1.0 eTSI almayı düşünüyorum.

Canberk39

Yeni Üye
İsim
Canberk
golf 7.5 1.6 tdi highline 35.000 aracım değiştirmeyi düşünüyorum. 1.0 e-tsi golf almayı düşünüyorum . uzun yıllar 1.0 tsi kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi .?

Bende 1.0 dsg 7.5 var.Golf 8 de cok fazla kalite düşüşü olduğu söyleniyor.Ama 8 i ben beğeniyorum.Şu aşamada benzinli araçlar daha popüler almışken 1.5 r line alin derim.R line versiyonu harika duruyor.1.0 a gelicek olursak ben motor ve yakit konusunda memnunum ama dizel gibi aşırı performanslı kullanimda yakiti dizele göre artar.Tsi malum...2018 den beridir kullanıyorum hiçbir sikinti yaşamadım.Sehir içi 7.5 8 lt uzun yolda 5 5.5 yakiyorum ama fazla kasmadan...e tsi da değerler daha da düşecektir...

Bende 1.0 dsg 7.5 var.Golf 8 de cok fazla kalite düşüşü olduğu söyleniyor.Ama 8 i ben beğeniyorum.Şu aşamada benzinli araçlar daha popüler almışken 1.5 r line alin derim.R line versiyonu harika duruyor.1.0 a gelicek olursak ben motor ve yakit konusunda memnunum ama dizel gibi aşırı performanslı kullanimda yakiti dizele göre artar.Tsi malum...2018 den beridir kullanıyorum hiçbir sikinti yaşamadım.Sehir içi 7.5 8 lt uzun yolda 5 5.5 yakiyorum ama fazla kasmadan...e tsi da değerler daha da düşecektir...
kaç km de aracınız bi sıkıntı performans düşüşü var mı. biri yazmış 2 yıl sonra motor performansı yüzde 90 çıktı diye forumda

Golf 8 1,0 e-tsi golf 7,5 1,0tsi göre vibrasyonu ve sarsıntıyı engellemek motor ve volanda bir takım değişiklikler yapmışlar. Ben bir kaç kez kullanma fırsatı buldum. farkı anladım. Stop&start yaptığı zaman sarsıntı neredeyse yok gibiydi. Ben 2 yıldır golf 7,5 1,0tsi kullanıyorum çok memnunum sadece sarsıntı ve vibrasyondan dolayı şanzıman takozu değişti geçen hafta onun dışında sorun çıkarmadı. Yakıt tüketimi şehirler arası 105-110km hızlarla 4,7-5,2 litre arası değer alıyorum. Şehir içi 6,0-6,8 litre arası değer alıyorum. Daha önce 1,2tsi kullanmıştım o da iyiydi. Yağ yakma gibi bir sorunda yaşatmıyor önceki tsi motorlara göre.

Son düzenleme:
kaç km de aracınız bi sıkıntı performans düşüşü var mı. biri yazmış 2 yıl sonra motor performansı yüzde 90 çıktı diye forumda

Aracim 32 k da.Halâ ilk günkü gibi hatta daha performanslı.Ben çok memnunum.Uzun yol yazin aracim full dolu klima açık hiç sikinti yasamadim.Kaldiki o bilgisayara bağlanıp ta su değer cikti böyle oldu vs yaniltici şeyler...Ha yuzde elli cikar dusundurur o ayri...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Golf 8 1,0 e-tsi golf 7,5 1,0tsi göre vibrasyonu ve sarsıntıyı engellemek motor ve volanda bir takım değişiklikler yapmışlar. Ben bir kaç kez kullanma fırsatı buldum. farkı anladım. Stop&start yatığı zaman sarsıntı neredeyse yok gibiydi. Ben 2 yıldır golf 7,5 1,0tsi kullanıyorum çok memnunum sadece sarsıntı ve vibrasyondan dolayı şanzıman takozu değişti geçen hafta onun dışında sorun çıkarmadı. Yakıt tüketimi şehirler arası 105-110km hızlarla 4,7-5,2 litre arası değer alıyorum. Şehir içi 6,0-6,8 litre arası değer alıyorum. Daha önce 1,2tsi kullanmıştım o da iyiydi. Yağ yakma gibi bir sorunda yaşatmıyor önceki tsi motorlara göre.
dsg mi aracınız. dizelden den 1.0 a geçmek mantık lımı pişman olur muyum diye soru işaretlerim var. kullanma fırsatı olmadı hiç 1.0

Kim söylüyorsa kalitenin düştüğünü iyi sallamış.

Kim söylüyorsa kalitenin düştüğünü iyi sallamış.
Burda hep söylüyoruz kaliteden ziyade calinan küçük gözler kaput amortisör u gibi minik donanımlar artok yok 2 tane ekran geldi iyide gidenler...

Yeni araçlar maliyet acisindan kalite düşürülu yor cogunda...

Sallama derseniz o sallayanlar arasında ben varım...

Gördüğüm kalite anlamında ilerleyen tek araç t-roc...

2 tane ekran koyup yeniledik dememişler baya üzerinde çalışılmış olarak gördüm...

Ya iste o kaput çıbığını kaldırmışlar ya olay oldu:)
Olay tabi hocam gözlük kabimi versin koltuk altı cekmecemi versin ne o 1 milyona yakın alıyoruz

2014 den beri kullanım alışkanlığımı değiştirmek zorunda kalıyorsam bence ben çalmışlar derim kalite düşmüş derim hele o Torpito gözü komedi golf 7 de neydi golf 8 ne...

Tabi diyen çıkar onları yaptırırsin die ama işte o da 30 bin euro ya al git içini plastiklerini kapat :)

1.0 tsi motor nasıl die bir soruyu 2022 ni ortalarına geldiğimiz şu günlerde halan daha sorulması çok manidar :)

Kendini kanıtlamış kronik sorunu cok olmayan az yakan çok kaçan gayet mantıklı bir motor...

Moderatör tarafında düzenlendi:
dsg 1.0 tsi ciler yorum lütfen motor performans yakıt hakkında :)

100.000 km dsg 1.0 TSİ 2017 comfortline golf herhangi bir sorun yok, tüketim uzun yolda 5-5.5 civarı.

61.000 km s-tronic 30 tfsi 2019 Audi a3 aynı şekilde herhangi bir sorun yok. Tüketim uzun yolda genelde otoyol sürüşü olduğu İçin acc ile 150-170 bandı 7-7.5 arası tüketiyor. Bence bu hızlara göre yerinde bir tüketim. Ses ve titreşim izolasyonu anlamında golften belirgin daha iyi kalıyor bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak golf 8’de elbette gelişme vardır bu konuda.

1.0 motora 1.4 tsi’dan geçmiş biri olarak evet uçmuyor ama üzmüyor da demekten çekinmem. Sadece size tavsiyem ne yapın ne edin 1.0 e-TSİ araçlarda gördüğüm gibi klasik ışık sensörlü araç almayıp şerit takip olan bir araç almanız. 1.0 e-TSİ modellerde tek tük bulunuyor ama gerçekten çok şey kazandıran bir opsiyon.

Midline / comfort stok golfü olan
Mk8 e (life-style) geçsin hayrını görsün

Görsel Ön+arka park sensörü gelecek
Basic lede terfi edilecek (led leddir)
Hayalete yükselincek.
Cici bici renkli ambiyans falan

Yani +++ donanımlar esas bahane olmalı

Mk7,5 higline dan style golfe geçmek icin mk7,5 da olmayan ahhh keşke bendede olsaydı denecek donanımlar gaza getirmeli insanı.

Hadi benimde aracım high 7,5 tdi !

Geçmem imkansızmı? Hangi donanım icin geçeyim?

Yap kardeşim fabrika şehirici verisi 4,2
Sehır dışı verisi 3,2 olan 1.3 tsi bir yeni motor?

Alın size / bana bahane.

Mk8 golfün en iyi kasası değil
Sadece yeni kasası

Yeni almak için bahaneye gerek yok tabi.

Olay tabi hocam gözlük kabimi versin koltuk altı cekmecemi versin ne o 1 milyona yakın alıyoruz cingenelik...

2014 den beri kullanım alışkanlığımı değiştirmek zorunda kalıyorsam bence ben çalmışlar derim kalite düşmüş derim hele o Torpito gözü komedi golf 7 de neydi golf 8 ne...

Tabi diyen çıkar onları yaptırırsin die ama işte o da 30 bin euro ya al git içini plastiklerini kapat :)

1.0 tsi motor nasıl die bir soruyu 2022 ni ortalarına geldiğimiz şu günlerde halan daha sorulması çok manidar :)

Kendini kanıtlamış kronik sorunu cok olmayan az yakan çok kaçan gayet mantıklı bir motor...
Hocam gerçekten ilginç.Ben eski 2008 g.puntomda dahi gözlük kabi vardi.Gozluk kabı çok önemli bence yolda giderken güneş gelse nerden alican da takicaksin...Kapilarin kaplamalari torpido bunun gibi gorunen yerler birde görünmeyenleri insan düşünmek dahi istemiyor...

Hocam gerçekten ilginç.Ben eski 2008 g.puntomda dahi gözlük kabi vardi.Gozluk kabı çok önemli bence yolda giderken güneş gelse nerden alican da takicaksin...Kapilarin kaplamalari torpido bunun gibi gorunen yerler birde görünmeyenleri insan düşünmek dahi istemiyor...

Koltuk altı çekmecesi benim 7.5 aracımda da yoktu. Son parti gelen araçlardandı. Kış paketi koltuk ısıtma ile alakalı olabilirmi emin değilim.

Sonuçta Bu insanlar silahını nereye koyacak?

Geri
Üst Alt