Golf 8 Trim Sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MK8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MK8

Yeni Üye
İsim
Mükramin Kart
Araç
Golf 8 impression
Yaklaşık 9 aydır golf 8 impression sahibiyim, aracımda sürekli bi trim sesi meydana gelmesinden çok yoruldum. Kış şartlarından kaynaklandığını düşündüğüm bazı sesler kesildi ancak dikiz aynısının arkasında bulunan far sensörünü kapatan parçanın yerinden oynaması kaynaklı gelen ses ve ön tavan aydinlatmadan gelen sesler bir türlü kesilmedi. Şimdide havaların ısınmasıylabirlikte kapılarin üzerinde bulunan piano black parçalar kapıyı açıp kapatirken ve seyir halindeyken sinir bozucu şekilde gıcırdıyor ve bu ses içeri giriyor. Bu ve benzeri şikayetleri olup çözebilen varmıdır şimdiden teşekkürler

Şu anda 2-3 e piyasada en az trim sesi olan marka/model nedir ?

Upvote 0
kurutursunuz :D sanayide ahtapot yöntemiyle kurutanlar var yeterki motor sağlam olsun

Böyle bir konu için ben senin gibi gülemiyorum...
Şimdi geçmiş zaman bunları hatırlamak o zamanı yaşamak istemiyorum yenisin forumda konulara bakmadığın belli çok şey yazıldi geçmiş senelerde...
Allah(cc) korusun bir gün başına gelirse sanayi ahtapot falan halledersin...

Upvote 0
Böyle bir konu için ben senin gibi gülemiyorum...
Şimdi geçmiş zaman bunları hatırlamak o zamanı yaşamak istemiyorum yenisin forumda konulara bakmadığın belli çok şey yazıldi geçmiş senelerde...
Allah(cc) korusun bir gün başına gelirse sanayi ahtapot falan halledersin...
Çözüme odaklandım hepsi bu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Aracım 13 binde.aynı debriyaj sesini duyuyorum ve beni çok sıkıyor.rölantide ve vites değişiminde 3 silindirin titreşimini debriyaj hissediyor diye düşünüyorum.çözüm buldunuzmu
Randevü alıp servise götürdüm.
Ses geçti. Yapılan işlem olarak akünün sökülüp arkasından başlanarak debriyaj hattının/ kablosunun plastikleri yeninileri ile değiştirildi ve yumuşak bez bant ile sarıldı.

Şu an km 16.xxx lı rakamlarda bir daha yaşamadım.

Upvote 0
Arkadaşlar Şoför kapısında cam açıkken döşeme yolda acayip bir trim sesi geliyor. Kapıdan mı camdan mı ayırt edemedim.
Bir de farların dokunmatik kontrol panelinden gacırtı gucurtu ses geliyor. Silikon sprey sıksam düzelecek gibi ama içeriye kaçıp dokunmatiğine zarar verir diye de endişe ediyorum.
Buna benzer şeyler yaşayan oldu mu acaba ?
Far dokunmatik panelindeki sesi würth spreyle çözdük gibi.
Ama bu kez de göğsün orta-sağ tarafından çızırtı şeklinde bir ses geliyor. Düz kaymak asfaltta değil de tek şeritli pütürlü asfaltta. Elimle yokladım ama bulamadım yeri.
Belki de sesin yeri konusunda yanılıyorum. Arkadaşların bazıları sağ kelebek camının olduğu yerdeki bir sesten bahsetmişlerdi Ama orası da şöfor tarafına epey uzak. Ses daha yakından geliyor gibiydi.
Pek anlatamadım ama neyse artık..
Merhaba sorunu çözdünüz mü. Göğsün sağ orta kısmından köyü asfalt yolda ben de bu sesi aldım geçen. Garantisi bitmiş aracında trim seslerini iyi niyet garantisi altında çözerler mi?

Upvote 0
Merhaba sorunu çözdünüz mü. Göğsün sağ orta kısmından köyü asfalt yolda ben de bu sesi aldım geçen. Garantisi bitmiş aracında trim seslerini iyi niyet garantisi altında çözerler mi?
Hocam ben göğüsün sağına soluna (sert plastik olup ta gıcırtı gelen yerlerine ) dışarıdan görünmeyecek şekilde küçük parçalar halinde sünger sıkıştırdım. Tamamen kesti diyemem ama biraz olsun kesti sanki.
Göğüs ortasından gelen sese herhangi bir şey yapmak için komple sökmek gerekecek ve ben de buna cesaret edemedim.
İyi niyet garantisi konusunda bir şey diyemeyeceğim maalesef. Bu konuda servisten servise farklı yaklaşımlar olacaktır muhtemelen.
Bence şansınızı deneyin. Ne kaybedersiniz ki.

Upvote 0
Hocam ben göğüsün sağına soluna (sert plastik olup ta gıcırtı gelen yerlerine ) dışarıdan görünmeyecek şekilde küçük parçalar halinde sünger sıkıştırdım. Tamamen kesti diyemem ama biraz olsun kesti sanki.
Göğüs ortasından gelen sese herhangi bir şey yapmak için komple sökmek gerekecek ve ben de buna cesaret edemedim.
İyi niyet garantisi konusunda bir şey diyemeyeceğim maalesef. Bu konuda servisten servise farklı yaklaşımlar olacaktır muhtemelen.
Bence şansınızı deneyin. Ne kaybedersiniz ki.
Sağ ön taraftan gelen ses göğüs ve a sütünü birleşiminden geliyor hocam. Golf 8 aracımı sattım ama o dönem sağ a sütunu söküp bez bant ile ses yapmayacak şekilde tüm birleşim yerlerini kaplayıp o şekilde geri monte ederek bu ses sorununu çözmüştüm.

Bir diğer ses kaynağı da torpidonun golf 7’de olduğu gibi hazne sabit kapak açılır şekilde olmayıp hazneye birleşik kapağın açılması nedeniyle. Baştan söyleyeyim bu torpido biçimi b segment torpidodur. Nitekim kaplama da olmayışı resmen b segment parçasını golfe koyup geçtiklerini gösteriyor. Ses konusuna gelince torpido açılış sürgüsü bir dişli çark düzeneğine bağlanmış. Bu çark çok sert plastikten yapılma ve sıkı sıkıya oturan bir çark değil, haliyle hem titreşime elverişli hemde sert oluşu nedeniyle bu titreşimden kaynaklı sese elverişli. İşte bozuk yolda o sistematik titreşim seslerinden birinin kaynağı bu; açıkçası çözümü de yok diyebiliriz. Kendisine güvenen bu malzemeyi söküp 3d yazıcıda bir tık daha yumuşak bir malzeme ile basıp bu sesi önleyebilir.

Upvote 0

Benim km 4300 oldu. Aynadaki trim sesi başladı diyebilirim. onu kafaya takmıyorum ama rölenti çalışmasında 1000 devir bandında debriyajdan tık tık şeklinde ses geliyor. Ayağımı bastırmadan debriyaj üstüne koyduğumda ses kesiliyor. Bir kaç kez baktım ama hareketli bir parça da bulamadım. seyir halinde iken her hangibir ses yok. Bazen sürüş esnasında devir 1600 lere geldiğinde de oluyor bu tıkırtı.
Sizce servise gitmeli miyim?
100 km dir felan geçmdi bu ses
Hocam bir arkadaşımız çift kütleli volandan kaynaklı olduğunu söyledi. Bek çok videosu var internette. Siz başka bir bilgi edindiniz mi bu ses şke ilgili

Upvote 0

Geri