Selamlar bugun aracima golf 8 lerde olan kapi gozu icin ambiyans aydinlatma uygulamasi yaptim. Belki yapmayi dusunen arkadaslar icin fikir vermesi icin paylasiyorum. Uygulama yaparken fotograf cekmedim fakat nasil yaptigimi anlatmayi dusundum . Oncelikle kapi kolundaki trim parcasini sokuyoruz. Sanra kapi kolindaki ambiyans aydinlatmadan paralel ek alip kablolari asagiya dogru uzatip isaretli yerlerden gecirmemiz gerekiyor.Dipnot ben kapi kartonuni sokmemek icin bu yola basvurdum. Asagi uzattigimiz kabloyu kapi tutamacinin icinden iceedeki kucuk delikten isaretledigim yerden gecirerek kabloyu iceri sokarak ilerliyoruz .Delme ya da kesme yapmamiza gerek yok. Zaten kol koyma yerine rahatlikla kablo giriyor ve gorunmuyor. Sonra kol dayama yerinin sonuna geldigimizde bir kilavuz yardimiyla kablolari kapi kartonu disina asagidaki isaretli yerden tekrar iceri gonderiyoruz. Allttaki uyari reflektoru sökuyoruz. Reflektoru sokunce yukaridan getirdigimiz paralel kablomuzu kapi gozunun icine uzatiyoruz. Zaten reflektor ile goz arasinda bir aralikli delik bulunuyor yani kesme yada delme ihtiyaci duymuyoruz.Kapi gozunun icinden gecirdigimiz kablomuzun ucuna ledimizi bagliyor ve koseye led ampulumuzu sabitliyoruz. Benim elimde photon dipsiz led vardi onun icin bu dipsiz ledi kullandim fakat baska ledlerde kullanilabilir. Zaten orada da ledi sabitleyebilecegimiz bir oyuk da bulunuyor. Ben ledi cift tarafli bant yardimiyla sabitledim. Oraya iyice yerlesti cikma veya dusme yapmaz. Ledimiz kapi kolundaki ambinasa paralel baglandigi icin ic ambiyans aydinlatmalarla isik siddeti de ayarlanabiliyor. Ve mutlu son kapi gozu ambiyans aydinlatmamiz kullanima hazir. Biraz ugrastirsa da iceriye hos bi hava kattiginini dusunuyorum.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi