Golf 8 Trim Sesi

MK8

Yeni Üye
İsim
Mükramin Kart
Araç
Golf 8 impression
Yaklaşık 9 aydır golf 8 impression sahibiyim, aracımda sürekli bi trim sesi meydana gelmesinden çok yoruldum. Kış şartlarından kaynaklandığını düşündüğüm bazı sesler kesildi ancak dikiz aynısının arkasında bulunan far sensörünü kapatan parçanın yerinden oynaması kaynaklı gelen ses ve ön tavan aydinlatmadan gelen sesler bir türlü kesilmedi. Şimdide havaların ısınmasıylabirlikte kapılarin üzerinde bulunan piano black parçalar kapıyı açıp kapatirken ve seyir halindeyken sinir bozucu şekilde gıcırdıyor ve bu ses içeri giriyor. Bu ve benzeri şikayetleri olup çözebilen varmıdır şimdiden teşekkürler

Golf 8 yada 8,5 tarihteki en dandik seri...

biri bitiyor biri başlıyor umarım Golf 9 yada 10 da düzeltirler sorunları...
Maliyetleri azaltmak adı altında yapılan her ucuzlatma, kendini bir kaç ay içinde belli etmeye başlıyor, bunlardan biri de trim sesleri, 0 km aracı bayiden trim sesiyle çıkartmak büyük büyük hayal kırıklığı.

Sorun şu ki bu ucuzlatma operasyonu (cost reduction) sadece VW'de de değil, Audi serisinde de bazı modeller bundan nasibini alıyor. (A3 iç malzeme kalitesinin vasatlığı)

Çinliler çok kısa sürede Almanların tahtına oturacak bana kalırsa. Neyim değilde ne olacağım demek lazım, Alman devi kullanıcıyı biraz saf yerine koyuyor.

Upvote 0
Maliyetleri azaltmak adı altında yapılan her ucuzlatma, kendini bir kaç ay içinde belli etmeye başlıyor, bunlardan biri de trim sesleri, 0 km aracı bayiden trim sesiyle çıkartmak büyük büyük hayal kırıklığı.

Sorun şu ki bu ucuzlatma operasyonu (cost reduction) sadece VW'de de değil, Audi serisinde de bazı modeller bundan nasibini alıyor. (A3 iç malzeme kalitesinin vasatlığı)

Çinliler çok kısa sürede Almanların tahtına oturacak bana kalırsa. Neyim değilde ne olacağım demek lazım, Alman devi kullanıcıyı biraz saf yerine koyuyor.
vw dieselgate ve değişen dünya ekonomisi sonrası aşırı cost reductions yaptı :(

Upvote 0
bunu servise götürüp durumu anlat hallederler hemen cok dert değil
Sorduğum soruya cevap olmasa da...
Garanti bittikten sonra herşeye para yazıyorlar. Güncel multimedya yazılımı yüklemek için para isteyen servis buna her türlü para yazar.

Upvote 0
Sorduğum soruya cevap olmasa da...
Garanti bittikten sonra herşeye para yazıyorlar. Güncel multimedya yazılımı yüklemek için para isteyen servis buna her türlü para yazar.
evet ya ben de bunu düşündüm ben geçen haftalarda mutlimedia güncellemesi için 2k para verdim :(. ama bakıma götürdüğümüzde trim sesi falan var desek yardımcı olmazlar mı acaba

Upvote 0
Arkadaşlar Şoför kapısında cam açıkken döşeme yolda acayip bir trim sesi geliyor. Kapıdan mı camdan mı ayırt edemedim.
Bir de farların dokunmatik kontrol panelinden gacırtı gucurtu ses geliyor. Silikon sprey sıksam düzelecek gibi ama içeriye kaçıp dokunmatiğine zarar verir diye de endişe ediyorum.
Buna benzer şeyler yaşayan oldu mu acaba ?

Upvote 1
evet ya ben de bunu düşündüm ben geçen haftalarda mutlimedia güncellemesi için 2k para verdim :(. ama bakıma götürdüğümüzde trim sesi falan var desek yardımcı olmazlar mı acaba
Daha yeni bakim yaptirdim. Sonraki bakimda bunu denerim en kotu.

Upvote 0
Bu fitil sesi için bir sprey kullandım, iki üç kez sürdüm sesler tamamen kesildi. Baya gacır gucur yapıyordu şimdi tamamen kesildi. Sprey araçta merak eden olursa görselini atarım. Ayna arkasındaki plastikten bende ses gelmiyordu yüksek sesle müzik dinleye dinleye o sesi almaya başladım şimdi bakıyorum o plastik oynuyor silikon çift taraflı bant sıkıştırıp onu da çözeceğim onun haricinde araçta başka ses yok. Daha önce renault kullandığım için bunlar çok önemsiz şeyler geliyor bana.

Upvote 0
Arkadaşlar Şoför kapısında cam açıkken döşeme yolda acayip bir trim sesi geliyor. Kapıdan mı camdan mı ayırt edemedim.
Bir de farların dokunmatik kontrol panelinden gacırtı gucurtu ses geliyor. Silikon sprey sıksam düzelecek gibi ama içeriye kaçıp dokunmatiğine zarar verir diye de endişe ediyorum.
Buna benzer şeyler yaşayan oldu mu acaba ?
Far dokunmatik panelindeki sesi würth spreyle çözdük gibi.
Ama bu kez de göğsün orta-sağ tarafından çızırtı şeklinde bir ses geliyor. Düz kaymak asfaltta değil de tek şeritli pütürlü asfaltta. Elimle yokladım ama bulamadım yeri.
Belki de sesin yeri konusunda yanılıyorum. Arkadaşların bazıları sağ kelebek camının olduğu yerdeki bir sesten bahsetmişlerdi Ama orası da şöfor tarafına epey uzak. Ses daha yakından geliyor gibiydi.
Pek anlatamadım ama neyse artık..

Upvote 0
Merhabalar, tüm yorumları okudum ama benim aracımda olan trim sesi ile alakalı bir yorum göremedim yada anlayamadım o yüzden size sormak istiyorum, araç manuel impression.

Genelde az eğimli bir yokuşta yada ön tekerler su oluğu gibi ufak bir yerde olsun oradan aracı kurtarmaya çalışırken sağ ön taraftan rahatsız edici bi şekilde titreme sesi geliyor sanki 10-20 tl bozuk para varda onlar titriyor ses geliyor gibi.

Bu sesi ilk duyduğum zamanlarda sadece kalkışta geliyordu son 1000 kilometredir düşük devirde gaza basılınca her viteste geliyor devir 2bin üzerine çıkınca motor pürüzsüz çalışınca ses kesiliyor. (sıfır alındığından beri nadirende olsa duyuyordum araç güncel olarak 30bini geçti)

Garanti 1 ay önce bitti ama arabayı servise götürsem mi acaba, garanti varken trim sesi tespit etmeye bile para istiyorlar şimdi garanti yok diye kapından almazlar diye düşünüyorum ne dersiniz?

Torpidoyu tamamen temizledim hatta yerinden çıkardım ses bi noktada azaldı ama kesilmedi, bu sebeple ses azaldı diyip torpido ve çevresine baktım ama bir şey göremedim, kelebek camı hava menfezi gibi sağ taraftaki parçalardan ses geliyor demiş bir kaç arkadaş benim araçta oralarda bir sorun yok.

Rolantide bazen tak tak tak diye arabanın gene sağ tarafından ses geliyor, araştırdım ve debriyaj telinin motor sarsıntısı ile şaseye çarpmasından dolayı ses yaptığını buldum çözümü ise çarptığı yere yumuşak bir malzeme koyulunca düzeliyormuş, bende acaba bunun gibi düzeltebilir miyim diye düşündün ama debriyaja basmadan da araba hareket halinde olup düşük devirdeyken ses yapıyor olunca motor titreşimi ile bir şey oluyor dedim ve kaldım.

Bu şekilde bir trim sesi yaşayan varmı? sizce nerelere bakmalıyım? servis konusunda ne yapmalıyım? arabaya bir zarar veriyorum diyerek içim rahat süremiyorum yarın bir gün birşey olacak elimde kalacak diye...

Upvote 0

Geri
Üst Alt