mantıklı hocamDesibel ler gercek degil yada belki sirasi kaymistir. Linea rolantide golf 140 km de fln olabilirmi acaba? ?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@axi2934 hocam öncelikli olarak yanlış anlaşılmak istemem ancak paylaştığınız değerler afaki gibi gözükmekte ve bi golf sahibi olarak golfün clio ve lineayla iç gürültü bakımından karşılaştırılmasına doğru bulmuyorum. Hocam lineayıda cilioyuda kullandım ve her ikiside traktör motoru gibi insanı rahatsız etmekte. Ayrıca bizde 96 model reno 19 da bulunmakta yol sesi iç gürültü bakımından tabiri caise Clio ve lineadan çok çok daha iyidir. Bu sebeplede açıkcası clio ve lineanın golfle karşılşatrılmasına üzüldüm. Golfün dizeli o kadar sessizki kullandığınız zaman sanki tsi motor hissi veriyor. Sonuç olarak lina cilo bana göre paralarını haketmeyen araçlar.100/s hızda linea 60db Golf 7 69.6 db clio 68 db
Arkadaslar bu is icin reel verilere ulasmak cok kolaymis.
Arac ici ses olcumu icin hazirlanan bir yüksek lisans tezi.
Bende hazirladigim icin kendi konumda gecen senelerde ne kadar kuvvetli bir kaynak olacagini tartismasiz soyleyebilirim. Tezi komple paylasmak belki uygun olmayabilir diye fotograflarini paylasayim. Ve boylece belki kulaktan dolma dedigimiz bilgiler biraz silinir ve gercek bilgileri hep beraber ogrenebiliriz.
Su verileri inceleyince hangi motor? Hangi araç nasil iceri ses veriyor ogrenmis oluruz. Rolantiden sonra hiz arttikca enteresan sekilde dizel daha sessiz mesela ben bunu yeni ogrendim.
Bir linea ile golfun bariz farki var ama.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@axi2934 hocam evet hala gülüyorum, hatta çok daha fazla katıla katıla gülüyorum. Neden mi ? Verilere dikkatli bakın hocam. 0,4 db değil bildiğin 4.0 db fark var.@ansolak hocam kaynak için tşk ederim.
@jajaja kardeş hala gülüyor musun yukarıda verileri incelediniz mi? linea ile Golf arasında 0,4 db fark var rolantide!!!! diger hızlardada keza aynı 0,4-0,5 db !!! nasıl bir kulak var ki linea traktör Golf sessiz bir kedi Donanım haberde Golfü trollüyorlar diye buraya geldik. Burada Golfe Porche (teşbihte hata olmaz) muamelesi yapılıyor. Konuyu okuma zahmetine katlan saydınız benim Punto veya linea ile Golfü kıyaslama dığımı kolayca anlayabilirdiniz ve ava giderken avlanmamış olurdunuz
@kimi-emd sevgili kardeşim sizde eğer konuyu baştan sona okuma zahmetinde bulunsaydınız bahsi geçen araçlarla bir kıyaslama yapmadığımı net olarak anlardınız. Kaldı ki yapsam da haksız değilim aralarında 0.4 db fark var. Line baz paket 33-34 bin Golf baz paket 70 küsür bin !!!
Konuyu da toparlamak gerekirse sevgili kardeşlerim ;
Linea ve Punto iç ses bakımından Golf dizelle aşağı yukarı aynıdır. Başka bir değişle Golfün ses bakımından Linedan Golften aşağı kalır yanı yoktur!!!
Bu nedenle ki Tsı motoru sadece sessizliği için bile tercih etmek başlı başına bir neden olarak yeterlidir.