- İsim
- Murat
4'lülerini yakmıştı ve ben led'lerin yanıp sönüşünü izlerken etraftaki tezahuratlar adeta derinden geliyordu ve arkadaşım "bakma artık nazar değdireceksin" diye uyarıyordu beni ;Dsilvershadow dedi:Değerli Hocam;hocam bu highline'larda genelde 225/45/17 cinturato p7 görüyorum. bu lastiğin kullanılmasının sebebi vw grubu ile pirellinin anlaşması mıdır? yoksa en optimum lastik bu mudur? yoksa sınıfında en ucuzu bu mudur?
bu arada geçen gün gs'nin şampiyonluk kutlamalarında bi tane caanım 2015 highline'ı araya almış sallıyordu gençler. araç her sallandığında jant neredeyse yere değecek kadar yanaklar inceliyordu. o zaman anladım ki kullandığım 185/65/15'lerden sonra dijonlar oldukça nazlı olacak. balonuydu, yarılmasıydı vs.
bu arada bi mention deneyeyim yusuf hocam 8)
@yusuf
İçinizdeki tutkuyu diğer insanlar eğlenmenin dibine vurup taşkınlık sınırlarını zorlarken lastiklerin durumunu düşünmenizden teşhis ettim... =)
Lastiklerin sandığınız kadar narin olmadıklarını söylemeliyim öncelikle
Büyük fabrikalar tek bir tedarikçiye bağımlı olamazlar ciddi muhatapları olsa da.
lastiklerin dağılımı; çapına, performansına ve kullanılacak araca göre gruplaşıyor desek yanlış olmaz.
Mesela 16 inch lastikler arasında performans odaklı üretilen Hankook ve Michelin'i görmek oldukça nadirdir.
Aralarında Pirelli'nin de olduğu sık kullanılan lastik marka ve modellerine ait ve test sonuçları.
@alkuru
şimdi çok daha iyi anladım. bu lastik yakıt tasarrufu, kullanım ömrü ve fiyatı açısından aslında son derece ideal diğerlerinin yanında.