlasıyla ödüyor, neden paramın geri kalanını cezalara ödeyeyim ? hem de maksadım kuralları çiğnemek olmamasına rağmen !
Hocam biz de şöyle düşünebiliriz: “Devletimin koyduğu hız sınırlarını bu uygulama sayesinde farkedip suç işlemiyorum.” :)  

Geri
Üst Alt