Son 20 yilda ekonomik olarak hizli büyüdük (gerci simdi hizlica kücülüyoruz), insanlar zenginlesince trafikteki araba sayisi 5 -7 milyondan 20 milyona cikti, tabi bu süre icersinde insalara araba kullanmayi ögretemedik, insanlar "rahat-kolay-istanbul trafigi bahaneleriyle" otomatik arabalari tercih ediyor, ama gercek cok farkli, bugün otomatik araba olmasa türkiyedeki insalarin %70'i trafige cikamaz.
Avrupada öyle degil, ehliyet sinavini gecmek cok zor, ama egitimi cok iyi veriyorlar, ben alman ehliyetimi aldigimda tam anlamiyla söfördüm, burada malesef 20 yillik söförler bile aslinda araba kullanmayi bilmiyor, cünkü dogru düzgün egitimi yok, ögreten yok, buyüzden kendinilerini gelistiremiyorlar.
Peki amerkalilar niye otomatik kullaniyor? onlarda da mi dogru düzgün egitim yok?
Hayir, amerikalilar otomatik kullanir cünkü onlarin zeka yapisi-düzeyi karisik sistemleri basit olsa bile anlayacak -idame ettirecek kapasitede degil, irkcilik yapmiyorum, adamlar dünyayi yönetseler bile halkinin durumu ortada
Avrupada tabi birde servisler-tamir cok pahali, 2.elde otomatik tutmuyor, buda araba tercihlerini etkiliyor