VW markasına çocukluğumdan beri aşinayım. Babamın ilk aracı kırmızı tosbağa idi, 1976-77'ler civarı (içinde çekilmiş fotolarımdan tahmin ediyorum), ardından uzun yıllar kullandığı Passat, ardından her gurbetçinin mutlaka sahip olduğu o turuncu-beyaz kombinasyonlu önünde kocaman VW amblemli minibüs...
Benim Golf tutkum 2000 yılında başladı. Tesadüfen bir arkadaşımın Golf (IV olması lazım)'üne binişimle araç bir anda kalitesiyle, konforuyla, sessizliğiyle kendine hayran bıraktı.. Evlilik arefesi olması sebebiyle hayalimi öteledim .. derken ilk çocuğumun dünyaya gelmesi, çalıştığım şirketin araç vermesi.. 2. çocuğumun doğması, tam rahatladım derken uzun vadeli ev kredisi hep hayalimi ertelememe sebep olmuştu.. 2000 yılında başlayan hayal 17 Mart 2017 'de son buldu (17 sene, dile kolay) ve yüzümde kocaman bir sırıtma
ile bayiden mavişimizle ayrıldık.. Şimdi kapalı otoparkta sessiz sessiz beni bekliyor
Bu arada.. aracıma kavuşmam da hayli sıkıntılı (şimdi gülüyorum tabi
) oldu. Daha önce de burada paylaşımlarda bulunmuştum, okuyanlar hatırlayacaktır..
2016 Kasım ayında ev kredimi bitirmemle Ocak 2017'de 1.4 Comf. Golf siparişimi verdim. Araç hazırdı. 2 güne arabamı alabilecektim... ancak sipariş öncesi cüzdanımı çaldırdığım için yeni kimlik sistemine geçildiğinden elimde geçici kimliğim vardı ve tescil işlemleri yapılamıyordu (kimlik seri no. gerekiyor).. bu konuda çok şikayet alındığı için devlet bir karar almış ve 2013 öncesinde olduğu gibi muameleci ile trafik tescilde işlemlerimizi geçici kimlik ile halledebildik.. yaklaşık 2 buçuk ay da bu şekilde beklemek zorunda kaldım ...
Çok şükür ki hasret son buldu ... Allah herkese nasip etsin ..