Ekstralı araçlar sadece Impression için mi gelmiş..? Life ve Style donanımda ekstralı araçlar gelmiş mi bilginiz var mı..?@tuncer_2632 Üstad ekstralı araçlar geldi bu gelenler en boş paket değil yalnız. Çok boş dediğin arabada olan donanımları yazıyorum;
- Hız sabitleyici
- Yağmur ve far sensörü
- Otomatik kararan dikiz aynası
- Apple connect
- Anahtarsız çalıştırma
- Hayalet ekran
- Otomatik klima
- Elektromekanik park freni ve auto-hold
- LED farlar ön-arka
- 8.25 inç multimedya ekranı (diğer paketlerle aynı ekran)
- Ön kol desteği
Allah aşkına şu aracın nesi bom boş? En önemli eksiği park sensörü olmaması doğru. 3-5 lira verip ekran destekli ön-arka park sensörü de taktırdın mı o saydığınız özelliklerin tamamı da oluyor nerdeyse.
Ha diyeceksin ki koltuk ısıtma yok, cam tavan yok, katlanır ayna yok vs.. Eee bunlarda olursa zaten en üst donanım olur fiyatı da 100-150 bin TL fazla olur. Biz en baz donanımdan bahsediyoruz farkındaysanız. Mutlaka bazı eksikler olacak.
Ayrıca bu foruma üyeyseniz gizli özelliklerin açılması ve retrofit gibi şeylerden bilginiz vardır sanırım. Ufak tefek eklemeler ve gizli özelliklerle daha dolu bir araç elde etme şansınız var.
Elbette bir cam tavan yada dsg retrofit ile eklenmez ama bu aracı alan zaten manuel olduğunu kabul ederek alıyor. Fiyatı da o yüzden 230 bin TL. En dolusuna 400-500 bin TL vermek yerine yarı fiyatına aynı aracı kullanıyorsun manuel de olsa. Birkaç tane de ekleme yaptın mı bu fiyat bandında mis gibi araç. Bunun nesi mantıksız?
230-240 bin TL'ye C segmenti Golf'e alternatif olabilecek bu dolulukta bir araç gösterebilir misiniz? Gidip onu alalım. (tabi sıfır araç olarak soruyorum)
Hocam neden faturayı 230 kesipte 40 bin de aksesuar olarak göstersinler ki mantığı nedir bunun..?@forzaGilles Benim bildiğim impression'lar opsiyonlu olarak gelmiş sadece. Life ve style paketle ilgili bir şey duymadım ama %100 biliyorum desem yalan olur.
Fiyatın 270'lere çıkacağını sanmıyorum öyle olursa 230 fatura kesip 40 lirada aksesuar olarak gösterirler ki bu çok abartı bir tutar olur bence. Ha eğer öyle yaparlarsa da kendileri bilir ben vazgeçerim almam kime satıyorlarsa satsınlar
Halojen Led nedir yahu, yeni bir teknoloji mi..?Seat Leonu söylemiştim o hariç demişsiniz.
Skoda Scala+Emotion Paket3-5
(Panoramik Cam Tavan & Full LED Ön Far Grubu & Siyah Spoiler)
219,600+17,900=237.5 bin tl ye alabilirsiniz. Hem otomatik hem panoramik cam tavan hem arka park sensörlü hem dinamik gerçek full led farlar. Bu araç bu fiyata özellikleriyle bir çok aracın arasından kendini öne çıkartıyor çıkartmaya da devam edecek gibi . Golfun fiyatı arttıkça rakipleri çoğalacak ben farkettiyseniz hep vag grubu araçlardan bahsediyorum. Vag grubu dışına çıkarsak alternatifler çoğalsa da ben güvenemiyorum. Şuan bütcem bu kadar olsa gerçekten bu aracı alır geçerim.
Ayrıca golf 8 impression pakette led farlar halojen led şeklindedir. Yani halojen farın içinde sadece led aydınlatma var. Led deyince insanlar led matrix yada led b-xenon falan zannediyor insanları çok güzel algıya düşürmüşler. Aslında bildiğiniz halojen farın içine led ampul taktığınızı düşünün aynı far malesef.
Tamam şimdi anlaşıldı., bu aralar ilgimi çeken yeni Audi A3 %80 vergi diliminde olduğu için %50 vergi sınırını unuttum aklımdan tamamen çıkmış..Halojen Led nedir yahu, yeni bir teknoloji mi..?
Bu tip farlara merceksiz led far (veya reflektörlü led far) diyoruz,
Merceksiz olabilir fakat halojen farlardaki reflektör yapısıyla (yani tas yapısıyla) merceksiz Led farın reflektör yapısını ilişkilendirmek çok yanlış olur.,
Bu farın teknolojisi, Ar-Ge ve mühendisliği halojenden çok farklı., Japon araçlarında uzun zamandır merceksiz led farlar kullanılmakta., Merceksiz olabilir fakat fara yakından baktığınız zaman ampülü göremezsiniz., aydınlatması da halojenden daha iyidir.,
Elbette görünüş olarak matrix led farlar ve mercekli led plus farlar gibi güzel durmuyor., ne kadar ekmek o kadar köfte misali..
Bence de 230 bin e Skoda Scala ve Seat Leon varken Impression Golf almak mantıklı gelmiyor o konuda size katılıyorum..