Golf 7 Akü Değişim Önerisi

Brockline

Üye
İsim
Burak
2016 model aracımda yer alan akü bu. Start/Stop devreye girmemeye başladı. Sanırım değişim zamanı geldi. Hangi aküyü almamı önerirsiniz ?

EDIT: Araştırmalarım ve burada yardımcı olan arkadaşlar sonucunda 70 Ah Varta Agm akü aldım, start stop tekrar çalışmaya başladı, sorunsuz kullanıyorum. Herkese teşekkürler.

CF27C6A2-7DE0-4BB7-8415-FE46E4787507.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Akü ömrü ile ilgili yazılanları gördükçe markası ne olursa olsun after market ürünlerden bir cacık olmaz mı acaba diye düşünmeden edemiyorum.

2016 aralık çıkışlı aracımın üstünde hâlâ fabrikasyon Banner marka akü bulunuyor. Start-stop devreye girmeyi bırakalı epey bir zaman oldu ama zaten elimle kapattığım bir özellik olduğu için çok umrumda olmamıştı.

Sorunsuz geçen 8 yılın ardından nihayet araç geç marş almaya başladı ve bu sebeple akü değişimine gideceğim.

Bir akünün ömrünü tamamladığına kanaat getirmek için yeter koşulumuz nedir? Start-stop devreye girmeyi bıraktığında mı yoksa araç geç marş almaya başladığında mı?

Son düzenleme:
Upvote 0

Akü ömrü ile ilgili yazılanları gördükçe markası ne olursa olsun after market ürünlerden bir cacık olmaz mı acaba diye düşünmeden edemiyorum.

2016 aralık çıkışlı aracımın üstünde hâlâ fabrikasyon Varta marka akü bulunuyor. Start-stop devreye girmeyi bırakalı epey bir zaman oldu ama zaten elimle kapattığım bir özellik olduğu için çok umrumda olmamıştı.

Sorunsuz geçen 8 yılın ardından nihayet araç geç marş almaya başladı ve bu sebeple akü değişimine gideceğim.

Bir akünün ömrünü tamamladığına kanaat getirmek için yeter koşulumuz nedir? Start-stop devreye girmeyi bıraktığında mı yoksa araç geç marş almaya başladığında mı?
Hocam start stop iflas bayrağını çekince değişmeliydi bence. Tüm sistem birbiriyle bağlantılı bitik akü DSG'yi bile aptallaştırabiliyor. Bence geç kalınmış ama zararın neresinden dönerseniz kardır. Müsait zamanda değişmenizi öneririm.

Upvote 0
Son zamanlarda akü değiştiren var mı? Yarın randevu aldım. Eco seri yok dediler. 61 ah dizel için 6018 fiyat verildi. İşçilik ve indirimler hariç

Upvote 0
Son zamanlarda akü değiştiren var mı? Yarın randevu aldım. Eco seri yok dediler. 61 ah dizel için 6018 fiyat verildi. İşçilik ve indirimler hariç
Aküde işçilik mi olur. Servise paranızı kaptırmayın akücüden kendiniz alın ücretsiz montajınıda yaparlar.

Upvote 0
evet biraz insafsız bir durum ancak akü değişimleri için her zaman servise gidiyorum. Rutin bakımlar için parayı çarptırmıyoruz ama böyle durumda biraz çarpıyorlar. Orjinal akü eko olmayan Moll veya Varta imiş. %30 indirimli toplamda 5100 gibi olacak.

Upvote 0
evet biraz insafsız bir durum ancak akü değişimleri için her zaman servise gidiyorum. Rutin bakımlar için parayı çarptırmıyoruz ama böyle durumda biraz çarpıyorlar. Orjinal akü eko olmayan Moll veya Varta imiş. %30 indirimli toplamda 5100 gibi olacak.
Hayırlı olsun Güle güle kazasız belasız kullanın.

Upvote 0

Hayırlı olsun hocam.

Bugün ben de servisten akü için fiyat aldım. Ekonomi serisi olmayan akü %30 iskonto dahil 7500 lira fiyat çıkarttılar.

Fiyat farkının sebebi benimkinin 70ah olması mı acaba?

01500000 gfs/Rehberli Diagnoz . 1.350,00
27061910 Aku sokmek ve takmak 1.350,00
000915089AC AKÜ 8.206,98

İskonto: 3,271,80

Upvote 0
Teşekkür ederim. Akü takılan aracım 2011 Golf 6 TDI. 61 Ah Banner marka standart VW aküsü (Start-stop özelliği yok) Benim birim akü fiyatı: 5015 TL
%30 iskontolu fiyatlar;
Akü:3510
Akü söküldü takıldı:472,5
Akü değiştirildi: 157,5

Toplam: 4140 +kdv

Upvote 0
2013 TDI golf 175bin km aracımda dışarıdan 70 amper (760cca) Varta Blue Dynamic EFB akü takıldı. 5000₺
Kodlama falan hak getire...Dışardan başımızın çaresine bakacağız.
SOC menüsünden eskiden akü doluluk değerini gösteriyorken şimdi o kısmı göremiyorum. Direk pas geçiyor. Sanırım kodlamadan kaynaklı.

Bir önceki aküsü 2019 Kasım ayında 120000kmde yetkili serviste takılmış. ( jzw kodlu 70 amper Moll EFB)

Upvote 0
2013 TDI golf 175bin km aracımda dışarıdan 70 amper (760cca) Varta Blue Dynamic EFB akü takıldı. 5000₺
Kodlama falan hak getire...Dışardan başımızın çaresine bakacağız.
SOC menüsünden eskiden akü doluluk değerini gösteriyorken şimdi o kısmı göremiyorum. Direk pas geçiyor. Sanırım kodlamadan kaynaklı.

Bir önceki aküsü 2019 Kasım ayında 120000kmde yetkili serviste takılmış. ( jzw kodlu 70 amper Moll EFB)
Serviste kodlama yapmıyor ki hocam içiniz rahat olsun yani

Upvote 0

Geri
Üst Alt