başka bir forumda gelen yanıt...
"Bu sesin aynısı için Çekmeköy/Özön ve Doğuş Maslak'a gittim. Ustalara gösterdim.
Çekmeköy/Özön : 1. gidişimde bariz gördüler hatayı, ilk başta kullanımla alakalı filan dediler, tabi yermi Anadolu çocuğu.. Olmaz dedim. Sonra yazılım güncellemesi geldi filan dediler, güncelleme sadece aracı frene basınca stop etme süresini uzattı, araba biraz daha düşünüyor stop için, buda o anı yakalama şansınızı düşürüyor.. Ama tabi ben yine yakaladım.. Söyledim, aynı model 1.2 TSI ile test edeceğiz dediler.. Dönüş yapmadılar..
Maslak/Doğuş : Aracı götürdüm test ettik, olayı zor yakaladık, yani 20-25 denemede ancak 3 defa falan yakaladık, ama gördü olayı..
Onlarda marş motorunu söküp yağlamışlar, söktük biraz kuruydu dediler, çünkü araç çalışırken araç marşa basıyor, haliyle marş dişlisi sıyırıyor.. O günden beri 1 defa yakaladım gibi hissettim, ama araçta müzik sesi fazlaydı tam emin olamadım. Başka da görmedim açıkçası..
Tam çözüm olduğunu sanmıyorum, yani servislerin olayın üzerine tam anlamıyla gitmediklerini düşünüyorum. Araç tam stop edecekken, yani o kararı verdiğiinde ama motor tam durmamışken siz gaza basarsanız, sanki araç stop etmiş gibi düşünüp marşa basıyor.. Bence aracın stop ettiğini beyne ileten sensör tutukluk yapıyor, yada arızalı.. Bunun için cidden start-stop uzmanı bulmalısınız.."