sadece sağlık çalışanlarina gelip yapıyorlarmis eve işlerine dönsünler diye?? dedim bizim işimiz yokmu siz dedim nasıl riske atabiliyorsunuz negatif olup olmadığımı bilmeden çıkın diyorsunuz dedim prosedür böyleymiş olaya bakın olaya??
Daha önce de yazdım, yapılan çalışmalar semptom başlangıcından/PCR pozitifliğinden 7 gün sonra bulaştırıcılığın ihmal edilebilecek düzeye indiğini gösteriyor. Bu nedenle karantina süresi semptom başlangıcından 10 gün sonra şeklinde kısaltıldı. Olası temaslılarda kuluçka süresi ile beraber 14 gün olarak devam ediyor.10 gün sonunda maalesef test yapmıyorlar. Saldım çayıra mevlam kayıra.
Ancak PCR testi 3.haftaya kadar pozitif devam edebiliyor. Yani karantinanın/tedavinin sonuçlandırılması için PCR testi bir kriter değil. Bu nedenle yapılmıyor, genel olarak bütün dünyada uygulama çoğunlukla bu yönde.
Süreyi doldurduysanız endişe edecek bir durum yok.
Coraspin kullanımı ise riskli vakalar için geçerli, yukarıda hangileri olduğunu yazmıştım zaten. Evden tedavi algoritmasında yeri yok. Risk grubundaysanız aldığınız iyi olmuş. Değilseniz de zararı olmamış.
Tedavi algoritmaları sürekli güncelleniyor. Yatan hasta tedavisinde hastaneler kendi yaklaşımları ile tedaviyi modifiye edebiliyorlar.
Özetle yaşadığınız uygulamada sizi ve çevrenizi riske atan bir durum yok.
Tekrar geçmiş olsun.