Golf 7 Su Alan Araçlar Hakkındaki Tespitim

lHera

Üye
İsim
Semih
Araç
Golf 7 1.4 TSI Highline 125 Ps
Arkadaşlar aracı su alanlar genelde artık nerden su aldığı biliniyor hatta çözümlerini de forumda çok kişi youtube a ekleyerek yardımcı oluyor insanlara.

Benim bu konuyu açma sebebim şu aslında, Aracı su alan arkadaşlarım da var çevremde ve bunların çoğu aracına sonradan muhtemelen taiwan ve çin malı stop takan kişiler. Bagaj üstünden veya stoplardan alıyor genelde araçları. Bagaj üstünde 2 tane giriş var 3 stop kısmına giriyor yanılmıyorsam bunları çıkardıkları taktirde eskisi gibi takamıyorlar. Taiwan stoplarda da aynı şekilde.
Aracı komple orijinal olup özellikle 2015 ve üzeri model olup su alan var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aracım 2015 ti 6 yıl kullandım hiç bir sorun yaşamadım.

Benim bagaj üstünden alıyor sanırım. Bagaj üstünden 2 giriş var onların ucunu kırdılarsa oradan girmiştir çünkü çok yağmur yağdığında ve arabayı yıkattığımda arka tavan kısmı nemli halde buluyorm bir süre sonra kuruyor. Aracım 2015 model. Replika stop takılmıştı. Söktüm kendim orj led stop taktım. Stopların olduğu yerden su almıyor.

aracım orjinal. arka tampon altına kalan kabin hava tahliye portunun contasından su alıyordu. Temizlik yapıp conta altına silikon sürdüm. Sorunu hallettim. 2015 comfortline.

Ben de kapı hoparlörlerin su alma problemi yaşadım. Hoparlör ile kapı iç sacı arasındaki yalıtım malzemesi zamanla çürüyüp düşüyor. Yağmurlu havalarda kapıdaki sular taban döşemesine sızıyordu. Aracımda sonradan eklenen hiç bir şey yok. 4 kapı hoparlörünün etrafına silikon çekilerek sorun çözüldü.

IMG_2903.JPGIMG_2988.JPG

Arkadaşlar aracı su alanlar genelde artık nerden su aldığı biliniyor hatta çözümlerini de forumda çok kişi youtube a ekleyerek yardımcı oluyor insanlara.

Benim bu konuyu açma sebebim şu aslında, Aracı su alan arkadaşlarım da var çevremde ve bunların çoğu aracına sonradan muhtemelen taiwan ve çin malı stop takan kişiler. Bagaj üstünden veya stoplardan alıyor genelde araçları. Bagaj üstünde 2 tane giriş var 3 stop kısmına giriyor yanılmıyorsam bunları çıkardıkları taktirde eskisi gibi takamıyorlar. Taiwan stoplarda da aynı şekilde.

Aracı komple orijinal olup özellikle 2015 ve üzeri model olup su alan var mı?
Tespitiniz doğru hocam Taiwan ların sarı kablosunu ordan geçirmek için sökmek gerekiyor ama normalde de çok sağlıklı bi lastik değil o tam oturmuyor. Silikon çekip tekrar kapatmıştım ben su sorununu öyle çözdüm.

Tespitiniz doğru hocam Taiwan ların sarı kablosunu ordan geçirmek için sökmek gerekiyor ama normalde de çok sağlıklı bi lastik değil o tam oturmuyor. Silikon çekip tekrar kapatmıştım ben su sorununu öyle çözdüm.
Hangi lastik hocam. Benim şüphelendiğim kısımları şunlar.

Ekli dosyalar

• 9C21C7CF-77C2-482E-A4DC-39E42874DBA6.jpeg
    9C21C7CF-77C2-482E-A4DC-39E42874DBA6.jpeg
    263.4 KB · Görüntüleme: 48
Stoplarım orjinal ama bende de bagaj su alma problemi olmuştu.

Tampon söküp bahsi geçen parçaları silikonlayıp çözmüştüm.

O tıpaları sökmemiştim onları da sökeyim müsait bir zamanda.

.
.
.

Bu konudan ayrı;

Bugün ailecek araca bindiğimizde paspaslar ayaklarımızdan dolayı çok kar doldu (havuzlu paspas)

6-7 saat sonra arabaya döndük, paspaslardaki karlar erimiş, buharlaşmış ve tüm camları içten çok ince sert buz kaplamış.

Normal bir buz kazıyıcı fayda etmedi, çok inatçı bir buz tabakası vardı. İşe yaramayan Benzinlik kartı ile bastıra bastıra zar zor temizleyip eve dönebildik.

Bir daha böyle bir duruma düşmemek için tüm paspasları tek tek çırpmak lazım :(

Bir de şu traş köpüğü ile camları içten silme olayını tekrar yapacağım, birkaç sene önce yaptığımda faydası olmuştu sanki.

2013 highline vardı 2013 lerin ya ilk 6 ayında ya da hepsinde led stop yoktu sanırım 2014 de gelmişti standart olarak highline da. aracımın ilk sahibi serviste orijinal led stop taktırmıştı araca 2 sene kullandım bagaja su alma problemi yaşamadım ama bende de sağ ön yolcu paspası civarında özellikle yaz aylarında ıslaklık oldu 2/3 kere klima gideri falan açıldı ara ara yapmıştı toplam 2/3 kere sonrasında bir problem yaşamadım .. şimdi de 2018 highline var stoplar vs orijinal 4 aydır bende şükür bunda da bagaja su alma yaşamadım inşallah da yaşamam

Silikona gerek yok., parça pahalı bir parça değil. O bölgeyi kendiniz temizleyiniz oto yıkamacılara orayı sildirmeyin.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt