Esc, Abs, Direksiyon ve Lastik Basınç Lambaları Aniden Yandı

carlj1881

Yeni Üye
İsim
Cihad
aracım(2013 1.6 tdi golf) hafta önce yolda giderken esc,direksiyon,abs ve lastik basınç lambaları aniden yandı sorduğumda sorunun aküden olduğu söylendi. aküyü değiştirdikten sonra sorun çözülmedi kontak açtığımda abs ve lastik basınç yanıyor 3 4 saniye yol gittikten sonra sönüyor, ve 10 20 metre gittikten sonra diğer lambalarla birlikte tekrar yanıyor. iyice midemi bulandırdı sorun

Moderatör tarafında düzenlendi:

@carlj1881 1-2 gün daha kontrol edin. Şarj olsun. Kendiliğinden düzelmezse bakarsınız artık. Net bişey diyemiyorum. Akü değişim zamanı gelmiş o kısım doğru. Ancak başka bir arıza olması durumu da tesadüfen aynı anda denk gelmiş de olabilir. 

Siz yine de aracı çalıştırdıktan sonra  direksiyonu 3 saniye sağ sol  olayını tekrar denersiniz. 

Geçmiş olsun.

Upvote 0
@Terms araç direksiyonu çok sert bu şekilde kullanmak da beni tedirgin ediyor aracı da zorlamak istemiyorum pek 
Direksiyon sert ise hidrolik sistemi de çalışmıyor demektir. Bence mutlaka yetkili servise ya da güvendiğiniz özel servise vakit kaybetmeden kontrol ettirin.

Bence başka bir arıza var, tam da akü değişimine denk geldiği için aküden boşuna şüpheleniliyor.

Upvote 0
@Kysr038 direksiyon çalışıyor sorunsuz 20 30 metre gittikten sonra lambası yanıyor ve sertleşiyor öncesinde hiçbir sorun yok pamuk gibi

Upvote 0
@Kysr038 direksiyon çalışıyor sorunsuz 20 30 metre gittikten sonra lambası yanıyor ve sertleşiyor öncesinde hiçbir sorun yok pamuk gibi
Anladım, seçenekleri sıralayalım o zaman;

Akü şarjı kontrolü, voltaj düşükse ve gerekiyorsa şarj ettirmek.

Akü kodlanması gerekiyordur belki.

Vagcom ile bağlanıp arızaların silinmesi

Zaten bunlarla düzelmiyorsa kapsamlı bir inceleme ve teşhis gerektirebilir.

Upvote 0
Sensörden olmasın. Golf ten önceki aracım astra da bu lambalar yanıyordu. Meğer tekere bağlanan sensör kablosu yerine oturtulmamıs. Abs, esp ve lastik basınç sensoru hepsi tek parça halinde tekere bagliydi.

Upvote 0
hocam ben de orjinal akünün yerine varta taktırdım. akü değişim sonrası ilk marş basınca arıza ışıkları yandı bikaç tane. direksiyonu sağ ve sol yapınca söndü ve bir daha yanmadı. sizdeki durum farklı olabilir.

Upvote 0
Sensörden olmasın. Golf ten önceki aracım astra da bu lambalar yanıyordu. Meğer tekere bağlanan sensör kablosu yerine oturtulmamıs. Abs, esp ve lastik basınç sensoru hepsi tek parça halinde tekere bagliydi.
Merhaba, lastik basınç sensörü teker dönüşünden, yani ABS sensöründen veri aldığı için ben de @serdar2xdx'in görüşüne katılıyorum. İki uyarı da aynı anda yanıyor şuan sizde de (ABS-Lastik Basınç).

Aracınızı bir cihaza bağlattığınızda muhtemelen nokta atışı tespit yapılacaktır. Geçmiş olsun.

Upvote 0
Benzer sorunu ben de uzun zamandır yaşıyorum. Bir yıla yakın süre araç nadiren de olsa ilk çalıştırmada tüm arıza sensörlerini yaktı. Birkaç sefer de akü zayıf uyarısı verdi. Direksiyon sertleşmesi bende hiç olmadı. Araç ilk çalışmada tüm elektrikli sistemler için hata veriyordu ama 100 metre gidip aç kapa yapınca düzeliyordu. Geçen hafta serviste aküye baktılar ve arızalı olduğunu söylediler, ben de Bir varta 60ah Efb aldım, aküyü değiştim. 

Değişeli çok olmadı umarım sorun çözülmüştür. Şu an sorun çözülmüş gibi görünüyor. 

Upvote 0

@carlj1881 bekleyebiliyorsaniz 1-2 gün daha bekleyin. Yapabiliyorsanız 15 km den az olmamak üzere sabit bir yol yapın. Ya da akücüye akünüzü tekrar ölçtürün. 

Şunu da unutmayın tamamen başka bi sebepten olabilir. Abs uyarı ışığı nın yanması önemli bir arıza da olabilir.

Arkadaşlar sorun sağ ön tekerlek bilyasındanmış çamaşır ipi girip yüzeyini zımparalamış ve dişliyi mahvetmiş ABS (hız) sensörüde hızı okuyamadığı için arızaya geçiyormuş şuan sorun çözüldü 
Başta da belirttiğim gibi uyarı ışıkları sadece akü kaynaklı yanmaz.

Neyse ki olumsuz bir durum yaşamadan çözmüş oldunuz.

Böyle durumlarda mutlaka bir cihaz ile kontrol edilip uyarıyı neden kaynaklı verdiğine bakılıp ona göre çözümler aramakta fayda var.

Upvote 0

Geri
Üst Alt