forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam öncelikle jantlar çok yakışmış, hayırlı olsun güle güle kullanın. Yayların ölçüsü de tam ayarında olmuş.Yazlık lastiklerim geçen sene bitince bu sene heves edip 18 Jant lastik yapayım dedim. Yapıncada araba biraz yüksek olmasın deyip vogtland yay alıp taktırdım.
Aracın son durumu bu şekilde oldu. Ekli dosyayı görüntüle 47290
Virajlardaki yol tutuşu oranı lastiğin taban genişliğiyle orantılı olsagerek, benim 235’lik Hankook lastiklerle virajlardaki yol tutuşundan çok memnunum. Hatta jant değişiminden sonra bariz olarak kendini hissettiren en büyük fark buydu benim için.Uzun yol virajlarda denildiği gibi çok çok iyileşme yok sadece bir tık diyebilirim sanırım bu golfün zaten yol tutuşunun iyi olmasından kaynaklı.
Arkadaşın bahsettiği durum sanırım şu olabilirBahçeye gitmiştim yolları biraz topraklı stabil. Bahçe kapısı yokuş ve az tümsek arkadaşım kapıyı açarken jantın yere deyiyor neredeyse gördün mü dedi baktım ve şaşırdım .
Valla ne yalan söyleyeyim, ilk heves geçtikten sonra ben de “acaba gerek var mıydı” diye düşünmedim değil. Neyse ki 1 yaşla kurtarıp kendimi o kategoriden ayırıyorum…Sözün özü 37 yaşında biri olarak içimde kalmasın diye yaptım. Değermi derseniz çok değmez gibi geldi. Bu iş kesinlikle 30 yaş altı gençler için diye düşünüyorum.
19” Pretoria + 235/35/19 kullanan birisi olarak müsaadenizle benim de tavsiyem, eğer gerçekten heves ettiyseniz gönlünüzden geçeni hayata geçirin. İmkan varken üç günlük dünyada hiçbir şey içinizde ukde kalmasın. Olmadı değiştirirsiniz. @agacmalzeme Siz en güzelini yapmışsınız, hayırlısı olsun. Allah jantınıza kaldırım taşı değdirmesin…Burdan 19 Jant lastik alacaklara sesleniyim alırken test edin deneyin sonra karar verin ben 19 jantı 35 yanak ile düşünemiyorum.
Hocam kalite tabii ki önemli bir etken ama bu araca takılan lastik de yay da en kaliteli ürünler zaten.@agacmalzeme bu durumlarda yay-araç ağırlık durumu ve lastik kalitesi çok önemlidir. zıplama, konfor kaybı bunlardan kaynaklı olur. örneğin bende değiştireceğim için araştırıyorum şu ana kadar en iyi olan yayı leon fr nin yayı olarak düşünüyorum.
Hocam valla kendimi yaşlı hissettirdiniz 27 Yaşındayım 16 lık jantlarla konfordan pek taviz veresim gelmiyor. Lastiklerim eskiyince 17 ye geçirsemmi diyorum. Fazlası beni bozar.Sözün özü 37 yaşında biri olarak içimde kalmasın diye yaptım. Değermi derseniz çok değmez gibi geldi. Bu iş kesinlikle 30 yaş altı gençler için diye düşünüyorum.