Çok geçmiş olsun ? Hocam içmeyen bilmez. Allah kimseyi sigara bağımlısı yapmasın böylle illet bişey insanın canı söz konusu ama beyin sigara istiyor.@axi2934Hocam bırakmanıza sevindim dedem şeker hastası 75 yaşında ilkokul 3. sınıftan takribi 10 yaşından 74 yaşına kadar sigara içti. Sonuç sigara damarları tıkadı zaten şeker hastasıydı. Sol ayağı geçen sene içerisinde 3 kere kesildi. Şimdi sağ ayağıda tehlike ayak mosmor durumda. Yaklaşık 1 yıldır sigara içmiyor ancak ortalama 65 yılın etkisi bütün ciğerleri götürmüş ankarada hacettepe hastanesinde geçen sene ciğerlerinin röntgeni çekildi ciğerler kömür gibi doktor amca sen nasıl yaşıyorsun dedi dedeme yaşadığına şükredin diyor doktor. Ama dedeme hala sigara versen içer. En basitinden dün gene sigara krizi tuttu ortalığı kırdı geçirdi. Bilinci yerinde ben 60 sneden fazla sigara içiyorum kafam ağrıyor evladım içmezsem diyor. Bu illetin sonuçlarını en yakınımdaki dedemden gördüğüm için bırakmanıza çok çok sevindim yerinde bir karar olmuş. Sigara illetinin sonradan doğuracağı sonuçlar çok üzücü ve geri dönülmez oluyor.
Hocam dr Zyban diye bir verdi. Kesinlikle tavsiyem sigara bırakma klimiğine gitmeniz yönündedir. Drlar devlet hastanesi olmasına rağmen ciddi ilgililer. Ve ilaç bir mucize resmen canım sigara istemiyor. Ben bile kendime ünanamıyorum. Ben hayatımda uyanıkken 2 saat sigarasız kaldığımı hayırlamıyorum. Bugun 5. Gün bitecek. Bende başlarken çok ümitli değildim ama çok şükür kurtuldum. Darısı başınıza@axi2934 Tebrik ederim. Sigara illetinden kurtulmak gerçekten kolay bir olay değil. Sigara kullanmayan ve bu bağımlılığın içine düşmemiş insanlar için, konunun ne kadar zor olduğunu anlamak zor belki. Bende zaman zaman niyetleniyorum ama maalesef daha başarılı olamadım. Sigarayı bırakma kararınız, yaşam kalitenizi her geçen gün arttıracaktır.
İlaç kullanımıyla ilgili ortalıkta çokca söylenti var. Size hangi ilacı verdiler ?
Farklı ilaçlarla sigaradan kurtulan arkadaşlarım var. Ama bu ilaçlara başlarken,sizin gibi doktor kontrolünde olması önemli. Hayatınızın geri kalanı için çok doğru bir karar vermişsiniz, tekrar tebrik ederim.