Arkadaşlar merhaba, konuyla ilgili bakırköy TAMAŞ'a bir mail attım.
Mailim:
Özkan bey merhaba,
2015 model yılı golf 1.4 tsi DSG hignline aracım var. Euro 6 motor, 6,5 inç ekranım.
Ben aracımda carplay uygulamısını kullanmak istiyorum.
Almanya ile yazışmalarımda 22. Hafta sonrası araçlarda bu uygulamanın kullanılabileceğini ve servisimle iletişime geçmem gerektiğini öğrendim.
Ben sizden bu konunun doğruluğunu rica ediyorum, servisinizde yapılacak bir güncelleme sonrası aracımda artık carplay özelliğini kullabilir miyim?
Yardımınızı rica ederim.
Teşekkürler,
İyi Çalışmalar.
Gelen cevap:
Sayın Murat ÖZKAN,
VW Binek araçlarımızda fabrika üretim tarihi 2015 yılının 21. haftası ve öncesi araçlarımızda MirrorLink; 22. hafta sonrasındaki araçlarda ise AppConnect uygulaması bulunmaktadır.
Bahsi geçen uygulamalardan, MirrorLink sadece gelen kısa mesajların sesli olarak okunmasına izin vermekteydi. (uyumlu cihazlar için:
http://www.mirrorlink.com/phones)
AppConnect uygulaması ise, MirrorLink uygulamasına ek olarak Apple firmasına ait Car Play ve Google firmasına ait Android Auto uygulamalarını içermektedir. Ancak Apple Car Play ve Google Android Auto uygulamalarında, Apple ve Google firmalarının aldığı kararlar nedeniyle müşteri açısından önemli olan uygulamalar Türkiye'de çalışmamakta, firmaların bölgesel kısıtlamaları nedeniyle navigasyon başta olmak üzere bir çok aplikasyon araç ekranı ile paylaşılamamakta veya telefonlar araca bağlanamamaktadır. Dolayısıyla AppConnect aktivasyonu yapılsa dahi, telefonunuz araca Bluetooth üzerinden bağlanmasına ilave olarak sadece gelen kısa mesajların sesli olarak okunması özelliği açılacaktır.
Bunun yanında, yurt dışında uygulamaların çalıştığı yönünde geri dönüş alabilirsiniz. Bu durumlarda ekteki ekran görüntülerinden de görebileceğiniz şekilde ülkelere (Türkiye) göre fonksiyonların faaliyet durumlarını görebilirsiniz.
Yukarıdaki bilgiler güncel durumu yansıtmakta olup, AppConnect ürün fonksiyonları ile ilgili olabilecek gelişme ve değişiklikler olduğunda sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Saygılarımızla,
VW Tamaş Motorlu Araçlar