Evime 1 kilometre mesafede yedim. 2200 Lira hem de...
Cumartesi sabahı hava ve deniz güzel; telefonu da yanıma almayıp yüzüp kitap okuyup kafa dinleyeceğim...
Atladım motora. Mesafe 1 km olduğu ve çok yavaş gidilen bir yol olduğu için kask takmadım.
Sahilde motoru çektim dibimde yunus trafik polisi bitiverdi.
Ehliyeti istedi. İçimden "buraya kadarmış" dedim çünkü henüz motor ehliyeti almadım ve bir gün yakalanacağımı düşünüyordum (gerçi ben ehliyet için başvuruyu 1 ay önce yaptım sürücü kursuna fakat milli eğitim sınav kaydı açmamış; yoksa geçen hafta sınava girip ehliyeti alıyordum fakat 22 Ekim'e ertelediler).
Polis "kasksız geçtiğini görünce takıldım peşine" dedi. Kaska, sahile geçerken 50 metre girdiğim bisiklet yolundan gitmeye ve yetersiz ehliyet olmak üzere 3 ceza birden yazdı! "Kask takmayanlarda ne hikmetse genelde ehliyet de olmuyor" dedi.
"Bakın" dedim. "Motoru alalı 1 ay oluyor, tüm ekipmanlarımı aldım ve bilinçli kullanırım, evim 1 kilometre uzakta olduğu için kask takmadım; ikâmetgâhtan bakabilirsiniz, kursa da kaydoldum oyalıyorlar vs" dedim ama bir işe yaramıyor tabii... Zaten hak ettiğim için sesimi de çıkaramadım.
"Ya ehliyetli birini ara gelsin ya da çekici çağırıyorum" dedi. Aksi gibi telefon da yok
Neyse, birinden komşuyu aradım da geldi sağolsun.
Cumartesi sabahım ve bazı ödeme planlarım zehir oldu. Daha bundan sonra kasksız 1 metre yol gitmem.
Arabada yıllarca yemediğim ceza tutarını 1 ayda motorda yemiş oldum. Cezayı yeme şeklim ve tutarı çok canımı sıktı; paylaşmak istedim.