optimistic
Üye
Bu mesajı attıktan 3 gün sonra e devlete trafik cezası bildirimi geldi 652tl cik Halbuki kulağına kurşun demiştim ama neyse. 19 kasım tarihinde yaya geçidi ihlali yapmışım bizim buranın kaymakamı tam ben araçla geçmek üzereyken yaya geçidinden karşıya geçmek için solumdan önüme atladı ben durma mesafesi olmadığı için sağlayıp geçtim. Hızımda 25-30 km civarı. Arkadan cezayı yazmışlar. Ama mazeretim vardı hastaneye hasta götürüyordum.2016 ve 2017 yıllarında 2 kez trafik cezası yedim.
1.si Nevşehir ili ürgüp ilçesi otobüs terminali girişine yakın yere araç park ettiğim için.
Terminal girişine doğru uzanan kaldırım var kaldırıma yanaşıp park ettim park ederken kaldırımın hemen bitimine yani terminal girişine yakın yere park etmedim hatta önümde ve arkamda park etmiş araçlar vardı kaldırım boyunca, ben iki aracın arasına girdim araya park ettim o zaman yedim hatalı yere parktan büyük ihtimalle önümdeki ve arkamdakipark edenlerde ceza yediler.
2.si yine Nevşehirde oldu. Aksaray istikametinden Nevşehire girince çevre yoluna giriyorsun Forum alışverişmekezinin yanından geçen çevre yolu bahsettiğim yer. Tam forum istikametine doğru giderken yol rampa aşağı araba kendiliğinden hızlanıyor hızını korumak için frenlemen gerekir.
Hafta içi idi öğlenden sonra tam saatini hatırlamıyorum. Rampanın en sonunda aşağı inişte tatlı bir viraj var sağa doğru orada Hız sınırı 70 imiş ben 88 le radara girmişim. Halbuki daha önce oradan farklı zamanlarda 100-110 km hızlarla geçtiğimde oldu ama ceza yememiştim.
Her iki cezayıda postaneden tebligat geldiğinde haberim oldu. 15 gün içinde paşa paşa ödedik te %25 indirimli ödedik.
Şuan içinde kulağına kurşun trafik cezam yok inşallah ta olmaz..
Ceza yediğim saat ile hastane aciline giriş kayıdı arasında tam 35dk var. Ceza yediğim yer ile hastane arasındaki mesafe hız kuralları çerçevesinde gidilirse ortalama yarım saat sürüyor.
Bende ne yaptım; Sulh ceza mahkemesine verilmek üzere Ceza itiraz dilekçesi, ceza tebligat tutanağı, ceza kağıdı, ceza ödeme dekontu, Hastane acil giriş kaydının bulunduğu doktor tarafından yapılan müdahalelerinin saati saatine yazılı epikriz raporu (Başhekim yardımcısı ıslak kaşe onaylı) evrakları hazırladım ve Bulunduğum ildeki adliye sarayındaki sulh ceza mahkemesi bürosuna teslim ettim.
Ortalama 1 ay sonra sonuç belli olur dediler.
%99 para bana iade olacak bırakırmıyım hiç