Merhabalar..
Bahsi geçen konudaki bütün yorumları okudum fakat tam çözümü göremedim. ? [emoji652]️
Benimde aracim 2013 golf7 yaklasık 2 aydir sabahlari özellikle bir kasisten veya yokus yukari yola girerken yada cukur vs gibi yerlerden gecerken sol arka taraftan bir gacırtı ama nasil böyle sinir bozucu sanki 2 tane sert plastik takoz gibi birsey gerilmeden dolayi birbirine sürtünüp ses cikartiyor gibi bunu hissedebiliyorum.
Dün sanayiye gittim motor ustası arkadasimin yanina 2 saat inceledik test sürüşü lifte aldik vs velhasıl sesin ön takimdan sag ve sol amortisör üst takozlarından geldiğini tespit ettik. Soğuktan yapabileceğini söyledi havaların ısınması bekle eğer ses devam ederse değiştiririz dedi tanesi 150 tl civari imiş zamanla esnekliğini kaybettiğini sertleşip ses cikartabileceğini söyledi.
Ben sesin arkadan geldigini hissediyordum ama arkaya oturunca sesin önden geldiği bariz belli oldu.
Bu şekilde test etmek isteyen arkadaslara bir tüyo vereyim kasisten veya ses en cok nerde kendini gosteriyorsa oraya capraz girin mesela kasisten capraz gecin tekerleri birer birer gecirin ozaman daha cok belli oluyor sesin nereden geldigi.
Umarım yardımcı olmuşumdur hayirli günler..