Sigarayı bıraktım

Büyük olarak bize düşen çocuklarımıza sahip çıkmak cm cm takip etmek gerek bizim zamana göre şimdi daha tehlikeli

Sent from my D6503 using Tapatalk

@axi2934 hocam geçmiş olsun tebrik ederim.

Bende 20 seneye yakin ictim.

4 sene once bir gun tayin ettim,bir daha ne paket alacagim nede icecegim diye kendimi sartladim.ve kendi kendime verdigim sozu tuttum.

O gunden bugune yaklaşık 15 kilo fazlam var ama kendimi daha iyi hissediyorum.

@silvershadow hocam,arkadaslariniza tavsiye etmelisiniz.evet icerken bana soyleyenlere bende anlam veremezdim ama bunun için uygun bir dil var ve bence sizde mevcut.

Umarim icen herkes kurtulur bu zehirden.

Sigara icmeyin haftada iki duble birseyler icin  :000183-medium:

hocam tebrikler.. bende 14 sene içtim bu laneti ve 3 sene önce mucizevi ilaç champix kullanarak 3 ay sonunda tamamen bıraktım. Tahminim sizde aynısını içmişsinizdir, ama bana klinikten vermediler netten okumuştum gittim aldım içtim bıraktım.günde 1,5 paket Monte Carlo, tam 14 sene, içen bilir rezalet sigaradır, ekonomiktir, nikotin değeri yüksektir Allah tan bırakmışım diyorum hep.. Fakat ne kadar acıdır ki son 1,5 senedir nargileye sarmış durumdayım. hemen hemen hergün bir nargile yaparım, ve genel kanı herkesin bildiği gibi nargilenin sigaradan daha zararlı olduğu yönünde. galiba bunun için ayrıca bir daha kullanacağım champix i ilerleyen süreçte..

Ama şimdi değil, fena keyifli meret, hele şöyle üzüm nane üf üf üf  :000180-medium:
Champix bende onla bıraktım ama çok güvenmeyin ilk denemem 5 yıl önce başarısız oldu çünki gönülsüz bıraktım ilacı alırsam tiksinirim sandım olmadı illa sen bırakmak isteyeceksin ilaç yüzde 30 katkı sağlıyor hemde tehlikeli bir ilaç ağır yani

Sent from my D6503 using Tapatalk

Bugün sigarasız 17. Günüm :)  

Allahım bu bir rüya olmasın. Rüya isede uyanmayayım. 

Son iki günde yakın bir akrabamın cenezesinde bulundum. Cenazeyi hastaneden teslim alıp yıkamasından mezar yeri bulup defnetmesine kadar tüm aşamalarda rabbim kabul etsin elimden geleni yapmaya çalıştım. Büyğn bunları organize ederken Çevremde sigara içmeyen bir kişi bile yoktu desem yeridir. Çok direndim ama çok şükür tekrar pençesine düşmedim. 

Büyük konuşmuyorum ama Bu 2 gündede içmediysem dahada içmem ben bu mereti diyorum. 

İki defa rüyamda içtim ama inanılmaz vicdan azabıyla uyandım nasıl içtim o naleti diyerek. 

Herkese merhaba ,

Bir proje tamamlamak gerektiğinden uzun zamandır siteye giremiyordum. Çok şükür hala sigara içmiyorum. Konuyu görünce baktım da tam bugün 109 gündür sigara içmiyorum. Buda 2180 adet sigara imemiş 1199 tl parayı havaya üflememişim :)) Herkese Dumansız sağlıklı uzun bir ömür dilerim. 

Hocam tebrik ederim.

2.5 sene önce 8 yıllık tiryakiliğime son vermiştim.

Bronşit oldum, alerjik astımım da var, doktor sigarayı bırak dedi ve o gün bıraktım.

Şimdi içtiğim zamanları hatırlayamıyorum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sagliginiz icin iyi olani yapmissiniz tebrikler:) ben de hic sevmem sigarayi dumanini ve kokusunu... Ne yazik ki sokakta yururken bile kadin erkek farketmez cevresindekileri rahatsiz ederek iciyor. Kafelerde fln zaten dumana kule kokusuna maruz kalmamak imkansiz[emoji25]

Sagliginiz icin iyi olani yapmissiniz tebrikler:) ben de hic sevmem sigarayi dumanini ve kokusunu... Ne yazik ki sokakta yururken bile kadin erkek farketmez cevresindekileri rahatsiz ederek iciyor. Kafelerde fln zaten dumana kule kokusuna maruz kalmamak imkansiz[emoji25]
Bir 10-15 sene öncesine göre büyük gelişme var astım olan baba annemi ilçeden ile götürürken otobüste kaç kişiye rica ettik söndürmemişlerdi, şimdi söylüyorum 20 ki yaşlı arkadaşlara yok Can'ım otobüste sigaramı içilir diyorlar :) ben uçakta bile hatırlıyorum ,6/7 yaşımda idim unutmadım hala ozaman nerde taksi her evde araba malesef bazı arkadaşlar dediğiniz gibi avm önleri balkonları 100 m den zehir kokusu geliyor , 7 ay oldu Allah'a bin şükür

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ramazanda geldi işte bırakmak isteyenler için bir fırsat daha zaten 16-17 saat içmeyeceksin Haydi yapabilirsin :)  Hayırlı Ramazanlar hepimize :)

bende lise donemlerinde baslayip 30lu yaslarda kizimin dogumunun vesilesi ile birakan biri olarak bikac sey soylemek istiyorum. bi kere sigarayi birakmak icin tamamen yurekten bunu istemek gerekir. ilacla veya baska bi maddesel etki ile birakilabildigini dusunmuyorum. belki bu kisiyi motive edebilir kisiyi sartlandira bilir veya sureci kolaylastirir  ama is beyinde biter dusuncesindeyim. ilk olarak tamamen istemek gerekir. zaten bu tamamsa birakmakta zaten gerceklesmis demektir. tabi 13 14 sene ictim ben ortalama gunde bir paket ama daha fazla sene ve paket icen abilerimizin durumu nedir bilmiyorum ben kendimce birakma surecimi bikac cumle ile anlatayim.  bikere sigarayi birakmayi zaten cevremde bana  sık sık soyledigi icin aklimda idi.kizimin dogumuna 5. 6 ay varken karar verdim. dogdugunda elimde gormesin istedim sonucta ilk rol model ve illaki bi etkisi olacakti ilerki donemlerde.. artik 14 yasinda ve onun icin biraktigimi toplum icimde anlatirken daha bi mutlu oluyor. ayrica kendimize verdigi zarari yaslilik donemiinde fark ediyoruz aslinda ve gencken iciyoruzda iciyoruz. zevinince . uzulunce. sıkılınca velhasil her zaman.. ickinin bile bi zamani ve mekani varken sigara herzaman.... hem bide memur adamiz , evimizin rızkını havaya ufleyim dumanini icimize cekmek ne buyuk bi sacmalik. az parada değil ayda 250 300 tl havaya atilmasini birak ilerideki zararlarını varin siz hesap edin.. ben birakmak icin hicbi madde kullanmadim o an karar verdim ve yeni bi hayata basladim. hepsi bu...  ilk dönemler sigara istegim sik sık geldiginde o ani, pencereye cikip temiz bi hava cekerek veya bir bardak su icerek atlatmaya çalıştım, bu zamana kadar verdigim emegin bosa gidecegiini dusunup motive olarak atlattim.zaten kisa suruyor o ani atlatica digeri gelene kar zaman kazaniyorsunuz.. kriz araliklari arttikca sayilari azaldi her seferinde bu ve benzeri sekilde atlattim hep o bir tanenin savaşını verdim. sukurki istedim ve allah nasip etti tekrar gostermez  insallah.  soylemem oki herkeste o guc var ve istedikten sonra hicbir maddeden yardim almadan birakabilirsiniz.         kucuk bi tuyo ; hep o bir tanenin savasini verin. bi tane yakarsan tekrar baslarsin. o bi taneyi yakmayin. ileri dogru sigarayi unutup aklinizdanda siliyorsunuz..   sonra size yabanci geliyor ve bufelerde o raf tuhafiniza gidiyor... herkese hayirli ramazanlar.. hayirlara vesile olur insallah..

yazım hataları için kusurabakmayın telle yazdım.. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sigarasız tam 299. Geceyi arkamda bırakıyorum. Rüya gibi ama gerçek  s=bigstar  Darısı bırakmak isteyenlerin başına olsun. Ben yaptıysam herkes yapar. 

Zaman ne çabuk geçiyor. Bir yıl olmuş bile sigarayı hayatımdan çıkartalı.. Çok şükür...

IMG_7608.PNG

Yakın zaman içerisinde inşallah ben de bırakıyorum. Motivasyonum ise henüz sahip olamadığım golf. Golf alınca diyorum kendime "ayda sigaraya verdiğin toplam para ile kredinin 500 lirası zaten hazır oluyor"
herkes bol sağlıklı yaşam dilerim.

@Niyazi bircan Kesinlikle Hocam böyle bir motivasyon koyarsanız ortaya nasıl bıraktığınızı anlamazsınız.. İlk iş dr randevu almak sonra ilaca başlayacağın güne karar vermek Sonrası rüya gibi.. 

Geri
Üst Alt