Sigarayı bıraktım

@axi2934Hocam bırakmanıza sevindim dedem şeker hastası 75 yaşında ilkokul 3. sınıftan takribi 10 yaşından 74 yaşına kadar sigara içti. Sonuç sigara damarları tıkadı zaten şeker hastasıydı. Sol ayağı geçen sene içerisinde 3 kere kesildi. Şimdi sağ ayağıda tehlike ayak mosmor durumda. Yaklaşık 1 yıldır sigara içmiyor ancak ortalama 65 yılın etkisi bütün ciğerleri götürmüş ankarada hacettepe hastanesinde geçen sene ciğerlerinin röntgeni çekildi ciğerler kömür gibi doktor amca sen nasıl yaşıyorsun dedi dedeme yaşadığına şükredin diyor doktor. Ama dedeme hala sigara versen içer. En basitinden dün gene sigara krizi tuttu ortalığı kırdı geçirdi. Bilinci yerinde ben 60 sneden fazla sigara içiyorum kafam ağrıyor evladım içmezsem diyor. Bu illetin sonuçlarını en yakınımdaki dedemden gördüğüm için bırakmanıza çok çok sevindim yerinde bir karar olmuş. Sigara illetinin sonradan doğuracağı sonuçlar çok üzücü ve geri dönülmez oluyor.
Çok geçmiş olsun ? Hocam içmeyen bilmez. Allah kimseyi sigara bağımlısı yapmasın böylle illet bişey insanın canı söz konusu ama beyin sigara istiyor. 

@axi2934 Tebrik ederim. Sigara illetinden kurtulmak gerçekten kolay bir olay değil. Sigara kullanmayan ve bu bağımlılığın içine düşmemiş insanlar için, konunun ne kadar zor olduğunu anlamak zor belki. Bende zaman zaman niyetleniyorum ama maalesef daha başarılı olamadım. Sigarayı bırakma kararınız, yaşam kalitenizi her geçen gün arttıracaktır.
İlaç kullanımıyla ilgili ortalıkta çokca söylenti var. Size hangi ilacı verdiler ? 
Farklı ilaçlarla sigaradan kurtulan arkadaşlarım var. Ama bu ilaçlara başlarken,sizin gibi doktor kontrolünde olması önemli. Hayatınızın geri kalanı için çok doğru bir karar vermişsiniz, tekrar tebrik ederim.
Hocam dr Zyban diye bir verdi. Kesinlikle tavsiyem sigara bırakma klimiğine gitmeniz yönündedir. Drlar devlet hastanesi olmasına rağmen ciddi ilgililer. Ve ilaç bir mucize resmen canım sigara istemiyor. Ben bile kendime ünanamıyorum. Ben hayatımda uyanıkken 2 saat sigarasız kaldığımı hayırlamıyorum. Bugun 5. Gün bitecek. Bende başlarken çok ümitli değildim ama çok şükür kurtuldum. Darısı başınıza ☺️

ilaçla bırakmanın %60-%80 arası bir başarısı vardır , bırakmak isteyenler faydasını görecektir.

TEBRİK EDERİM sayın hocam 2 yıldan fazladır bırakmış biri olarak bir kaç önerim olacak..kendinizi her zaman önemli bir şey yapmış gibi motive edin ve haklı sebepler belirleyin madi manevi sağlık vs. ve izzeti nefis haline getirin tekrardan başlarsam şöyle oliim diye :)  sakın aldanmayın sigara dost görünen sinsi bir arakadaş gibidir, ilk fırsatta sizi tuş eder.ilk ay bende pamuk gibi hissetmiştim.ama 2. ay öyle bir psikoloji oluştuki.sanki hayatımda bir tek sigara varmışta ve ben onu kaybetmiş gibi hissettim.zaten bu süreyi de atlatınca sigara bitti.ama ilk 6. ay ve 12 ay önemli bu süreyi atlatmak için hedef belirleyin..aylık sigaraya verdiğiniz parayla en sevdiğiniz şeyleri alın ve kendınızı şımartın.son olarak..sigarayı herkes bırakır,önemli olan tekrardan başlamamaktır.tekradan ÇOK TEBRİK EDERİM...
Hocam önerileriniz iöin tşk ederim. İçenin halinden içen anlar onun için sigara bırakmak kendi adıma çok önemli bir gelişme ☺️ en büyük motivasyonum 8,5 aylık oğlum ☺️ Kesinle başlamamak daha önemli başlamamak için mücadelem sürecek inşallah sizlerinde mesajları kamçılayıcı oldu. Okudukça iyi bir işyaptım diyorum kendi kendime ☺️

ilaçla bırakmanın %60-%80 arası bir başarısı vardır , bırakmak isteyenler faydasını görecektir.
Hocam ilaç kullanan biri olarak söyleyebilirimki bu ilaçla sigara yı bırakmak %100 garanti :)  tabi ilacı aksatmadan içmek şartıyla 

hocam tebrikler.. bende 14 sene içtim bu laneti ve 3 sene önce mucizevi ilaç champix kullanarak 3 ay sonunda tamamen bıraktım. Tahminim sizde aynısını içmişsinizdir, ama bana klinikten vermediler netten okumuştum gittim aldım içtim bıraktım.
günde 1,5 paket Monte Carlo, tam 14 sene, içen bilir rezalet sigaradır, ekonomiktir, nikotin değeri yüksektir Allah tan bırakmışım diyorum hep.. Fakat ne kadar acıdır ki son 1,5 senedir nargileye sarmış durumdayım. hemen hemen hergün bir nargile yaparım, ve genel kanı herkesin bildiği gibi nargilenin sigaradan daha zararlı olduğu yönünde. galiba bunun için ayrıca bir daha kullanacağım champix i ilerleyen süreçte..
Ama şimdi değil, fena keyifli meret, hele şöyle üzüm nane üf üf üf  :000180-medium:
Hocam pek severim nargileyi gerçek portakaldan Elmadan yaptırırdım bir kaç yıl evvel öyleki gittiğim cafe kendi adımın yazılı olduğu afilli bir marpuçum bile vardı :)  Sigaradan sonra ciddi aklıma geliyor ama yok yapmayacağım sigaranın yerine hiç bir şey koymayacağım inşallah ve kurtulacağım. Şöyle motive ediyorum kendimi evet istersem şuan gider nargile içerim ama içmiyorum ☺️ 

Çevremdeki çok kişiye sigarayı bırak telkininde bulundum fakat hiç birinde işe aramadı.Buradan şu sonuca vardım.Bırakmanın en etkili yolu hiç başlamamak :)  

Umarım örnek olur. Kırtulmak isteyen kardeşlerimde kurtulurlar. 
Öncelikle tebrikler,bıraktığınız için ben de yıllardır günde 1-2 tane içerim.bazen 1 hafta içmem.Lakin bırakmak için adım atmak bile bir başarı kademesidir.Faydalı bir başlık olmuş...

Sigarayı bırakmanız hem sizin hemde sevdiklerinizin adına Sevindiri bir durum. Şimdi ise sigara içilen zamanlar vücutta oluşan zararları SPOR yaparak atma zamanı. Sağlıklı Nice Uzun ömürler dilerim :)  

Öncelikle tebrikler,bıraktığınız için ben de yıllardır günde 1-2 tane içerim.bazen 1 hafta içmem.Lakin bırakmak için adım atmak bile bir başarı kademesidir.Faydalı bir başlık olmuş...
Eyvallah @Umut hocam benimde aklımda bırakmak yoktu bir anda karar verdim. Alsım randevuyu gittim dr veee çok şükür kurtuldum. 

Sigarayı bırakmanız hem sizin hemde sevdiklerinizin adına Sevindiri bir durum. Şimdi ise sigara içilen zamanlar vücutta oluşan zararları SPOR yaparak atma zamanı. Sağlıklı Nice Uzun ömürler dilerim :)  
İyi dilekleriniz için tşk ederim @Ender hocam iyi bir salon araştırmaya başladım en kısa zamanda başlayacağım inş 

@axi2934 Hocam tebrikler. Sigarayı bırakmak gerçekten büyük başarı ve cesaret. 

Yaklaşık 10 sene sigara içen birisi olarak bende 1 ocak itibari ile sigarayı bıraktım. Uzun süre psikolojik olarak kendimi hazırladığım için ilaç vb. Başvurmadan bıraktım. Yaklaşık 40 gündür temizim. 

Elim kokmuyor. Ağzım kokmuyor. Soğukta mekandan çıkıp da sigara içmiyorum. Gerçekten yaşam kalitem yükseldi. 

İnş. Tüm sigara içenler bırakır ve bu mutluluğa ulaşır. 

Ve inş. Bir daha bu kötü alışkanlığa bulaşmam

20 yılda ben içtim o ilaç sayesinde 3 aydır bende içmiyorum ama ilacı ben 2 ay kullandım 3 pakete gerek duymadım,

lakin tamamen kurtulmak için 1 sene ister, arada hiç kaçamak yapmadım

20 günde 15 kilo aldım:(

spor salonlarıda sürünmekteyim :)

ama çok mutluyum sigara pişmanlıkdır. o pis koku yıllardır nasıl fark etmemişim?

25 yıl boyunca içtim.

Başarısız bırakma girişimlerinden sonra umutsuzca ve inanmadan champix kullanarak bıraktım. 

Yaklaşık 3 yıl oldu.  Doğum günümü seçtim yeniden doğdum diye.

Eşime çok üzüldüm.. Ne kadar yıkanırsanız yıkanın bu koku çıkmıyor teninize ve ciğerlerinize işlediği için. Nasıl katlanmış buna yıllarca sessizce...

Tam iki yıl boyunca sekresyonumda siyah noktacıklar halinde katranı gördüm...

Gelelim neden bıraktığıma....

İlk sebebi değilse bile aslî sebebi; Bebek sahibi olmaya karar verdiğimizde Sağlıklı bir bebeğimiz olması ve ben ona baktıkça vicdan azabı duymamak için. ... 

Diğer sebebi ise daha özel...

Bir de sanırım bağımlı bir karakter olmak ağırıma gidiyor. Manevi şeylere bağlanmak son derece insanî bir durum; ancak maddi şeylere bağımlı olmanın bizi özümüzden uzaklaştırdığına dair kendimce bir inancım var..

Bu arada yeri gelmişken hiç kimseye asla ama asla sigarayı bıraktım sen de bırak demedim. Çünkü içici dostlarım beni günahlarına ortak etmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterip sigaraya başlatırlardı daha önceki seferlerdeki gibi.  

Bir de bana küfür gibi gelirdi. " Sigarayı bırak " demeleri. tercihlerime ve kişiliğime saldırı gibi gelirdi. Kendimce nedenlerim vardı ve bu hiç kimseyi ilgilendirmezdi. Taa ki kendimi bağışlayıp, yine kendimi cezalandırmaya son vermeye karar verene kadar.

Ben hiç yorum yapmam bu yüzden. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@axi2934 Hocam tebrikler. Sigarayı bırakmak gerçekten büyük başarı ve cesaret. 

Yaklaşık 10 sene sigara içen birisi olarak bende 1 ocak itibari ile sigarayı bıraktım. Uzun süre psikolojik olarak kendimi hazırladığım için ilaç vb. Başvurmadan bıraktım. Yaklaşık 40 gündür temizim. 

Elim kokmuyor. Ağzım kokmuyor. Soğukta mekandan çıkıp da sigara içmiyorum. Gerçekten yaşam kalitem yükseldi. 

İnş. Tüm sigara içenler bırakır ve bu mutluluğa ulaşır. 

Ve inş. Bir daha bu kötü alışkanlığa bulaşmam
@yarchi asıl tebrikler size ilaçsız sigarayı bırakmak müthiş olay Kesinlikle en güzeli cafeden kapı önüne çıkmamak evde soguk balkona hapsolmamak el agız sakal üst baş kokmaması vb okadar çok faydası varki anlatılmaz yaşanır :)  İnşallah bizimkilerde daim olur. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çevremdeki çok kişiye sigarayı bırak telkininde bulundum fakat hiç birinde işe aramadı.Buradan şu sonuca vardım.Bırakmanın en etkili yolu hiç başlamamak :)  
Hocam içmeyen bilmez Sevenin halinden seven anladığı gibi içenin halindede içen anlar ☺️ Keşke öyle kolay olsa bırak demekle bırakılsa gönül ferman dinlemiyor. 

Yakın bir zamanda yaşadığım bir durumu paylaşayım sizin vasıtanızla tüm arkadaşlarla ;

Yakın bir akrabam Akçiger kanseri yaklaşık 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor. Birde üstüne koa hastası artık nefes almak onun için aya çıkmak kadar zor :(  ama nefessiz yaşanmıyor. Bu muhterem gğnde 2 paketten aşağı olmamak üzere sigara içerdi. Çektiği açıya yürek dayanmıyor. Ziyaretine gittiğimde diğer yakın akrabalarla durum değerlendirmesi yaparken hadi aşağı inelim bir çay içelim mıhabbetiyle kendimizi hastanenin cafesinde çay eşliğinde aigarayla muhabbet ederken bulduk. Masadaki konu şu hep sigara hep içti içti o sigaraları bak şimdi nefes alamıyor. Ve işin acı tarafı bu sitemde bulunan kişinin elinde sigarası yanıyor birini söndürüp digerini yakıyordu. 

Diyeceğim o ki gönül ferman dinlemiyor. İnsanda hiç bir şeyden akıllanmıyor ders almıyor. Yoksa sigaradan o hale gelmiş adamı görüp hiç bişey olmamış gibi sigara içmek normal bir durum değildir, ama içinizdeki bir ses size sigara içmek için hep haklı bir neden bulur :)

Allah bir daha yaktirmasin...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt