Esc, Abs, Direksiyon ve Lastik Basınç Lambaları Aniden Yandı

carlj1881

Yeni Üye
İsim
Cihad
aracım(2013 1.6 tdi golf) hafta önce yolda giderken esc,direksiyon,abs ve lastik basınç lambaları aniden yandı sorduğumda sorunun aküden olduğu söylendi. aküyü değiştirdikten sonra sorun çözülmedi kontak açtığımda abs ve lastik basınç yanıyor 3 4 saniye yol gittikten sonra sönüyor, ve 10 20 metre gittikten sonra diğer lambalarla birlikte tekrar yanıyor. iyice midemi bulandırdı sorun

Moderatör tarafında düzenlendi:
@carlj1881 aküyü değiştirince geçer diyenlere geçmediğini söylediğinizde ne söylüyorlar?

Yetkili servis ne diyor?

Upvote 0
Yetkili servise götürmedim daha, aküyü

değiştiren arkadaş 48 saat beklememi söyledi ama sanmıyorum düzeleceğini

Upvote 0
@carlj1881 Öncelikle Foruma hoşgeldiniz Cihat Bey.

Akünüzü değiştirdikten sonra!

Direksiyonu önce tam sağ yapıp 3n. bekleyip Sonra tam sol yapıp 3sn bekledikten sonra direksiyonu toplayıp stop edip tekrar çalıştırarak kontrol ettiniz mi?

Upvote 0
@Terms ara sıra uyarılar geçip tekrar gelmesi enteresan. Tam sarjlı olmadığı için mi acaba, akücü de 48 saat bekle demiş. Muhtemelen akü şarjı düşük ve kullandıkça sarj olması sebebiyle 48 saat demiş.

Upvote 0
@ogzogz bende onu düşündüm fakat bana sürmeme bile gerek olmadığını iletti Yani araç beklese de elektrik dağıtımı yapacağını söyledi 

Upvote 0
@ogzogz Genellikle stokta çok bekleyen aküyü satanlar öyle der ama şarjı çok düşük yeni aküyü araç şehir içi kullanımda tam dolduramaz.

Bana servisin söylediği bu ara sıra uzun yol yapmamı önerdiler bana yazın yeni aküyü almadan önce.

Upvote 0
@Terms ben de öyle düşünüyorum. Akü kendini toplayıp tekrar durunca ve hava değişimlerinden etkilenip değerler değişip tekrar düşmesi olabilir.

@carlj1881 bekleyebiliyorsaniz 1-2 gün daha bekleyin. Yapabiliyorsunuz 15 km den az olmamak üzere sabit bir yol yapın. Ya da akücüye akunuzu tekrar ölçtürün. 

Şunu da unutmayın tamamen başka bi sebepten olabilir. Abs uyarı ışığı nın yanması önemli bir arıza da olabilir.

Önceki akü tipi nedir ? Yeni taktığınızın marka ve tipi nedir ?

Upvote 0
@Terms araç direksiyonu çok sert bu şekilde kullanmak da beni tedirgin ediyor aracı da zorlamak istemiyorum pek 

Upvote 0
@carlj1881 ilk defa akü değişiyor değil mi?

Aslında uygun akü takılmış. Dolu bir akü olsa 2 gün beklemeden herşey normal çalışması gerekirdi. 

@carlj1881 Öncelikle Foruma hoşgeldiniz Cihat Bey.

Akünüzü değiştirdikten sonra!

Direksiyonu önce tam sağ yapıp 3n. bekleyip Sonra tam sol yapıp 3sn bekledikten sonra direksiyonu toplayıp stop edip tekrar çalıştırarak kontrol ettiniz mi?
Normalde yukaridaki uygulamayı yapınca düzelir. Ancak dediğim gibi ciddi bir sorun yoktur umarım.

Upvote 0

İlk aküsü üzerindeydi bide start stop çalışmıyordu 2 haftadır 

Upvote 0

Geri
Üst Alt