Esc, Abs, Direksiyon ve Lastik Basınç Lambaları Aniden Yandı

carlj1881

Yeni Üye
İsim
Cihad
aracım(2013 1.6 tdi golf) hafta önce yolda giderken esc,direksiyon,abs ve lastik basınç lambaları aniden yandı sorduğumda sorunun aküden olduğu söylendi. aküyü değiştirdikten sonra sorun çözülmedi kontak açtığımda abs ve lastik basınç yanıyor 3 4 saniye yol gittikten sonra sönüyor, ve 10 20 metre gittikten sonra diğer lambalarla birlikte tekrar yanıyor. iyice midemi bulandırdı sorun

Moderatör tarafında düzenlendi:
@carlj1881 daah önce yaşayan birisi olarak, sorunun tekrardeki abs sensör arızası olduğunu düşünüyorum. Abs sensörünu kontrol ettirin 

Upvote 0

Arkadaşlar sorun sağ ön tekerlek bilyasındanmış çamaşır ipi girip yüzeyini zımparalamış ve dişliyi mahvetmiş ABS (hız) sensörüde hızı okuyamadığı için arızaya geçiyormuş şuan sorun çözüldü
Hocam golf 5 mi 6 mı araç bugün aynı sorun bende de oldu. Park edince tekrar denedim ikaz yandı bir kez daha deneyince bu sefer de söndü

Upvote 0
Ben de bugün 2018 1.0 tsi 51bin km aracımızda çok tozlu bir yoldan geçince (taş fabrikasının yanındaki tozlu bir arayol) birsürü hata ışığı ard arda yandı.

önce abs devre dışı sonra servo fren devre dışı ve akabinde lastik basıncı, direksiyon, start stop, manevra freni , park pilot, motor arıza ışığı yandı.

Durdum kontak kapattım, tekerleri motor bölümünü ve sensörleri kontrol ettim sorun olmadığı için ve aracın çalışmasında gidişinde bir sorun olmadığı için ani frenden kaçınarak eve geldim, kablo ile bağlanıp vcds ile hata kodlarını kopyasını aldım sonra sıfırladım ışıkların hepsi söndü, üzerine bir 10 km test sürüşü yaptım sorun şuan için tekrar ortaya çıkmadı.

Yoldaki yoğun bir toz tabakası böyle bir sorunu anında göstermiş olmasına şaşırdım.

Tekerleri sağ sol yapıp abs sensör soketini ve kabloları elimle de kontrol ettim sorun göremedim.

Daha önce buna benzer hatalar silsilesini 2013 Golf de yaşamıştım sağ ön teker rulman bilyesi bozulmuş onu değişince sorun ortadan kalkmıştı.

Hata kodlarını da ekleyeyim dedim ama forumun 30 000 karakter sınırını aştığı için ekleyemedim.

Birkaç gün takip edip tekrarlarsa yetkili servise gideceğim.

Upvote 0
iyi aksamlar arkadaslar arac 2014 golf...göstergeyi cıkarıp yerine baska gösterge taktım araç çalışmayınca kendi göstergesini taktım ama gel görelimki...direksiyon elektrik el freni abs vs yandı vcds ile arıza kodlarını siliyorum tekrar yanıyor...araç abs kontrol modulünü tanımıyor sanki bilgisi olan varmı acaba

Upvote 0
Hocam geçmiş olsun abs kodlamaları uçmuş. Online kodlama ve bir sürü kalibrasyon gerekiyor.

Upvote 0
Arkadaşlar hihgline aracı olan varsa ABS uzun kodlama bölümündeki rakamların fotosunu bana verebilirmi tskr

Upvote 0
aracım(2013 1.6 tdi golf) hafta önce yolda giderken esc,direksiyon,abs ve lastik basınç lambaları aniden yandı sorduğumda sorunun aküden olduğu söylendi. aküyü değiştirdikten sonra sorun çözülmedi kontak açtığımda abs ve lastik basınç yanıyor 3 4 saniye yol gittikten sonra sönüyor, ve 10 20 metre gittikten sonra diğer lambalarla birlikte tekrar yanıyor. iyice midemi bulandırdı sorun
Ön balaya veya lastikle ilgili islem yapildi mi? Bazen ordaki abs sensörleri zarar gorebiliyor bu nedenle yapmis olabilir daha once amortisorleri degsitirmistim tam ciktim gidiyorum ayni o sekilde tum hatalari verdi sonra farkettik ordaki jack takilmamis

Upvote 0
Yedeğiniz yok mu önceden?
Yoksa bi haberleselim Abs Kodlamasi uretebiliriz belki.

Upvote 0
Yedeğiniz yok mu önceden?
Yoksa bi haberleselim Abs Kodlamasi uretebiliriz belki.
mrb hocam önceden yedeğim yok malesef arkadaşım programı silip yeniden yüklemiş..elinde 5Q0614517K VEYA 5Q0907379L ABS Modülü için uzun kod numarası olan varsa çok sevinirim arabam kafayı yemiş durumda...eğer grubtan bir arkadaşın modül nosu aynı ise bana vagcom ile bağlanıp uzun kodunu verebilirmi acabatlf nom.05079490640

Upvote 0
Hocam sen zor duruma düşmüşsün anlamak istemiyorsun muhtemelen başkasının uzun kodlaması senin aracında Çalışmaz yeniden kod hesaplamak gerekir.

Upvote 0

Hocam sen zor duruma düşmüşsün anlamak istemiyorsun muhtemelen başkasının uzun kodlaması senin aracında Çalışmaz yeniden kod hesaplamak gerekir.
ilker bey o yeniden kod hesaplayalım öyleyse peki o hesaplanan kodu ben vagcom ile girince çaılışırmı acaba..yeniden kod hesaplama ücreti ne kadar oluyor acaba

Upvote 0

Geri
Üst Alt