şöyle formdaşların yazılarını okuyarak sona doğru geldim de olayın özeti, nerede o eski golflerdeki malzeme kalitesi dedirtti bana. umarım VW malzeme kalitesinde eskiye geri dönüş yapar. benim de ilk arabam 1994 yılında aldığım Golf II GTI di. müthiş derece güzel, atak ve keyif verirdi, trim sesi gelmeyen araçtı, sonraları Peugot, Ford Mercedes BMW derken 2016 yılında 2013 model ile tekrar 1.4 TSI HL manuel golfe dönüş yaptım, aynı şekilde güzel sürüşünden keyif aldığım bir araçtı. 21 Mayıs 2018'de, 2016 model TSI HL-Manuel golümü aldım. diğer malzeme kalitesi aynı olsada paspas ve döşemelerin daha ince tutulduğunu fark ettim trim sesi olmadığı için de sıkıntı yapmayarak 14 Temmuz 2018'de en yeni olan golfümü 0 km olarak aldım. ilk işim seramik film kaput-çamurluk koruma, döşeme koruma, jant koruma, ve işlemlerini yaptırdım. yaptırırken başka bir golf kullanıcısının "abi ilk golfüm ama her tarafından sonradan ses geliyor dedi" eski tecrübelerime dayanaraktan siz biraz hor kullanmış olabilirsiniz dedim, "abi kullanınca göreceksin dedi" inanmadım. 2-3 ay çok iyi ses falan yok süper, ama sonraları koltuktan, başlıktan, kapı içi kaplamasından müzik sesini açınca zangır zangır gelen seslerden gelen oldukça rahatsız oldum. ve şimdi de Golf 8 çıktı ki motor kaput amatösürü iptal...... yine alırmısın derseniz, almam. malzeme kalitesini eskiye döndüğüne inanmadan almam. hım bir de şu olay var vw'de kronik sorunu bu diye... e organ naklimi olması bekleniyor. iyileştirin kronik sorunları. örneğin aracı p konumunda terk ediniz, bu uyarı şimdiye kadar benim yakın çevremdeki 5 kişide meydana geldi (1'i seat leon). o kadar mühendis vs boşuna mı barınıyor vw bünyesinde.