Sigarayı bıraktım

Başkan

Katılımcı Üye

İsim
Ümit
Herkese merhaba , 

Uzun zamandır kişisel nedenlerden dolayı katılım sağlayamıyordum. @yusuf hocam biliyor. Hayırlısı olsun dedik bakalım. 

Günde ortalama bir paket aigara içen ve hayatını sigaraya göre düzenleyen bir kimse olarak sigara illetinden kurtuldum. Belki burada kurtulmak isteyen arkadaşlara faydası olur diye yazmak istedim. 

Devlet hastanelerinde sigarayı bıraktırma klinikleri var. 171 den randevu alıp gittim. Dr doldurmam için bir form verdi. Formda kullanım alışkanlıkları üzerine anket var. Ardından dr sigaran nasıl kurtulabileceğinize dair bilgiler veriyor ve ardından ilaç yazıyor. İlacı ilk 3 gün sabah ları sonra sabah akşam olarak 3 ay kullanıyorsunuz. İlk 10 gün ilaçla birlikte sigara içmeye devam ediyorsunuz. 10. Günden sonra kendinize bırakmak için bir gün belirleyip o gün aon sigarayı içip bir daha içmiyorsunuz. Açık söyliyim bırakacağıma çok ümidim yoktu. İlaca başladıktan sonra 12. Gün 9 Şubat dünya sigarayı bırakma gününde bırakmayı planlarken ben 10. Gün akşamı son sigarayı içtim ve bir daha ağzıma sürmedim. Bu gün 5. Gün inşallah bir daha o illete geri dönmeyeceğim. Kesinlikle sinir ve stres yok. İlaç bir mucize resmen canım sigara istemiyor. 

Bırakmak isteyen ama bırakamayan tüm dostlara tavsiyem hiç dünmeyin hemen randevunuzu alın. 

Ben yaptıysam herkes yapar. 

20 yıldır bir fiil içiyordum. Yani kendimi bildim bileli bu illeti içiyordum. İçmedende yaşanabiliyormuş. 

Umarım örnek olur. Kırtulmak isteyen kardeşlerimde kurtulurlar. 

Hocam çok sevindim adınıza, o kadar zaman içipte bir anda bırakmak kolay iş değil, bundan dolayı da tebrik ediyorum. Umarım tekrar başlamazsınız tekrar..

hocam nasıl bıraktın ben bırakamıyorum bunun sirrı nedir

Babam 40 yıldır bense 7 yıldır son zamanlarda ikimizde günde 1.5 paketten fazla sigara içiyoduk. Bi akşam evde otururken bırakalım mı şunu dedim bi anlık gazla ikimizde o an bıraktık yaklaşık 1 yıl 3 aydır ağzımıza sigara sürmedik :)  Artık ellerimde kalan kötü koku yok kıyafetlerim duman kokmuyor öksürük yok mekanda otururken kalkıp balkona gitmek yok vs vs allah herkese nasip etsin bırakmayı   :)  

@axi2934Hocam bırakmanıza sevindim dedem şeker hastası 75 yaşında ilkokul 3. sınıftan takribi 10 yaşından 74 yaşına kadar sigara içti. Sonuç sigara damarları tıkadı zaten şeker hastasıydı. Sol ayağı geçen sene içerisinde 3 kere kesildi. Şimdi sağ ayağıda tehlike ayak mosmor durumda. Yaklaşık 1 yıldır sigara içmiyor ancak ortalama 65 yılın etkisi bütün ciğerleri götürmüş ankarada hacettepe hastanesinde geçen sene ciğerlerinin röntgeni çekildi ciğerler kömür gibi doktor amca sen nasıl yaşıyorsun dedi dedeme yaşadığına şükredin diyor doktor. Ama dedeme hala sigara versen içer. En basitinden dün gene sigara krizi tuttu ortalığı kırdı geçirdi. Bilinci yerinde ben 60 sneden fazla sigara içiyorum kafam ağrıyor evladım içmezsem diyor. Bu illetin sonuçlarını en yakınımdaki dedemden gördüğüm için bırakmanıza çok çok sevindim yerinde bir karar olmuş. Sigara illetinin sonradan doğuracağı sonuçlar çok üzücü ve geri dönülmez oluyor.

@axi2934 Tebrik ederim. Sigara illetinden kurtulmak gerçekten kolay bir olay değil. Sigara kullanmayan ve bu bağımlılığın içine düşmemiş insanlar için, konunun ne kadar zor olduğunu anlamak zor belki. Bende zaman zaman niyetleniyorum ama maalesef daha başarılı olamadım. Sigarayı bırakma kararınız, yaşam kalitenizi her geçen gün arttıracaktır.
İlaç kullanımıyla ilgili ortalıkta çokca söylenti var. Size hangi ilacı verdiler ? 
Farklı ilaçlarla sigaradan kurtulan arkadaşlarım var. Ama bu ilaçlara başlarken,sizin gibi doktor kontrolünde olması önemli. Hayatınızın geri kalanı için çok doğru bir karar vermişsiniz, tekrar tebrik ederim.

Tebrik ederim hocam. İnşallah devamında da kararlı bir şekilde sigaraya ve nefsinize boyun eğmeden sigarasız bir hayat yaşarsınız. Bende burdaki abilerime ve kardeşlerime ufak bir hayat tecrübemi anlatmak istiyorum belki bir etki yaratıp onlarda bir adım atarlar. 

Yaşım 32 dünyalar tatlısı 3 yaşında bir kızım var. 20 yaşıma kadar sigarayı ağzıma sürmedim. Üniversite yıllarında ilk yıl direnmeme rağmen ikinci yıl bende bu illete bulaştım. Yaklaşık 8 yıl içtim. Tesadüfen bir soğuk algınlığı sebebiyle hastaneye gitmem sonucu doktor böbreğimde bir kitle olduğunu ve acilen ameliyat olmamı söyledi. Sonuç maalesef kanser olarak geldi. Belki sigaraya bağlı bile olmayabilir ama uzmanlara göre en büyük etken sigara. Yaklaşık bu ameliyatın üzerinden 4 yıl geçti ben 5 yıldır sigara içmiyorum ama bu illet vücuda bir kere girdi ve maalesef insan hayatını altüst ediyor. Fiziken olmasa bile psikolojik olarak yaşadığınız buhranı kelimelerle ifade etmenin imkanı yok. Hep tereddüte oluyor insan ya tekrar olursa diye. O yüzden lütfen önce kendimize sonrada sevdiklerimize bakarak onları ve kendimizi üzmemek için bu illetten kurtulalım.

Sigara içmeyen biri olarak sizin adınıza sevindim inşallah böyle devam edersiniz.

hocam tebrikler.. bende 14 sene içtim bu laneti ve 3 sene önce mucizevi ilaç champix kullanarak 3 ay sonunda tamamen bıraktım. Tahminim sizde aynısını içmişsinizdir, ama bana klinikten vermediler netten okumuştum gittim aldım içtim bıraktım.
günde 1,5 paket Monte Carlo, tam 14 sene, içen bilir rezalet sigaradır, ekonomiktir, nikotin değeri yüksektir Allah tan bırakmışım diyorum hep.. Fakat ne kadar acıdır ki son 1,5 senedir nargileye sarmış durumdayım. hemen hemen hergün bir nargile yaparım, ve genel kanı herkesin bildiği gibi nargilenin sigaradan daha zararlı olduğu yönünde. galiba bunun için ayrıca bir daha kullanacağım champix i ilerleyen süreçte..
Ama şimdi değil, fena keyifli meret, hele şöyle üzüm nane üf üf üf  :000180-medium:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tebrikler geçmiş olsun...sağlıklı yasamak herşeyden keyifli böyle bir başlıkda nargileyi övmeyelim bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese merhaba , 

Uzun zamandır kişisel nedenlerden dolayı katılım sağlayamıyordum. @yusuf hocam biliyor. Hayırlısı olsun dedik bakalım. 

Günde ortalama bir paket aigara içen ve hayatını sigaraya göre düzenleyen bir kimse olarak sigara illetinden kurtuldum. Belki burada kurtulmak isteyen arkadaşlara faydası olur diye yazmak istedim. 

Devlet hastanelerinde sigarayı bıraktırma klinikleri var. 171 den randevu alıp gittim. Dr doldurmam için bir form verdi. Formda kullanım alışkanlıkları üzerine anket var. Ardından dr sigaran nasıl kurtulabileceğinize dair bilgiler veriyor ve ardından ilaç yazıyor. İlacı ilk 3 gün sabah ları sonra sabah akşam olarak 3 ay kullanıyorsunuz. İlk 10 gün ilaçla birlikte sigara içmeye devam ediyorsunuz. 10. Günden sonra kendinize bırakmak için bir gün belirleyip o gün aon sigarayı içip bir daha içmiyorsunuz. Açık söyliyim bırakacağıma çok ümidim yoktu. İlaca başladıktan sonra 12. Gün 9 Şubat dünya sigarayı bırakma gününde bırakmayı planlarken ben 10. Gün akşamı son sigarayı içtim ve bir daha ağzıma sürmedim. Bu gün 5. Gün inşallah bir daha o illete geri dönmeyeceğim. Kesinlikle sinir ve stres yok. İlaç bir mucize resmen canım sigara istemiyor. 

Bırakmak isteyen ama bırakamayan tüm dostlara tavsiyem hiç dünmeyin hemen randevunuzu alın. 

Ben yaptıysam herkes yapar. 

20 yıldır bir fiil içiyordum. Yani kendimi bildim bileli bu illeti içiyordum. İçmedende yaşanabiliyormuş. 

Umarım örnek olur. Kırtulmak isteyen kardeşlerimde kurtulurlar. 
TEBRİK EDERİM sayın hocam 2 yıldan fazladır bırakmış biri olarak bir kaç önerim olacak..kendinizi her zaman önemli bir şey yapmış gibi motive edin ve haklı sebepler belirleyin madi manevi sağlık vs. ve izzeti nefis haline getirin tekrardan başlarsam şöyle oliim diye :)  sakın aldanmayın sigara dost görünen sinsi bir arakadaş gibidir, ilk fırsatta sizi tuş eder.ilk ay bende pamuk gibi hissetmiştim.ama 2. ay öyle bir psikoloji oluştuki.sanki hayatımda bir tek sigara varmışta ve ben onu kaybetmiş gibi hissettim.zaten bu süreyi de atlatınca sigara bitti.ama ilk 6. ay ve 12 ay önemli bu süreyi atlatmak için hedef belirleyin..aylık sigaraya verdiğiniz parayla en sevdiğiniz şeyleri alın ve kendınızı şımartın.son olarak..sigarayı herkes bırakır,önemli olan tekrardan başlamamaktır.tekradan ÇOK TEBRİK EDERİM...

Tüm arkadaşlarıma iyi dilekleri için çok tşk ederim. Allah daim etsin inş birdaha dönmeyeyim. Bugun 5. Günün sonu ve ben şaşkının sigarasızda bir hayat varmış olabiliyormuş ☺️ Çok şükür darısı herkes başına 

hocam nasıl bıraktın ben bırakamıyorum bunun sirrı nedir
Hocam hemen 171 sigara bırakma hattını arayın size en yakın sigarayı bırakma kliniğinden randevu verecekler. Dr kontrolünde ilaca başlayın siz istemeseniz de sigarayı bırakacaksınız. Sadece ilaçları aksatmadan için yeter. Birazda bırakmak isterseniz benim gibi beklenenden erken bile bırakabilirsiniz :)  

Geri
Üst Alt