Ben de bugün 2018 1.0 tsi 51bin km aracımızda çok tozlu bir yoldan geçince (taş fabrikasının yanındaki tozlu bir arayol) birsürü hata ışığı ard arda yandı.
önce abs devre dışı sonra servo fren devre dışı ve akabinde lastik basıncı, direksiyon, start stop, manevra freni , park pilot, motor arıza ışığı yandı.
Durdum kontak kapattım, tekerleri motor bölümünü ve sensörleri kontrol ettim sorun olmadığı için ve aracın çalışmasında gidişinde bir sorun olmadığı için ani frenden kaçınarak eve geldim, kablo ile bağlanıp vcds ile hata kodlarını kopyasını aldım sonra sıfırladım ışıkların hepsi söndü, üzerine bir 10 km test sürüşü yaptım sorun şuan için tekrar ortaya çıkmadı.
Yoldaki yoğun bir toz tabakası böyle bir sorunu anında göstermiş olmasına şaşırdım.
Tekerleri sağ sol yapıp abs sensör soketini ve kabloları elimle de kontrol ettim sorun göremedim.
Daha önce buna benzer hatalar silsilesini 2013 Golf de yaşamıştım sağ ön teker rulman bilyesi bozulmuş onu değişince sorun ortadan kalkmıştı.
Hata kodlarını da ekleyeyim dedim ama forumun 30 000 karakter sınırını aştığı için ekleyemedim.
Birkaç gün takip edip tekrarlarsa yetkili servise gideceğim.