Herkese Merhaba Golftutkusu dostları;
Yaz Aylarında Yaz Lastiği Kullanmak gerek Düşüncesiyle Aracıma Yeni Lastik Arayışı içerisindeydim. 225 40 18 Ebatlarda Lastik seçimi yapmak adına 3 farklı markanın Modelleri arasında Araştırma yaptım ve Sonuç olarak yine Michelin Pilot serisinin 5.sini Almış Buldum Kendimi. Bu lastik Piyasa da yeni olmasından dolayı fazla Tecrübe edene Rastlamadım ve Michelin Bayiisi Tanıdığım Dostlar ve Yabancı forumlarda ki araştırmalarım sonucunda Michelin PİLOT SPORT5 e karar verdim. Ürün 2022 üretimi olup, Toplam 7 Bin tl ye mal oldu( Nisan 2022). Kampanya olarak 800 tl Opet Yakıt çeki ve Yanında Birde Kamp Sandelyesi Hediye edildi.
Öceki Nesil pilot 4 e oranla deseni çok değişmemiş olsa da küçük gelişmeler eklenmiş ,Lastiği Taktıktan sonra Tecrübe edebildiğim kadarıyla ( fazla süre ve km yapamasam da) aracımın eski lastikleri pilot sport 4 e göre Çok da rahat ve yumuşaklık hissettim, yol tutuşu sanki bir tık daha iyi gibi. Özellikle Su tahliyesi bana daha başarılı geldi. Launch Control da pati yapmaya direnmesi pozitif yanı, Sonuç olarak Beklentimi fazlasıyla karşılamış oldu. Tavsiye ederim açıkcası.
Diğer 2 Seçenek ise Goodyear Asimetrik ve Continental contact 5-6 serileriydi,
Lastiğin teknik bilgilerini markanın sitesine ait olan linki de ekliyorum. (Michelincomtr sitesinden alıntıdır )
https://www.michelin.com.tr/auto/tyres/michelin-pilot-sport-5