Kapi gozu led ambiyans aydinlatma

@Zafer  uysa da uygulaması çok kolay olacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar arka kapıların ambiyans aydınlatması için uğraşıyorum 

fotoğraftaki gördüğünüz soket cam açma tuşunun soketi normalde 4 kablo var(fotoğraf temsili golf 7 bir araca ait). Bu kablolardan hangisi cam açma tuşunun aydınlatması için acaba + -  bilen bir arkadaş beni aydınlatabilir mi ? yada kendim bulmak istesem nasıl bulabilirim. 

sdsad.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
En son kapı altı logo ışıklarını yaparken açmıştım kapıları, ama ışıklar güzel görünüyor. Bardaklık ışıklarını AliExpress ten ısmarlamıştım pek kullanışlı değil kablo çekilmediği sürece. Sürekli şarj etmek gerekiyor.

@Zafer  negatif uç hangisi acaba bir de standart mıdır ki ? mesela kendim bulmaya çalışsam ledi bağlayıp düz kontak gibi bişey olabilir mi maksimum zarar ne olabilir :D

@Recep Gül  hocam ben o aydınlatmayı biliyorum üstüne baskı aldığında yanıyor evet çok kullanışlı değil. 

@Zafer  negatif uç hangisi acaba bir de standart mıdır ki ? mesela kendim bulmaya çalışsam ledi bağlayıp düz kontak gibi bişey olabilir mi maksimum zarar ne olabilir :D
Muhtemelen koyu renkli olan negatiftir. Emin olmamakla birlikte beyazlardan biri ışığı diğeri de cam indirme kaldırma olarak düşününce ikisi de + uçtur. 

+- temas durumunda sigortası yanar ve değiştirince düzelir diye düşünüyorum. 

Bir multimetre olsa  +- bulmak kolay olurdu.

Yine de tedbirli olmak lazım sadece yorum yaptım.

@ogzogz  multimetre ile de zor olcak gibime geliyor ama neyse bir şekilde çözücez artık.

@HONEY yok mu abi daha modül ön sinyaller de hızlı kayıyor bi modül ayarlasana bana :D  arka ambiyans modülü falan 

[mention=11839]HONEY[/mention] yok mu abi daha modül ön sinyaller de hızlı kayıyor bi modül ayarlasana bana [emoji3] arka ambiyans modülü falan 
Hızlı iyidir

Acelem var döneceğim öncelik benim diyor

Bu nasil yaniyor laynn diyor hipnoz oluyor yol veriyorlar

@Redgti Şemaya göre 4 numara artı, 1 numara eksi görünüyor. artı ve eksiyi ters bağlarsanız sadece sizin lediniz yanmaz, ama bu iki ucu kısadevre felan yapmaya kalkarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü araç içindeki tüm düğmelerin aydınlatması bu hatta bağlı görünüyor. Muhtemelen koruması vardır ama dikkatli olmakta fayda var.

Muhtemelen koyu renkli olan negatiftir. Emin olmamakla birlikte beyazlardan biri ışığı diğeri de cam indirme kaldırma olarak düşününce ikisi de + uçtur. 
@ogzogz hocam, koyu olan yani 3 numaralı uç cam açma düğmesine bağlı, cam açma motoruna sinyal gönderiyor diyebiliriz.

@Zafer hocam siz bu işi biliyorsunuz bence  (y)  o fotoğrafı aldığım yerdeki de öyle diyordu video da 1 ve 4 ama ben emin olmak için yazıyım dedim  çünkü o araç farklı ülke versiyonuydu. Gene bence sizde öyle diyorsanız öyledir çok yüksek ihtimalle.. şema falan şemayı yorumlama gerçekten takdireşayan  (y)  

@Redgti Hocam yardım edebildim ise ne mutlu bana, çalıştığım iş kolu dolayısıyla (Güç elektroniği olarak geçiyor) çok daha karmaşık şemalar ile işimiz oluyor desem yalan olmaz  ;)

Geri
Üst Alt