Arabayı yükseltmeye kafayı taktığım için biraz araştırma yaptım ve aşağıda bazı bölümlerini paylaşacağım lezzetli bir konuya denk geldim.
2016 yılına ait bu konuda, ABD'de yetenekli ve cesur bir amcamız 2.5 litrelik canavarını önce aşağıdaki gibi basmış fakat 1 yılın sonunda çok basık gezmesinden mütevellit biraz da başının ağrımasından dolayı sıkılıp aracı stok hâline geri çevirmiş (insan "nereden nereye" diye hayret ediyor).
Ekli dosyayı görüntüle 55331
Aklı başına geldikten sonra aşağıdaki stok hâlinden de sıkılmış.
Ekli dosyayı görüntüle 55332
Amcamız aracını Golf Country'e çevirmek istemiş (benim gibi daha önce duymayanlar için:
Golf Country). (Edit: Pardon,
@vosbik 3. sayfada bahsetmiş)
Stok yaylar yerine Tiguan yayları takmış ve aracı 2 inch yükseltmiş.
Üstüne bir de 215/70/15 Yokohama Geolandar A/T alıp arkaya 20mm spacer takmış.
Ekli dosyayı görüntüle 55333
Ekli dosyayı görüntüle 55334
Ekli dosyayı görüntüle 55335
Sonrasında üst taşıma barına ışık almış ve kablosunu çekmiş.
Ekli dosyayı görüntüle 55336
Daha sonra yapacaklarına geçmeden önce motorla ilgili daha önce yaptığı güncellemeleri paylaşıp şunların da farkında olduğunu belirtmiş:
"Aracın ön çekişli olduğunu biliyorum,
Aracın 2.5 litrelik bir Golf olduğunu biliyorum,
Bir ralli aracı yapıp sürmeye çalışmıyorum; aracımın daha güzel görünmesi ve kış geldiğinde kar yüksekliğinin bir sorun olmasından çıkması için uğraşıyorum.
Daha eski konularımda paylaştım diye hatırlıyorum ama motorda bulunan değişimler:
- C2 Intake manifold
- C2 tune
- Pflo intake
- R8 coil packs
- Gti exhaust
- Custom vta oil catch can"
Ekli dosyayı görüntüle 55337
Ekli dosyayı görüntüle 55338
Neyse, bizim motorla pek işimiz yok. Maşallahı var, güzel olmuş, fikir versin diye paylaştım
1.6 TDI'a devam.
Küçük bir çamurluk güncellemesi gelmiş:
Ekli dosyayı görüntüle 55339
Sonrasında en şık bulduğum ekleme olan ön koruma demirini monte etmiş:
Ekli dosyayı görüntüle 55345
Sonrasında daha önceki ek işinden dolayı el yatkınlığı olduğunu belirtip aracı baştan aşağı plastidiple mat siyaha boyamış (bir aracı kendi başına sprey tabancasıyla 8 saatte boyuyormuş).
Ekli dosyayı görüntüle 55346
Ekli dosyayı görüntüle 55347
Ekli dosyayı görüntüle 55348
Bir güzel içini dışını yıkamış:
Ekli dosyayı görüntüle 55349
Başka bir güncelleme yapmasa da fotoğraf makinesiyle bir iki çekim yapıp paylaşmış:
Ekli dosyayı görüntüle 55350
Ekli dosyayı görüntüle 55351
Daha önce bastığı aracıyla 1.lik ve 2.lik aldığı yerel Volkswagen buluşmasında bu sefer Golf "Country"si ile 2.lik kupasını paylaşmış
(Plakayı da ince görerek değiştirmiş bu arada
Ekli dosyayı görüntüle 55352
Konu sahibinden bir geri bildirim almak için siteye üye olup konuyu yaklaşık 6 yıl sonra hortlattım fakat henüz bir geri dönüş alamadım; fakat bu güzel konuda biraz daha fazla detay görmek isterseniz diye kaynağı paylaşayım:
https://www.golfmk6.com/forums/index.php?threads/mk6-country.299368/
Gelelim konumuza
Benim aklımda da buna benzer bir proje vardı yukarıdaki mesajlarda da göreceğiniz üzere. Golf'ü bu şekilde yükseltebilirsem, Egea Cross vs umrumda olmaz
El becerisi ve teknik bilgi bende zaten bu amca kadar olamaz fakat parçacıda, boyacıda vs yani kısacası sanayide bende bu kadar sabır ve içinde bulunduğumuz ekonomik iklimden dolayı bu proje için ayıracak bütçe olmayabilir...