Kapi gozu led ambiyans aydinlatma

mustik

Üye
İsim
mustafa
Selamlar bugun aracima golf 8 lerde olan kapi gozu icin ambiyans aydinlatma uygulamasi yaptim. Belki yapmayi dusunen arkadaslar icin fikir vermesi icin paylasiyorum. Uygulama yaparken fotograf cekmedim fakat nasil yaptigimi anlatmayi dusundum . Oncelikle kapi kolundaki trim parcasini sokuyoruz. Sanra kapi kolindaki ambiyans aydinlatmadan paralel ek alip kablolari asagiya dogru uzatip isaretli yerlerden gecirmemiz gerekiyor.Dipnot ben kapi kartonuni sokmemek icin bu yola basvurdum. Asagi uzattigimiz kabloyu kapi tutamacinin icinden iceedeki kucuk delikten isaretledigim yerden gecirerek kabloyu iceri sokarak ilerliyoruz .Delme ya da kesme yapmamiza gerek yok. Zaten kol koyma yerine rahatlikla kablo giriyor ve gorunmuyor. Sonra kol dayama yerinin sonuna geldigimizde bir kilavuz yardimiyla kablolari kapi kartonu disina asagidaki isaretli yerden tekrar iceri gonderiyoruz. Allttaki uyari reflektoru sökuyoruz. Reflektoru sokunce yukaridan getirdigimiz paralel kablomuzu kapi gozunun icine uzatiyoruz. Zaten reflektor ile goz arasinda bir aralikli delik bulunuyor yani kesme yada delme ihtiyaci duymuyoruz.Kapi gozunun icinden gecirdigimiz kablomuzun ucuna ledimizi bagliyor ve koseye led ampulumuzu sabitliyoruz. Benim elimde photon dipsiz led vardi onun icin bu dipsiz ledi kullandim fakat baska ledlerde kullanilabilir. Zaten orada da ledi sabitleyebilecegimiz bir oyuk da bulunuyor. Ben ledi cift tarafli bant yardimiyla sabitledim. Oraya iyice yerlesti cikma veya dusme yapmaz. Ledimiz kapi kolundaki ambinasa paralel baglandigi icin ic ambiyans aydinlatmalarla isik siddeti de ayarlanabiliyor. Ve mutlu son kapi gozu ambiyans aydinlatmamiz kullanima hazir. Biraz ugrastirsa da iceriye hos bi hava kattiginini dusunuyorum.IMG_20210514_223648.jpgIMG_20210514_223751.jpgScreenshot_2021-05-14-22-48-02-845_com.miui.gallery.jpgIMG_20210514_225124.jpgIMG_20210514_224051.jpgIMG_20210511_183129.jpgIMG_20210511_183142.jpgIMG_20210511_193935.jpgIMG_20210511_193925.jpg

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mustik elinize sağlık güzel olmuş.

Yeni tip vites topuzu da güzel görünüyor. Konusu var mıydı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar bugun aracima golf 8 lerde olan kapi gozu icin ambiyans aydinlatma uygulamasi yaptim. Belki yapmayi dusunen arkadaslar icin fikir vermesi icin paylasiyorum. Uygulama yaparken fotograf cekmedim fakat nasil yaptigimi anlatmayi dusundum . Oncelikle kapi kolundaki trim parcasini sokuyoruz. Sanra kapi kolindaki ambiyans aydinlatmadan paralel ek alip kablolari asagiya dogru uzatip isaretli yerlerden gecirmemiz gerekiyor.Dipnot ben kapi kartonuni sokmemek icin bu yola basvurdum. Asagi uzattigimiz kabloyu kapi tutamacinin icinden iceedeki kucuk delikten isaretledigim yerden gecirerek kabloyu iceri sokarak ilerliyoruz .Delme ya da kesme yapmamiza gerek yok. Zaten kol koyma yerine rahatlikla kablo giriyor ve gorunmuyor. Sonra kol dayama yerinin sonuna geldigimizde bir kilavuz yardimiyla kablolari kapi kartonu disina asagidaki isaretli yerden tekrar iceri gonderiyoruz. Allttaki uyari reflektoru sökuyoruz. Reflektoru sokunce yukaridan getirdigimiz paralel kablomuzu kapi gozunun icine uzatiyoruz. Zaten reflektor ile goz arasinda bir aralikli delik bulunuyor yani kesme yada delme ihtiyaci duymuyoruz.Kapi gozunun icinden gecirdigimiz kablomuzun ucuna ledimizi bagliyor ve koseye led ampulumuzu sabitliyoruz. Benim elimde photon dipsiz led vardi onun icin bu dipsiz ledi kullandim fakat baska ledlerde kullanilabilir. Zaten orada da ledi sabitleyebilecegimiz bir oyuk da bulunuyor. Ben ledi cift tarafli bant yardimiyla sabitledim. Oraya iyice yerlesti cikma veya dusme yapmaz. Ledimiz kapi kolundaki ambinasa paralel baglandigi icin ic ambiyans aydinlatmalarla isik siddeti de ayarlanabiliyor. Ve mutlu son kapi gozu ambiyans aydinlatmamiz kullanima hazir. Biraz ugrastirsa da iceriye hos bi hava kattiginini dusunuyorum.Ekli dosyayı görüntüle 46998Ekli dosyayı görüntüle 46999Ekli dosyayı görüntüle 47000Ekli dosyayı görüntüle 47001Ekli dosyayı görüntüle 47002Ekli dosyayı görüntüle 47003Ekli dosyayı görüntüle 47004Ekli dosyayı görüntüle 47005Ekli dosyayı görüntüle 47006

Ellerinize sağlık, güzel olmuş orjinali gibi duruyor.

Kapı kartonu sökmeden kablo çekme ve bağlantı kurma olayını tam anlayamadım biraz daha okuyacağım.

Kapı açma koluna da aydınlatma lazım bu arada  :D

(Size iş çıkartmış oldum)

[mention=3715]mustik[/mention] elinize sağlık güzel olmuş.
Yeni tip vites topuzu da güzel görünüyor. Konusu var mıydı?

tesekkurler evet Yeni tip vites topuzu konusu vardi forumda onu da yazmistim

Ellerinize sağlık, güzel olmuş orjinali gibi duruyor.
Kapı kartonu sökmeden kablo çekme ve bağlantı kurma olayını tam anlayamadım biraz daha okuyacağım.
Kapı açma koluna da aydınlatma lazım bu arada [emoji3]
(Size iş çıkartmış oldum)
Tesekkurler. Arac comfotline kapi acma kolunda da ambiuans zaten orijinalde var ama fabrika nasi bi isik siddeti ayarladiysa kendine hayri yok. Hic varmis gibi durmuyor gercekten.

Tesekkurler. Arac comfotline kapi acma kolunda da ambiuans zaten orijinalde var ama fabrika nasi bi isik siddeti ayarladiysa kendine hayri yok. Hic varmis gibi durmuyor gercekten.

Şimdi Anladım hocam.

Ben midline plus mantığıyla düşündüğüm için orayı kaçırmışım.

Midline plusta, kapı kartonu sökerek bağlantıyı kapı açma düğmesi soketinin arkasındaki kablolardan bağladım. 

Ekli dosyayı görüntüle 44946

Ekli dosyayı görüntüle 44941

@mustik Emeklerinize sağlık bayağı bir uğraşmışsınız.

Ancak Bir şeyi merak ediyorum.

Ben Ayak altı aydınlatmayı %5 yada %10 a kadar kısıyorum Ambiyansta %30 falandı sanırım.
Siz böyle ışıl ışıl gece yolda rahatsız olmuyor musunuz?

[mention=3715]mustik[/mention] Emeklerinize sağlık bayağı bir uğraşmışsınız.
Ancak Bir şeyi merak ediyorum.
Ben Ayak altı aydınlatmayı %5 yada %10 a kadar kısıyorum Ambiyansta %30 falandı sanırım.
Siz böyle ışıl ışıl gece yolda rahatsız olmuyor musunuz?
Ben rahatsiz olmuyorum gozlerimi almiyor .Resimlerde cok aydinlik cikmis ama o kadar aydinlik degil aslinda normal ambiyanslar parlakliginda. Kaldi ki rahatsizlik verdiginde soylediginiz gibi siddeti ayarlanabiliyor.

@Terms 

Hemen hemen aynı ayarları kullanıyoruz.

Ek olarak tek kullanıyorsam tavan aydınlatmalarını da kapalı tutuyorum.

@ogzogz Oğuz hocam tavan aydınlatması dediğiniz kapıları açınca yanan mı?

Başka tavanda aydınlatma varsa da ben hatırlamıyorum yada benim araç ta yok.

@Terms evet, kapıları açınca yanan okuma aydınlatmaları. 

Kapıyı açınca ayak altı ve kapı ambiyansları maksimum parlaklıkta  ışık verdiğinden bana yeterli geliyor.

@mustik  işlemi arka kapı içinde uygulasak elektriği nerden alabiliriz acaba ? Yada kablo mu çekicez arka kapılara 

Geri
Üst Alt